Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-07-08T12:36:00+02:00

Speltips VM: Frankrike – Belgien

2018-07-10T20:00:00+02:00
TOT1 Units
1,99

Den första semifinalen är den moraliska finalen mellan VM:s två bästa lag. Kroatien imponerade i gruppspelet, men inte så mycket efter. England har en uppåtgående trend. Men Frankrike och Belgien är de två lag som verkligen imponerat.

Frankrike fick kämpa mot Australien och vann med 2-1, Peru besegrades med 1-0 och sedan blev det 0-0 mot Danmark där båda lagen var lika nöjda med det resultatet. I åttondelen besegrades Argentina med 4-3 och i kvarten städades Uruguay av med säkra 2-0.

Belgien inledde med 3-0 mot Panama och 5-2 mot Tunisien. Sedan vann de mot England med 1-0 i en match mellan två reservlag där ingen vill vinna. Förlust hade istället gett Kroatien i semin och det hade såklart varit att föredra framför Frankrike. I åttondelen mot Japan vände de 0-2 till 3-2 på en halvtimma. Det gav råg i ryggen och en 2-1 seger mot Brasilien i kvarten.

Det är VM:s två bästa anfall som ställs mot varandra här. I slutspelet har Frankrike 6-3 i målskillnad på två matcher. Belgien har 5-3 i målskillnad. Då ska du tänka på att Belgien ställde om efter 2-0 mot Brasilien och spelade extremt defensivt. De hade säkert kunnat göra ett mål till. Och Brasilien var mycket nära att kvittera.

Båda lagen har hämtat upp underläge och vänt till vinst. Frankrike 1-2 mot Argentina till 4-2 och Belgien 0-2 till 3-2 mot Japan. Båda lagen kan göra mål och lär skärpa till sig extra vid underläge.

Båda lagen kryllar av världsstjärnor, men de finns på mittfältet och i anfallet. Båda lagens svagheter är i backlinjen.

Senaste lagen möttes blev det 4-3 till Belgien. Förvisso i en vänskapsmatch och förvisso för tre år sedan. Men inget av lagen har ändrat på filosofin sedan dess. Det är full fart framåt som gäller.

Jag kan inte tänka mig något annat än att det blir offensiva taktiker från båda lägren här och det ser ut som att det kan bli en av de mer underhållande matcherna i hela VM:s historia.

Min analys av vilken sida man ska spela är inte klar. Jag uppdaterar det här tipset med den analysen om några dagar. Men att det ska kunna bli mål åt båda håll står redan väldigt klart.

Över 2,25 mål till 1,99.

Båda lagen att göra mål till 1,90. 2 units!


UPPDATERING

Det går att hävda att Frankrike inte alla imponerat: De var i trubbel mot Australien i en match som kunnat sluta oavgjort, de borta ha släppt in mål mot Peru och då hade det blivit kryss där också, de behövde inte visa någonting mot Danmark som också ville ha 0-0, de låg under mot Argentina med 1-2 och utan en snabb kvittering hade det kunnat bli svettigt, och de hade tur att ena halvan – Cavani – av Uruguays radarpar framåt var skadad och gjorde det lätt att plocka bort Suarez.

Men det går lika lätt att hävda att de imponerat mest i VM av alla lag. Förbundskapten Didier Deshamps har prioriterat defensiven och det har sett mycket stabilt ut. På mittfältet har Pogba och Kanté fullkomligt dominerat allt motstånd. Och när Griezmann och Mbapppé dragit igång framåt har de visat upp VM:s vassaste anfall.

Jag lutar mer åt det sistnämnda. Frankrike har imponerat och är laget att slå av de fyra lagen som är kvar. Men det finns smolk i glädjebägaren och det går inte att ha en dålig dag på jobbet mot Belgien.

Matuidi är tillbaka efter avstängning och förstärker det offensiva mittfältet.

Frankrike är det bästa laget, har den i särklass bredaste truppen och ska var favoriter. 

Belgien prioriterar offensiven och framåt har de imponerat mest av alla lagen. Lukaku är stor och svår att rubba, och alltid farligt när han får en chans. Hazard bredvid har varit en av VM:s bästa spelare. Det mesta går igenom honom och det blir farligt varje gång, han har inte fått den credd han förtjänar. De Bruyne har inte varit exceptionell i VM, tills senast mot Brasilien då han var fenomenal. Skillnaden såg ut att vara att han klev högre upp på spelplanen och hade en mer offensiv roll. Matchen i matchen mot defensivt krigande Pogba och Kante blir fotbollsschack på högsta nivå.

De Belgiska Djävlarna har ytterbacken Thomas Meunier avstängd och det lär bli riktigt kännbart. Han har varit strålande i VM och lämnar ett tomrum efter sig där Griezmann och Mbappé kan få upp farten. Bara den anledningen gör att det känns omöjligt att satsa pengar på Belgien. För att inte tala om anledningen att Belgien spelar med en trebackslinje. Jag ser inte hur det ska gå mot Frankrike. Det gick inte speciellt bra mot Brasilien sista halvtimman. Endast målvakten Courtois räddade dem i vad som förmodligen var VM: bästa matchinsats av en målvakt.

Belgien har nog lärt sig läxan efter Brasilien och de lär inte backa hem för att bevaka en ledning. De har VM:s bästa offensiv och kommer att försöka vinna matchen genom att göra mål.

Frankrike har varit väldigt effektiva framåt. De har bara haft 13 chanser innanför straffområdet senaste 3 matcherna (ja, jag fuskar lite med statistiken genom att ta med 0-0 mot Danmark), och de har gjort mål på sina sex senaste chanser därifrån.

Les Blues är supereffektiva, men om de har lite otur kan de missa chanser och då har Belgien chansen att vinna, om de gör 2-3 mål. 

Huvudskillnaden är att vi har två kompletta lag med ett undantag: Belgiens försvar. De har inte varit stabila och de var i rejäl brygga efter 0-2 mot Japan. Mittbacken Kompany är för långsam för att hinna med när Griezmann och Mbappé sätter fart.

Jag tror på Frankrike, men nöjer mig med mina spel ovan på över och att båda lagen gör mål. I alla fall från start. 

Det vore roligt om Belgien tog ledningen, för då spelar jag Frankrike. Alla 22 spelare på planen vet hur det såg ut när Frankrike vände 1-2 till 4-2 mot Argentina på 11 minuter. Och alla vet hur det såg ut när Brasilien forcerade mot Belgien på slutet.

Droga ungarna och lås in kärringen i källaren! Ingenting får störa vad jag förväntar bli VM:s bästa match.
Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...