Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-11-07T12:38:00+01:00

Speltips NFL: Tampa Bay Buccaneers – Washington Redskins

2018-11-11T19:00:00+01:00
HCP1 Units
2,03

Tampa Bay Buccaneers är 3-5 i divisionen och med tanke på att Atlanta Falcons är 4-4, Carolina Panthers är 6-2 och New Orleans Saints är 7-1 så är det bara att glömma alla slutspelstankar. Men jag förväntar mig en bra insats i alla fall.

QB Ryan Fitzpatrick har varit riktigt bra när han fått chansen och bjudit på "Fitzmagic". Den gamla reserven verkar ha tagit ett ytterligare steg upp när det gäller sin spelnivå. Eller så handlar det mera om att han har fantastiska vapen att kasta bollen till. I vilket fall som helst så är han populär i omklädningsrummet och resten av laget står bakom honom.

QB Jameis Winston draftades först av alla i 2015-års draft. Han är inne på sitt sista år av sitt rookiekontrakt. Nästa år blir han dyr och organisationen har ett beslut att fatta. Winston var supertalangen som är dryg och lag enligt rapporterna och har stannat i sin utveckling efter ett lovande första år.

När Winston var avstängd i början av säsongen ersatte Fitzpatrick honom med bravur. Segern med 48-40 borta mot New Orleans Saints har verkligen fått en guldkant efter Saints sju raka vinster efter det. Men organisationen var tvungen att testa Winston lite till trots att spelarna hellre ville spela bakom Fitzpatrick.

Winston har varit usel och organisationen har nu gett upp på hans potential. Fitzpatrick kommer leda Bucs resten av året och jag tror det blir en bra vitamininjektion i laget, för att inte tala om att han är mycket bättre.

Minus tre i handikapp ska inte förringas. En vinst med exakt 3 poäng är det i särklass vanligaste resultatet i NFL. Men förutom att Bucs är på G så har de bra fördelar i matchupsen.

Washington Redskins är bra mot springspelet, men Buccaneers attackerar i luften. Redskins har svaga cornerbacks och Bucs har två riktigt bra wide recievers i stora starka Mike Evans och supersnabba DeSean Jackson. QB Fitzpatrick har framgångsrikt bombat långa bollar på dem hela säsongen och lär ha lekstuga här. Tight end O.J. Howard går inte heller av för hackor och han ser ut att bli bättre för varje match som går. Det är en svår position att bemästra men talangen finns efter att han draftades som nummer 19 förra året.

Redskins har varit underskattade hela säsongen. Med ett stabilt försvar, en säker QB och ett potent springspel hade de spelat ihop till ett resultat av 5-2 i matcher. De leder fortfarande NFC East med 5-3 i matcher framför regerande mästarna Philadelphia Eagles på 4-4 i matcher, men skadorna i helgen gör att säsongen känns förlorad. Och jag tror Rödskinnen känner samma sak.

Senaste förlusten mot Atlanta Falcons med 14-38 på hemmaplan var ingen vacker historia. QB Alex Smith är stabil och säker och kan dutta bollen till vinst mot sämre lag, eller när de har ledningen. Men mot explosiva anfall som Falcons och Buccaneers hänger han inte med. Han har inte förmågan att öppna upp försvaret på djupet med långa bomber. Bucs svaghet råkar också vara sin secondary, som alltså Redskins får svårt att utnyttja.

Running back Adrian Peterson var för några år sedan ligans i särklass bästa på sin position, men föll av radarn efter allvarliga skador. Vi var många som trodde att den blivande Hall-of-Famern var helt slut som artist. Men han har sett strålande ut hela säsongen och är en stor anledning till Redskins fina resultat.

Men en running back behöver en bra O-line för att blocka åt honom. Och det är där Redskins verkligen rasat ihop med skador i helgen, och det är anledningen att jag verkligen gillar det här spelet.

Redskins har en bra left tackle i Trent Williams, men han skadade sig och blir borta i minst en månad. Right tackle Morgan Moses är också halvskadad och inte 100 %. Mot Falcons skadade sig båda Redskins guards Brandon Scherff och Shawn Lauvao. Det ser ut som att 3 av 5 starters i Redskins O-line missar matchen mot Buccaneers. Det går inte.

Det var inte vackert mot Falcons efter att skadorna inträffat. RB Adrian Peterson kunde inte uträtta mycket. 

Buccaneers har ett dåligt försvar, men de har en styrka och det är deras D-line. Och då framförallt på de inre positionerna med Gerald McCoy och Jason Pierre-Paul. Redskins kommer inte kunna springa och QB Alex Smith kommer inte kunna kasta ikapp med Fitzmagic.

Den här matchen kan vara över redan i halvtid mellan två lag med helt olika inställningar.

Tampa Bay Buccaneers -3 poäng till 2,03.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...