Loading...

staff
Ken LennaárdÖvrigt 
2018-03-22T19:17:00+01:00

Villanova Wildcats – West Virginia Mountaineers

2018-03-24T00:25:00+01:00
HCPundefined Units
1,96

Villanova var favoriter när 64-mannaturneringen drog igång. Med 16 lag har ingenting ändrats. Laget har bredd och djup, och har imponerat. Matchen spelas i Boston vilket innebär att Villanova kommer ha ett klart övertag när det gäller publikstöd.

West Virginia har också imponerat. De har en av de mest rutinerade och bästa tränarna. Bob "Huggy Bear" Huggins har varit coach på collegenivå sedan 1980. Han har sitt West Verginia att spela press i försvaret. Det betyder att de ligger nära och pressar motståndarna när de inte har bollen. Det leder till många turnovers, men nackdelen är att det också leder till många fouls och är jobbigt att spela. Precis som i fotboll och andra sporter alltså.

Problemet här är att Villanova är väldigt bra på att klara press-D. De släpper till få turnovers och motståndarna foular mycket. Särskilt när de blir trötta.

Ett ännu större problem för West Virginia är att Villanova har så mycket talang och bredd att hela sex spelare snittar på över 10 poäng. De har många spelare som kan utmana själva en-mot-en och då fungerar press inte lika bra. Och det är ännu större chans på fouls.

Villanova -5 poäng till 1,97.

Jag spelar direkt för det finns risk att oddset sjunker när miljontals amerikanska Sladjans bombar favoriten. Annars gillar jag Villanova i andra halvlek bättre.

West Virginias press är lurig och det tar lite tid att vänja sig. De måste kämpa järnet för att kunna hänga med Villanova. De har en superstjärna i Jalen Brunson som snittar 19,1 poäng. Han får slita hårt och spela många minuter. Allt talar för att West Virginia får det ännu tuffare i andra halvlek mot ett mycket bättre Villanova med ett imponerade djup. Inga linor innan halvtid och det är en ytterligare anledning att spela Villanova för hela matchen som jag nu gjort.

Underspelet är också intressant. Särskilt i första halvlek. Det finns under 71 poäng till 1,91 för närvarande, men jag avvaktar.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...