Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-04-23T12:28:00+02:00

Speltipspremiär för NFL 2018: Baltimore Ravens – Buffalo Bills

2018-09-09T19:00:00+02:00
HCP2 Units
2,00

Speltipspremiär för NFL

Draften har inte ens varit, men vissa spelbolag lämnar redan odds på premiäromgången 9 september. Ut och leta odds på bettingsidor och skörda innan oddsen justeras.

Baltimore Ravens har en stark och bra organisation. De draftar bra och värvar aldrig dyrt eller spektakulärt. År efter år är de med i toppen och ibland faller alla marker på rätt sätt och de går hela vägen. Som 2012 när de vann Super Bowl. De har också en av ligans bästa coaches i John Harbough, som tränat laget sedan 1996. Han tog dem till en Super Bowl-vinst även år 2000. Kontinuitet alltså och det ska aldrig underskattas, vare sig det gäller Allsvenskan eller NFL.

De flyger ofta under radarn och brukar kunna utgöra bra värde om man vill satsa pengar, och det vill man ju. Förra året gick de 8-7(-1) ATS (against the spread), 53,33 % innebär profit till 1,909 som är vad jänkarna lirar till. Men vi som spelar hos Sportmarket kan ofta hitta 5-6 punkter till och då är det plötsligt en riktigt fin avkastning.

Ravens gick 9-7 förra året, men hade chansen i sista spelet i sista matchen att gå 10-6 och därmed nå slutspel. För elfte gången på det nya årtusendet. Bengals QB Andy Dalton lyckades (för en gångs skull) konvertera 4th and 12 och förstörde slutspelsfesten för Ravens.

Förra säsongen var plågad av många skador och om alla bara är hela ska säsongen bli bättre bara av det.

Försvaret brukar vara Ravens styrka. Förra året rankade de sjua i YPP (yards per play) och de ska vara ungefär lika bra i år. De har inte tappat någon och inte heller gjort några nyförvärv värda att nämna.

Anfallet är vad svagheterna finns. Jag är ingen fan av QB Joe Flacco, men han har i alla fall rutin. Problemet har också varit att han haft dåliga vapen att kasta till. Ravens har signat WR Michael Crabtree, som är en rutinerad och duktiga spelare. Han kommer göra mycket nytta.

Coach John Harbaugh är som sagt väldigt duktig, både på det taktiska och på att motivera laget. Laget kommer vara redo och en premiär på hemmaplan med all extra tid att förbereda sig på innebär bara det att det nästan räcker till ett spel.

På besök kommer Buffalo Bills. Tack vare tur och en dålig division snubblade de in i slutspelet efter 9-7. För första gången sedan 1999. Där hade de som väntat ingenting att hämta, men nu kommer alla prata om dem hela sommaren som ett slutspelslag och de blir därför förmodligen överskattade.

Försvaret var riktigt bra emellanåt, men skakigt i andra matcher. De rankade på tjugonde plats med 5,3 YPP, men de är nog bättre än så. I dagsläget rankar jag dem någonstans 9-16. De lär inte överraska åt något håll.

Anfallet går genom running back LeSean McCoy. Han är en riktig stjärna, men har många mil under motorhuven och är ett år äldre nu. Om han tappar så rasar laget ihop totalt. I övrigt ser det väldigt tunt ut. Ett stort frågetecken finns kring O-linen. RG Richi Incognito lägger av, han var en av ligans bästa right guards och då framförallt i springspelet. Det kan bli pannkaka och utan tid eller luckor kan inte Shady McCoy briljera.

QB Tyrod Taylor har jag alltid ansett vara underskattad. Bills håller inte med och dumpade honom till Browns. Planen är en rookie-QB såklart, men är det någonting vi gillar att spela emot så är det en färsking från college i första matchen. Ravens QB John Harbough dreglar saliv och håller med. Alternativet är A.J. McCarron, en reserv-QB Bills värvat för ett spottstyver från Bengals. Men ingen av (nöd)-lösningarna har samma mobilitet som Taylor. En stillastående QB får O-linen att se mycket sämre ut direkt. Med en icke-mobil QB och dåliga passningsvapen kan motståndarna gå all-in på att stoppa McCoy. Alltså ännu mer än vad de redan gjorde förra säsongen.

Ravens är 3-4 poäng bättre än Bills på neutral plan. Hemmaplansfördelen i en premiär är 3,5 poäng. Handikappet ska alltså vara 6,5-7 poäng. Kanske mer, med det är beroende på faktorer som inte är klara än. I kristallkulan för 9 september ser jag -7 som slutodds på Baltimore Ravens.

Strunta i andra bettingsidor med speltips och bege dig direkt till alla spelbolag du hittar. För det här oddset kommer att försvinna långt innan midsommar.

Baltimore Ravens -4 poäng till 2,00.

Spelas med dubbelinsats!

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...