Loading...

staff
Ken LennaárdNBA 
2018-05-01T08:20:00+02:00

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers

2018-05-02T02:00:00+02:00
HCP1 Units
1,98

Toronto Raptors har stått för klassen i Eastern Conference hela säsongen och de vann överlägset. Med Celtics stora skadeproblem är det bara 76ers som kan utmana om en match i NBA-finalen. Cavaliers är bara 1 man. Förvisso den näst bästa eller bästa i historien. Men fortfarande bara 1 man.

Basket är en lagsport och mot Raptors kommer de ta tvärstopp för Cavs. Raptors har ett djup på bänken som kommer nöta ner Cavs. De har också NBA:s bästa hemmaplansstatisk, tillsammans med Rockets, 34-7 i matcher.

LeBron James bar sitt lag på axlarna med en även historiskt sett galen produktion i förra omgången. Men det var sju tuffa matcher mot Pacers och det går inte att tänka sig annat än att han tar slut i match 5-6 mot Raptors, om han inte vilar någon match. Det går inte utan honom, så fort han sitter på bänken blir de utspelade.

Förenklat kan man säga att om James är magisk så har de 50-50 chans, om han gör en sämre match har de 0 % chans. För att vinna 4 matcher måste de "stjäla" en bortamatch. För att orka det, för att ha minsta chans, måste han välja sina tillfällen.

Ett sådant tillfälle är inte i natt. Cavs har inte hunnit förbereda sig mot Raptors efter 7 matcher mot Pacers och lite vila. Eller som James själv uttryckte sig efter sina 45 poäng i måndagsmorse. "We got to wing it". Skjuta från höften alltså.

På ena sidan har vi ett lag som inte hunnit vila eller förbereda sig, vara sig taktiskt eller mentalt. Mot ett lag med bredd och djup.

På andra sidan har vi ett lag som hunnit vila och förbereda sig. Har NBA:s bästa hemmaplansstatistik. Och bara behöver fokusera på att stoppa en enda spelare i sina förberedelser. Och som dessutom är ett mycket bättre lag.

LeBron James kommer spela Extra Terrestrial i vissa matcher och serien slutar nog 4-1 eller 4-2 till Raptors, men att Toronto går vidare står klart. 1,51 på det tror jag är en fin investering, men det är bättre att låta degen knådas match för match. 

Statistik för LeBron James i de 7 matcherna mot Pacers:

Match   Minuter  Poäng Returer Assist Resultat

1               44              24         10             12         Förlust, hemma

2               40              46         12               5          Vinst, hemma

3               42              28          18              8         Förlust, borta

4               46              32          13              7         Vinst, borta

5               42              44          10              8         Vinst, hemma

6               31              22            5               7         Förlust, borta

7               43              45             8              7         Vinst, hemma

Tre saker sticker ut:

1. Han spelar väldigt många minuter per match.

2. Gör han inte många poäng förlorar Cavs.

3. Han sket i match 6.

Efter 5 matcher ledde de med 3-2. James sket i match 6 på bortaplan för att gå all-in på match 7. Vi kan förvänta oss att James vaskar en bortamatch i Toronto, för att gå all-in på en annan. De måste vinna alla 3 hemmamatcher och en bortamatch, och det är planen.

6,5 poäng i handikapp är mycket. Nöjesspelarna tror att det är julafton och lirar LeBron James med +6,5 poäng. Men bookisarna är allt annat än jultomten.

Det mesta talar för att James, och därmed Cavs, vaskar nattens match. Det kan också bli så att James försöker från start, men lägger ner tidigt om Raptors poäng rinner iväg.

Raptors för mig, utan att darra på manschetten.

Raptors -6,5 poäng till 1,98.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...