Loading...

free
Peter JohanssonFotboll 
2018-11-28T10:01:00+01:00

Vorskla Poltava – Arsenal

2018-11-29T18:55:00+01:00
AHCP1 Units
2,30

Det är inte mycket fokus på Europa League när Champions League har matcher, men det är bara bra för oss som är mer intresserade av övervärde på odds än att spela på tv-matcher.

Arsenal har bra form med 18 raka matcher utan förlust. Det hade en makalös svit av 11 raka vinster, men efter det har de 0-4-2 i matcher och "bara" 8-6 i målskillnad. I gruppspelet i Europa League leder de klart efter 3-1-0 och 8-2. Gunners har 3 poäng upp, 4 mål bättre i målskillnad och vinst i inbördes mötet mot tvåan Sporting Lissabon med två matcher kvar att spela. Med bottengänget Qarabag i sista omgången hemma på Emirates Stadium ska gruppsegern vara en formsak.

Med andra ord räcker oavgjort alldeles utmärkt i den här matchen.

Precis som för andra Europeiska topplag så är Arsenal inne i ett hektiskt matchschema. Bournemouth borta i söndags och framförallt årets derby nu på söndag mot hatlaget nummer ett Tottenham i slaget om norra London. En match som fansen kräver vinst i och dessutom en match mot ett annat topplag i Premier League.

Arsenals tränare Unai Emery har tidigare visat att han inte är blyg när det gäller att rotera i laget. Det finns stor chans att flera tongivande spelare slipper kliva i långkalsongerna för den här matchen, och/eller inte spelar mer än 60 minuter.

Meterologerna påstår att det ska bli 8-10 minusgrader och det lär inte skapa muntra miner hos stjärnorna i Arsenal. De kommer nog springa en del för att hålla sig varma, men vill nog helst åka hem så fort som möjligt. 

Poltava ligger i Ukraina och Vorskla ligger 4:a av 12 lag i en inhemska ligan efter 8-0-8 i matcher och 15-18 i målskillnad. Det är alltså inget bra lag. Men de har stor fördel av att ha rutin på att spela i minus 10 grader och det här är såklart årets match för dem. Det lär bli bästa möjliga inställning och totalt krigande på planen.

Det räckte långt när Sporting Lissabon kom på besökt. 1-0 i 10:e minuten räckte väldigt långt. Ända tills 90:e minuten då portugisarna gjorde två snabba mål och stal segern.

0-0 eller 1-1 duger alldeles utmärkt här, även för Arsenal och det är huvudpoängen för mitt spel.

Vorskla Poltava +0,5 mål till 2,30.

Hel vinst på krysset alltså.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...