Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-07-05T18:47:00+02:00

Speltips VM: Uruguay – Frankrike

2018-07-06T16:00:00+02:00
1X21 Units
2,06

Ni som läst mina tidigare speltips vet att jag trott på Uruguay hela tiden.

Uruguay att vinna Grupp A

Uruguay har VM:s och därmed världens bästa mittbackslås i Atlétio Madrids Diego Godin och Jose Gimenez. Det finns ingen bättre duo i klubbfotbollen också. 

Uruguay har ett av VM:s vassaste anfallspar i Edinson Cavani och Luis Suarez.

Mellan de två fantastiska paren finns en bra mix av talang och rutin. Förbundskaptenen Oscar Tábarez har haft sitt jobb sedan 2006 och har tagit Uruguay till till tre raka VM-slutspel.

Mitt tips innan VM:

"År 2010 kom de 4:a i VM. År 2014 kom de 12:a. De vinner inte i år heller, även om 34 gånger hos Coolbet lockar, men de går till slutspel och väl där kan de vinna både 1 och 2 matcher."

Mot Portugal drämde jag till med ett sällsynt 2-units spel som satt.

Speltips VM: Uruguay – Portugal

Uruguay vann gruppen efter 3 raka segrar och 5-0 i målskillnad. 2-1 blev det mot Portugal, men de blev tillbakapressade alltför mycket i andra halvlek för att det skulle kännas stabilt. Portugal hade bra press på slutet och Frankrike är mycket vassare. Verkligen mycket vassare.

Åt andra hållet ser det än värre ut. Inte nog med att Frankrike bjuder på det klart bäst försvaret som Uruguay hittills stött på, de har skadeproblem också. Luis Suarez är uppsatt som tveksam, men lär spela. Fast han kanske inte är hundra. Än värre är läget för Edinson Cavani som var tvungen att kliva av mot Portugal och av allt att döma inte kan ställa upp.

I sådant fall kan vi förvänta oss 4-5-1 med Suarez på topp. Problemet är att det är Cavani som skapat det mesta av farligheterna under VM och att det är dynamiken med passningarna mellan båda som är hela grejen. Det blir mycket lättare för Frankrikes försvar att hålla reda på endast en gubbe. Framförallt är Suarez en nummer två gubbe. Han är inte alls lika vass om försvaret inte behöver hålla kolla på Cavani i landslaget eller en viss Lionel Messi i Barcelona.

Frankrike har duktiga mittfältaren Blaise Matuidi avstängd men han är inte en av nyckelspelarna och Frankrike har en av VM:s bästa bänkar. Nabil Fekir ser ut att ersätta, vilket säger allt.

På mittfältet har Frankrike Paul Pogba och N'Golo Kanté som dominerat totalt i deras matcher. Uruguay är som svagast på mittfältet och när Frankrike vinner de flesta bollarna där lär det skapas ett tryck mot Uruguay som de inte kan stå emot i 90 minuter.

Fransmännen tog sig vidare genom två uddamålssegrar och 0-0 i sista, som Danmark var lika nöjda med. Ett gott dagsverke, men inte mer.  Men oj vad de blommade ut i åttondelen mot Argentina i den sprudlande 4-3 matchen. 3 mål insläppta kanske inte låter så bra, men det var mycket tillfälligheter där och jag sorterar in det mesta av det i lådan "otur".

Men sen hände någonting när det stod 1-2. 19-åriga Kylian Mbappé presenterade sig för världen. Han anses som världens kanske mest talangfulla forward. Han har öst in mål för PSG den här säsongen med 27 mål på 51 matcher, varav 4 mål på 8 matcher i Champions League.

Allt det där är ointressant jämfört med rushen. Likt Maradona mot England -86 hämtade han bollen lång ner på egen planhalva och satte fart. Men där Maradona dribblade förbi alla så sprang Mbappé bara förbi försvararna. Det var bland det mest imponerande jag någonsin sett på en fotbollsplan. Han bara ökade tempot. Försvararen trodde att han hade koll, men så ökade Mbappé tempot och var förbi. Den tredje försvaren gick på samma tempotorsk men han precis fälla concorden utanför straffområden.

Frankrike vände till 4-2 i ett fantastiskt fotbollsfyrverkeri. Mbappé gjorde två mål. Även om Uruguay har världens bästa mittbackslås så ser jag inte hur de ska kunna stoppa en Mbappé som har prickat formen i zenit.

Jag är helt övertygad. 19-åringen är världens nästa stora superstjärna i fotboll. 

Men låt oss inbilla oss att han inte kommer vara fenomenal på jobbet mot Uruguay. Då har vi alltid en viss Antoine Griezmann att falla tillbaka på. Ingen dålig reservplan direkt. Griezmann var en av favoriterna till att vinna skytteligan.

Frankrike har seglat upp som laget att slå i VM. Det är inte något Uruguay kommer lyckas med.

Frankrike att vinna till 2,06.

Som du förstår är jag sugen på att lira Franrike att hålla nollan också. Vi kanske kan få ett fint odds efter 4-3 mot Argentina.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...