Loading...

expert
Ken LennaárdNFL 
2017-09-13T10:43:00+02:00

Kansas City Chiefs – Philadelphia Eagles

2017-09-17T19:00:00+02:00
AHCP1 Units
1,95

Det var nog ingen som såg att Chiefs skulle kunna vinna på bortaplan mot mästarna Patriots och ännu mindre i utklassningsstil, men det var nära att det stod 0-14 direkt och då tror jag att det sett lite annorlunda ut.

Chiefs imponerade, absolut, men den stora vändningen kom när Patriots Linebacker Dont'a Hightower skadade sig. Chiefs kunde springa med bollen utan problem och O-linen höll emot bra med minskad press och då blir allt så mycket lättare.

QB Alex Smith kastade till och med långa passar. Det var nog den största överraskningen av allt. I alla fall för Patriots försvar som fokuserade på att stoppa TE Travis Kelche. Chiefs rookie running back Kareem Hunt imponerade stort och han hade Patriots inte planerat för.

Summa summarum är Chiefs anfall så bra som det såg ut. Eller har jag underskattat Kansas City Chiefs igen?

Förmodligen, men jag underskattar inte deras safety Eric Berry. Han skadade sig i slutet av matchen och blir borta hela året. Chiefs styrka är/var försvaret mot pass och där var Berry helt instrumental. Det är ett avbräck som jag inte tycker att marknaden tar tillräckligt hänsyn till.

Sammantaget känns Chiefs överskattat vecka 2.

Jag är inte ensam om att ha Philadelphia Eagles som en outsider att vinna Super Bowl. Då krävs det att QB Carson Wentz tar ett steg framåt under sitt andra år i NFL. Jag är inte helt övertygad efter vinsten mot Redskins borta vecka 1. Däremot ser laget i övrigt starkt ut och Eagles var mer överlägsna än vad slutresultatet 30-17 påstår. Framförallt försvaret imponerade.

Eagles känns fortfarande lite undervärderade och nu har de en perfekt matchup mot Chiefs. Eagles har en av ligans bästa O-lines som kommer att ge QB Wentz tillräckligt med tid att kasta mot Chiefs passförsvar som precis blivit mycket sämre med Eric Berry out.

Åt andra hållet så är Eagels styrka deras front-seven på försvaret. De är bra mot att stoppa springspel och bra på att sätta press på QB:s. Svagheten i secondary ska inte kunna utnyttjas av Chiefs QB Alex Smith, för han kommer inte ha tid till det när han är belägrad av ettriga örnar.

Jag har den här linan powerratad till Chiefs -3, men förstår att bookisarna lägger på 1 poäng för att alla nöjesspelare kommer att spela på dem. Det är också en anledning till att vänta med att spela, för att det finns en chans att oddset går upp på Eagles. Men erfarenheten har lärt mig att man ska spela direkt om man gillar ett odds när det är flera dagar kvar till matchen.

Philadelphia Eagles +4,5 poäng till 1,95 

Det fanns till och med lite till 2,00 på Sportmarket, men det slurpade jag i mig själv. Sorry, blöjor är så dyrt nuförtiden.

För NFL-fondens räkning lirade jag igår morse till 1,94.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...