Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-07-16T11:20:00+02:00

Speltips NFL vecka 1: New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers

2018-09-09T19:00:00+02:00
HCP1 Units
1,95

New Orleans Saints hade ett pytongrepp om Minnesota Vikings i kvartsfinalen, men förlorade matchen på ett "freak"-spel. Det har lämnat en sur bränna i halsen på grabbarna nere i träskmarkerna i The Bayou och de kommer vara hungriga krokodiler som jagar i år.

Saints har ett riktigt bra lag. Förra året rankade anfallet 2:a och försvaret 6:a enligt statistiken.

QB Drew Brees gjorde statistiskt sett sin bästa säsong någonsin och satte nytt NFL-rekord med 72,0 % i pass completion. Men han är 39 år och han slingade inte bollen långt. Om han har tappat styrkan och de andra lagen upptäcker det och struntar i att försvara mot långa passar kan det bli en lång säsong. Men jag tror att han har ett riktigt bra år kvar i tanken.

Saints har två riktigt bra running backs i Mark Ingram och Alvin Kamara som kompletterar varandra bra. Och balanserar anfallet på ett mycket bra sätt. Det är också en anledning till att Brees är bättre. De har en fantastiskt wide receiver i Michael Thomas. Han är relativt okänd idag, men kommer blomma ut som en av ligans bästa den här säsongen. 

Offensiven har alltid varit bra, det är defensiven som varit en katastrof. Under Rob Ryans ledning som defensiv coordinator presterade de en av de sämsta säsongerna i NFL:s hela historia. Dennis Allen tog över och har gjort det bra. De hade en fantastisk draft förra året och det var den stora anledningen till att Saints var ett av NFL:s bästa lag förra säsongen. Rimligtvis har de utvecklats ännu mer och är bättre i år.

Då stjärnan QB Drew Brees är 39 år gäller det att försöka vinna i år. Allt de gjort har varit för att vinna i år. De som värvades i free agency och de som draftades. Det är all-in som gäller. NFC har 5-6 riktigt bra lag och det kan bli tufft att ens nå Super Bowl, men hittar du 22 gånger eller mer så är det värt en peng på Saints att vinna Super Bowl.

Det som talar emot är laget är tunt och skador kan förstöra säsongen och att de spelar i en tuff division, samt att de har ett tufft schema på slutet av grundsäsongen.

Tampa Bay Buccaneers hade sämsta defensiven i NFL med 6,0 yards per play allowed. Och anfallet var inte så explosivt som många av oss förväntade. QB Jameis Winston tog inte ett steg framåt, utan snarare bakåt. Ryktena om att han är lat och gillar att festa verkar stämma.

Säsongen var en besvikelse, men det måste sägas att Buccs hade otur med en uppskjuten match mot Miami Dolphins vecka 1 som gjorde att de fick spela den när de istället skulle ha viloveckan. Det är en större nackdel än det låter för det är en tuff sport där alla spelare får slitna kroppar i bästa fall och skadar sig permanent i värsta fall. Det ska också sägas att de spelade i en väldigt tuff division och att de inte blev överkörda i någon match.

I år har de värvat den gamla blixten WR DeSean Jackson som passfångarkomplement till WR Mike Evans, men han är gammal och har tappat farten. Och då har han ingenting kvar. Bust!

Men allt handlar om QB Jameis Winston. Han har visat mycket talang, men var en mycket stor besvikelse förra året. Och frågetecknen kring hans attityd blir fler och fler. Han börjar årets säsong med att vara avstängd de tre första matcherna efter att att tafsat på en Uberförare. Det kan inte påverka laget och de andra spelarna positivt.

Buccs har satsat mycket på försvaret, men det är stjärnor med tveksam attityd som värvats för dyra pengar, och även om de presterar (som sällan är fallet) brukar det ta några matcher att fungera i en ny försvarselva.

Vi har ett av NFL:s bästa lag hemma i Superdome där de är extra starka. Mot ett lag med många frågetecken och ett hemskt försvar. Jag lirade tidigt Saints -7 till 1,95. Oddset droppade och värdet försvann.

Men med Buccs QB Winston avstängd ändras förutsättningarna. Ryan Fitzpatrick är mest rutinerad av alla reserver med 132 matcher spelade. Han är troligtvis den bästa reserven också. Hans QB-rating är 79,9 över hela karriären. Jag tror inte Fitzpatrick är mycket sämre än Winston, även om han såklart saknar uppsidan.

Däremot tror jag att laget som helhet påverkas negativt av Winstons avstängning.

Det största argumentet för mitt spel är hur Fitzpatrick är som quarterback. Väldigt intelligent som sig bör då han spelade för Harvard i college. Han är säker och fattar bra beslut när han har hjälp i anfallet och inte behöver jaga. Men mot Saints lär han behöva jaga och när han börjar gambla så kommer interceptions som ett brev på posten. Mot ett dåligt anfall, som till exempel Buffalo Bills, hade jag rankat Fitzpatrick högre än Winston, men mot ett bra anfall är det katastrof. Jag fyller på.

New Orleans Saints -9,5 poäng till 1,95.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...