Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-06-03T11:05:00+02:00

Tyskland att vinna Grupp F

2018-06-17T17:00:00+02:00
OUT1 Units
1,82

Regerande mästarna Tyskland ser väldigt starka ut. Faktiskt mycket starkare än för fyra år sedan. När de slog Brasilien på deras egen hemmaplan med 7-1 i semifinalen.

Sverige har ett spännande lag på gång.  Stommen som tog U21-guld ska kunna blomma ut till någonting riktigt bra under Janne Anderssons fasta hand. Men laget saknar stjärnor och den där högsta kvaliteten på någon position, som kan avgöra matchen i egen favör. Den som såg Sverige – Danmark såg ett Sverige som var säkra i positionsspelet och prioriterade defensiven, men som inte skapade någonting mot Danmark. Grabbarna behöver ett par år till under bältet. Att slå ut Italien i playoff-mötet var imponerande, men när konfettin städats av kan vi konstatera det var en hel del tur inblandat.  Det ser ut att behövas ännu mer tur för att ens ta sig vidare från gruppspelet. Då Coolbet har en stor del av sina kunder från Sverige tror jag att det blir svårt att hitta värde på de blå-gula hos dem. Om man nu skulle vara intresserad, och det är inte jag. 

Mexiko vann sin kvalgrupp, som de brukar, men det är en svag grupp och de faller allt som oftast kort i VM-slutspelet. Tränare Juan Carlos Osario är känd för sin stil med snabba anfall. Det är alltid sevärt, men han är också känd för dålig självkontroll och om du hittar odds på att han ska bli uppskickad på läktaren kan det vara en rolig bet. Det kan också vara sevärt med en gormande tränare, men jag är rädd för att det smittar av sig på lagets disciplin bakåt. Och då går det inte. West Hams Javier Hernandez är en vass anfallare,  men annars är det för oss i Europa en okänd samling spelare. Blir nog kul att titta på, men plånboken hålls stängd tills de visat vad de går för.

Sydkorea var utklassade av Iran i kvalet.  De var 7 poäng efter med sina 4-3-3 och 11-10 i målskillnad. Det krävdes vinst mot Uzbekistan i sista matchen, men de fick bara 0-0. Tur då att Syrien bara fick 2-2 mot ett Iran som inte hade något att spela för. Rutinen finns efter att ha kvalificerat sig till VM varje gång sedan 1986, men det finns ingen spets. Tottenhams Son Heung-min lär får det svårt när försvaren fokuserar på honom istället för Harry Kane. Det är inte ovanligt att ett lag prickar storformen efter ett dåligt kval och överraskar positivt. Men jag vill se det innan jag investerar en enda zekin på ett Sydkorea som inte imponerat alls.

Tyskland har allt: rutin, spets och bredd. Och en riktigt vass tränare i snorkråksätande Joachim Löv. Han var assisterande tränare under Jurgen Klimsman redan i VM 2006 och han tog sitt landslag till VM-guld senast. Man undrar vad han valde att stoppa i munnen för att fira, men det var nog en salt historia. Kvalgruppen städades av med 10 raka segrar och 43-4 i målskillnad. Nytt Europeiskt målrekord by the way. Jag har alltid varit svag för mittfältare och i Toni Kroos (Real Madrid) har Tyskland en general i Beckenbauers anda. Men den absolut största fördelen är bredden. Reservlaget skulle vara favorit att gå till slutspel i varje grupp. Det innebär att tränare Löv inte behöver chansa med halvskadade spelare och framförallt kan välja olika speltyper för att optimera mot olika typer av motstånd. Coolbet erbjuder 5,75 på att de ska lyfta bucklan igen. Av de lagen som realistisk kan vinna är det oddset som lockar klart mest.

Tyskland vinner gruppen, men inte tänker jag lira det till 1,40.

Att Sydkorea kommer sist däremot. De är klart sämst i gruppen och kommer få det riktigt tufft att plocka poäng. Enda möjliga fördelen är att de möter Tyskland i sista matchen, men det är en risk jag gärna tar.

Sydkorea att komma sist i gruppen till 1,82.

Coolbet har högst odds och du spelar här.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...