Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-11-22T10:50:00+01:00

Speltips NFL Thanksgiving med 3 matcher på raken

2018-11-23T02:20:00+01:00
TT1 Units
2,21

Thanksgiving betyder för jänkare att de reser hem till familjen, äter match och tittar på NFL i 12 timmar i sträck. Det är för många grabbar den bäst helgen och inte sällan får de riktig matkoma någonstans under tredje matchen. Kanske går det att få extra bra odds på livebettingen när spelbolagen försöker fånga Joe Public.

Detroit Lions – Chicago Bears

Lions spelar alltid på Thanksgiving. Vädret är kall och lite blåsigt, men inte så att det ska påverka resultatet. Matchen börjar redan 18.30 svensk tid. Bears spelade på söndagskvällen. Det innebär att Bears endast har 3,5 dygn på sig att återhämta sig efter den divisionsvinsten mot Vikings. Det är rekord i NFL:s historia och en anledning till att proffsen dunkat Lions +4 tidigt i veckan.

En annan anledning är att de vann den viktiga matchen mot Vikings och kanske inte respekterar divisionens slagpåse Lions här.

Men Lions har bara fått vila en halv dag längre. Även om de spelar hemma och slipper resa så är det ingen lång resa från Chicago till Detroit. Sammantaget räcker det inte för mig att spela det klart sämre laget.

Lions saknar sin duktiga runningback Kerryon Johnson, för det finns ingenting bakom. LeGarette Blount är slut och Theo Reddick är endast ett passvapen. Bears kan fokusera på att stoppa passningar. Men Stafford har inte varit bra i år, och Lions har sålt sin bästa wide receiver Golden Tate och sin näst bästa WR Marvin Jones är skadad. Dessutom är O-linen skräp, Stafford blev sackad 6 gånger av Bears grymma D-line när de möttes för två veckor sedan.

Mitchel Trubisky är skadad för Bears och rutinerade veteranen Chase Daniels tar över. Han är ingen stjärna, men tar det lugnt och säkert och lär inte göra bort sig. Lions CB Darrius Slay är tillbaka, men lär inte vara hundra och resten av försvaret suger riktigt fett.

Vi har ett lag som är motiverade och mycket bättre. Men vi har en situation som passar det andra laget riktigt bra. Om jag kan få dryga 1,90 på Bears -2,5 poäng kan jag nog inte motstå ett spel, men det tror jag inte vi får se på oddsmarknaden.

Det finns risk att Bears försvar tar slut i andra halvlek. Men det här är en utomordentlig match att ta på livebetting. Det finns stor chans att vi får se olika energinivåer i lagen och om vissa matchups fungerar väldigt bra för ena sidan tror jag att det fortsätter så.

Det samma gäller totalen på 42,5 poäng. Det är en väldigt låg total. Jag tror att matchbilden kommer fortsätta som den börjar. Det vill säga blir det snabba poäng så kommer det fortsätta så och ett spel på över är intressant. Och alltså vice versa.

Men när det gäller prebetting så blir det pass om ingenting spektakulärt händer med oddsen.

Dallas Cowboys – Washington Redskins

Kopojkarna är överskattade, men det är inget emot vad Rödskinnen är. Redskins QB Alex Smith bröt benet senast och in kommer Colt McCoy. Han är en sämre kopia av Smith. Bra på att styra ett anfall och gör få misstag, men saknar förmågan att kasta långt och själv vinna matchen.

Redskins har mer skadeproblem framåt, det gäller framförallt O-linen som har flera gubbar borta. Cowboys har en bra D-line och ska kunna sätta stor press på hela klabbet. Redskins kommer inte kunna springa framgångsrikt med Adrian Peterson och då blir det en lång afton för Redskins.

Redskins styrka i försvaret är också deras front-seven. Men Dallas har till skillnad från dem en bra O-line att skydda sin QB och öppna upp korridorer för sin runningback. RB Ezekiel Elliot är en av NFL:s främsta. Med värvningen av WR Amari Cooper har Cowboys kunnat öppna upp försvar och det har gett Elliot mer framgång.

Cowboys gillar att mjölka klockan och nöta ner försvar. 

Dallas Cowboys att vinna till -7 poäng och 1,97.

Washington Redskins team total under 15,5 till 2,21

Det finns stor chans att övertaget blir större och större ju längre tid matchen går. Om det inte avspeglats i resultatet kan ett livespel på Cowboys vara bra.

New Orleans Saints – Atlanta Falcons

Saints har bästa anfallet i NFL och QB Drew Brees är på väg mot en historiskt bra säsong. Falcons har ett av ligans sämsta försvar på grund av alla skador och Saints lär kunna göra touch downs i nästan varje anfall.

Falcons har ett av ligans bästa anfall, men Saints försvar är mycket bättre än Falcons. Värvningen av CB Eli Apple innan transferfönstret stängde kommer visa sig ännu nyttigare än de första matcherna när han nu kommit in i systemet.

Men båda totalen och handikappet återspeglar det jag skrivit ovan. En totalt på 59,5 poäng är väldigt högt. Handikappet -12 poäng på Saints likaså. Falcons spelar inte bara i deras division, det är den stora rivalen och Falkarna kommer kämpa här.

Sedan QB Matt Ryan kom till Falcons har lagen mötts 21 gånger. Matcherna har avgjorts med följande poäng: 6, 3, 10, 13, 6, 10, 3, 3, 16, 6, 4, 4, 10, 3, 20, 3, 3, 8, 3, 14, 4. Endast tre gånger har matchen avgjorts med 13 eller fler poäng.

Handikappet är för stort, men jag tänker inte kliva i vägen för Saints expresståg. Om man absolut vill ha ett spel skulle jag föreslå över 59,5 poäng till 1,95. Saints har gjort 45, 51 och 48 poäng i sina senaste tre matcher. Förra mötet mot Falcons vann Saints med 43-37.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...