Loading...

expert
Ken LennaárdNFL 
2017-09-13T13:51:00+02:00

Cincinnati Bengals – Houston Texans

2017-09-15T02:25:00+02:00
TOT1 Units
1,91

I mina anteckningar hade jag skrivet ett stort "UNDER" på den här matchen, men när linan öppnade på 38,5 poäng så fick jag kalla fötter. Till skillnad från andra som tryckt ned linan till 38 poäng.

Jag förstår dem. I vecka 1 fick vi se:

Touchdowns: 1

Field goals: 0

Sacks: 15

Turnovers: 9

För både Bengals och Texans anfall tillsammans! Var och en är siffrorna galna, jag menar 1 TD, 9 sacks och 9 turnovers, men totalt är det nästan … ja, något som är värre än galet.

Men om du vill vinna på NFL måste du alltid gräva djupare än vad dina ögon berättat för dig, för de berättar inte hela historien.

Matchen spelas torsdagsnatt och är väl inte vad tv-makarna planerade i förväntad underhållning i våras när de satte upp de här lagen på schemat.

Texans plockade ut sin QB Tom Savage och stoppade in rookien DeSahun Watson som gjorde TD direkt. Sedan var det inte vackert.

Bengals bevisade att de har NFL:s sämsta O-line när de blev uppätna levande av Ravens Passrush. På pappret har Texans ligans bästa passrush …

Låter som ett spel på Texans, men problemet är att deras passrush inte åstadkom någonting mot Jaguars. Orkanen Harry verkar också ha påverkat laget negativt. Tränare Bill O'Brian säger att han inte vet vilken QB som ska starta. Jag tror honom och det är ingen bra situation med förberedelserna på en kort vecka.

Bengals Andy Dalton bevisade vad han själv kan åstadkomma utan en bra O-line som han haft hjälp av hela sin karriär: 144 nettoyards, 5 sacks och 4 interceptions. Marknaden har initialt sagt de de tror på honom mot Texans, jag vet ärligt talat inte varför men jag tror att det mer handlar om att de har hemmaplan. Lag som blivit förnedrade hemma brukar göra en bra match veckan efter på hemmaplan.

Att lämna många poäng i handikapp är också mer kostsamt när linan är så låg som 38.

Bengals öppnade på -3 till 1,85. Och det hade jag såklart gärna lirat till om jag kunde vrida tillbaka klockan. Men å andra sidan, kunde jag vrida klockan skulle jag vrida den framåt istället och komma resultatet.

Det finns en annan trend som säger att man ska spela över på lag som skämt ut sig anfallsmässigt veckan innan. Här har vi två lag som gjort det och man ska aldrig överreagera på en veckas resultat. Så nu tror jag plötsligt på över. I sådana lägen brukar pass vara det bästa spelet.

Det absolut bästa spelet är såklart att sova torsdagsnatt, men om det inte går så kan det bli ett lir på över om linan fortsätter att tryckas ned.

Över 37 poäng till 1,91

Det finns 1,80 nu så inte omöjligt. 37 är ett av de vikigaste nyckeltalen i NFL med 4 TD:s och 3 FG:s. Blir det inte TD så blir det ofta FG istället, men 7 poängtillfällen blir det ofta.

Håll utkik i kommentarfältet för bekräftade spel och mer tankar. Ställ gärna frågor!


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...