Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-11T09:58:00+02:00

Speltips NFL: Tennesse Titans – Baltimore Ravens

2018-10-14T22:25:00+02:00
ML1 Units
2,29

Left Tackle är en av de viktigaste positionerna i amerikansk fotboll. Det är han som täcker upp quarterbackens blinda sida. Eftersom alla QB:s i hela ligan är högerhänta, inklusive reserverna, så förstår du varför att det är just den vänstra sidan som är så viktig.

En bra LT är mycket viktig för ett lags framgång och de tjänar därefter. Det finns 15 left tackles som tjänar över $10 miljoner per år. Bäst betald är Tennesse Titans Taylor Lewan som tjänar hela $18 miljoner per år.  Det är över 10 % av Titans hela lönebudget. Han kanske inte är bäst enligt mig, men väldigt bra och alltså väldigt viktig för Titans.

Taylor Lewan skadade sig tidigt i bortamatchen mot Buffalo Bills och det skapade stora problem för QB Marcus Mariota som inte fick tillräckligt med tid i "fickan".  Mariota kastade 0 TD, 1 interceptions och fumblade även en gång. QB-ratingen blev 51,6.

Lewan tror sig kunna spela mot Ravens på söndag, men de flesta andra är skeptisk till det. Han behövs mot Ravens DE Terrel Suggs, men Titans har en vecka att förbereda sig på och katastrofen är inte lika stor som en plötsligt skada mitt i matchen.

Hela matchen mot Bills var allmän misär. De torskade turn overs med 1-3 och de hade en klar TD på slutet som en wide receiver tappade. Matchen inleddes med en fumble på egen planhalva och det blev 0-7 direkt. Det var en dålig match från båda lagen som avgjordes när Bills kicker Steve Hauschka satte ett field goal från 46 yards så att Bills vann med 13-12.

Men som i alla andra sporter kan spelare och lag ha dåliga dagar. Jag tror vi får ett rejält taggat Tennesse Titans på hemmaplan och en riktigt bra insats från QB Marcus Mariota.

Om LT Taylor Lewan kan spela är det en bonus och oddset lär sjunka. Reserven Tyler Marz var dålig sist, men ska kunna vara bättre med en veckas preparation. Laget väljer andra spel som inte kräver lika mycket av sin left tackle, ge honom understöd med sin left guard eller en tight end och så vidare. Ravens DE Terrell Suggs är 36 år gammal och orkar inte heller storma slottet varje snap.

Det är synd att tight end Delaine Walker är skadad för Titans, men skador är en stor del av NFL och långtidsskador är inbakat i oddset.

Vad som också är inbakat i oddset är Titans senast usla insats mot Bills, vilket skapar ett värde. Vad som inte är inbakat i oddset är att Titans försvar är riktigt bra. De flyger fortfarande under radarn och var huvudanledningen till mitt spel på Titans förra veckan. För att de skulle ta hand om Bills rookie-QB Josh Allen. Det gjorde de med bravur, men tyvärr la anfallet ett riktigt ägg.

Titans har en bra wide receivers i Corey Davis, men även han lär få problem mot Ravens duktiga corner backs. Med det sagt så är alla som spelar i NFL duktiga och det är aldrig omöjligt att göra poäng. Och med det sagt är det Titans försvar som måste vinna matcher, och jag tror de har bra chans till det.

Med två riktigt bra försvar ser jag en poängsnål match i kristallkulan. Tyvärr har oddsmakarna sett samma sak i sin kristallkula och totalen på 41,5 poäng är för låg för att jag ska krama om avtryckaren. Med de nya reglerna mot tacklingar med hjälmen före har det blivit mycket mer penalties och snitttet på totalen för i år är hela 48 poäng per match.

Baltimore Ravens är ett bra lag. De är väldisciplinerade och har ett bra försvar. Anfallet kan göra poäng mot dåliga försvar, men mot bättre försvar blir det problem. Senast gjorde de bara 9 poäng borta mot Cleveland Browns.

Ravens passningsvapen är inget speciellt och de kunde inte fixa separation mot Browns cornerbacks. QB Joe Flacco fick inte heller speciellt mycket tid mot Browns passrush. Titans har bra cornerbacks och en ännu bättre passrush. Det lär blir samma matchbild när Ravens anfaller på söndag som förra veckan.

Svagheten för Titans är på linebackers så Ravens måste attackera i mitten, Men det är inte det lättaste och det skapar inte automatiskt touch downs. Titans har en riktigt duktiga linebacker i Wesley Woodyard som missade matchen mot Bills. Senaste nytt är att han "could miss some time" med sin axelskada. Men om han kan spela mot Ravens får vi en trevlig bonus.

Om både han och LT Taylor Lewan kan spela är jag sugen på att fylla på. Ett 2-units spel är inte uteslutet.

Sammantaget har vi ett underskattad Titans, och då framförallt försvaret, mot ett överskattat Ravens, och då framförallt anfallet. Ett Titans som spelar på hemmaplan,  är 3-2 i matcher, men rejält revanschsuget efter förlusten mot Bills senast. Mot ett Ravens som också är 3-2 i matcher, men inte alls behöver vinna den här matchen lika mycket som Titans.

Jag har sparat det bästa till sist. Det här är den tredje bortamatchen i rad för Ravens. Statistiken säger att de är slitna och kommer göra en mindre bra insats. Båda matcherna var dessutom mot divisionsrivaler. Steelers är deras stora rival och de lyckades vinna på bortaplan med 26-14. Browns har varit så usla så att de inte gått att ta på allvar, men jag borde ha lirat Browns (och inte bara under 47 poäng som jag gjorde) för Ravens är nästan alltid dåliga efter en match mot Steelers.

Nu har de en bortamatch till under bältet och jag förväntar mig att energinivåerna är låga och vi får se en svag insats.

Tennesse Titans att vinna till 2,29.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...