Loading...

expert
PerraÖvrigt 
2018-03-28T19:05:00+02:00

UFC 223 Herrig vs Kowalkiewicz

2018-04-08T00:00:00+02:00
ML1 Units
2,62

UFC 223 som headlinas av Nurmagomedov vs Ferguson bjuder även på en del andra godbitar. En fight som jag haft ögonen på är Felice Herrig vs Karolina Kowalkiewicz där det ser ut som att vi bjuds på smaskiga odds på underdogen Herrig.


Båda dessa tjejer har en bakgrund inom kickboxning/Muay thai, men det till trots har de rätt olika fightstilar i buren. Kowalkiewicz är den mer tekniska och inte lika fysisk som Herrig, som är byggd som en bulldog och utnyttjar sin styrka bra i buren. KK trivs bäst stående där hon utnyttjar bra fotarbete och teknisk boxning med Herrig är mer av en fysisk brawler. Skulle den här fighten hållas stående håller jag med om att oddsen är korrekt satta. Jag tror dock inte att Herrig är dum nog att enbart stå upp emot KK utan kommer hota med takedowns som hon brukar göra (en liten varning här är att hon har en tendens att kära ned sig i sitt stående game emellanåt).


Kollar vi de senaste fightsen för dessa damer så såg Herrig vass ut mot Grasso där hon vann en stående fight som rätt stor underdog mot den hypade mexikanskan, en takedown kom dock i tredje ronden.  I fighten mot Cortney Casey implementerade hon en mer takedown-anpassade game plan och lyckades grisa sig till ett split decision.  Samma sak i fighten mot Justine Kish, där hon även var ruggigt nära att submitta Kish i tredje ronden (som absurdt nog valde att inte tappa och mer eller mindre bajsade ned sig bokstavligt talat). 


KK såg vass ut ståendes emot Esquibel som iofs är rätt medioker.  Mot Claudia Gadelha blev hon nedtagen och submittad inom 3 minuter - total utskåpning. I hennes fight mot champen var det helt enkelt ett par snäpp sämre striking än JJ som vann rätt övertygande. KK har dock en split decision-vinst emot den nuvarande champen Rose Namajunas, men styles make fights som man säger, och hon har ett helt annat game som passar KK betydligt bättre.


Mina huvudanledningar att spela Herrig är följande:

- I en match där båda är rätt jämna ståendes, men där den ena har ett brottning- och grapplingövertag brukar rädslan att bli nedtagen försämra strikingen eftersom de måste fokusera på att stoppa nedtagningarna. Hotar Herrig med nedtagningar kommer det öppna upp hennes stående, alternativt kommer hon sätta takedownsen och kontrollera fighten.

- Blir KK nedtagen är hon inte ett jättestort submissionhot på marken. Herrig har heller aldrig blivit avslutad i sin professionella karriär (bortsett från en sub i TUF).

- Herrig är den fysiskt starkare fightern här, och jag räknar med att hon kommer vinna de fulare och grisigare clinchdelarna och kan få in takedowns.

-Herrig har sett bättre ut i sina senare fighter och det verkar som om hon fått till sitt game.

-KK är bra som hammare, men rätt usel som nail, alltså hennes förmåga att överkomma svåra stunder i buren är inget vidare, och möter hon rejält med motstånd kan hon bli demotiverad.

-KK är rätt kass på marken och och hon är ingen vidare brottare.

-KK har inte avslutat en enda fight i ufc och jag ser det som extremt osannolikt att hon avslutar Herrig (även om allt kan hända i mma)


Vad som talar emot spelet:

-KK har det tekniskt bättre stående gamet, och i en ren strikingmatch bör hon vinna. Herrig har förälskat sig lite i sin striking, och har en tendens att vilja hålla det stående.

- Herrig har haft en tendens att sakta ned i sina matcher och KK har utmärkt kondition.Till 2,62 känns Herrig som ett givet spel. 

Jag tror dessutom att hon har en chans att submitta KK om hon implementerar rätt gameplan, och ett litet sidospel som jag lirar vid sidan av är Herrig by submission till 10,0 (finns Herrig ITD till 8,0 på bet365). Ett annat spel som jag verkligen gillar är Herrig No Scorecards till 1,94 (betyder att du får pengarna tillbaka ifall fighten går till decision, och vinner ifall Herrig avslutar och torskar ifall KK avslutar). Womens mma har dessutom en tendens att  favorisera vissa tjejer på tok för mycket, och matcherna är oftast så jämna att det brukar vara värde i underdogsen. Jag anser att det här oddset bör ligga närmare en coin flip än dagens odds. Jag ser Herrig vinna via decision eller submission ungefär tillräckligt ofta för att det här spelet ska ha värde och jag har spelat båda spelen.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...