Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-24T20:39:00+02:00

Speltips NFL: Philadelphia Eagles – Jacksonville Jaguars

2018-10-28T14:30:00+01:00
AHCP1 Units
1,92

NFL beger sig till London för andra veckan i rad. Helt perfekt med en match till som man kan kolla utan distraktioner i form av andra matcher som är igång samtidigt.  Söndagseftermiddagen försvinner snabbt istället för den där eviga väntan på att klockan ska bli 19.00.

Fast den här veckan drar matcherna igång 18.00. Sommartid blir vintertid och jag frågar mig som vanligt varför. Finns det ens några bönder kvar? För det är väl för att hjälpa dem på något sätt som det sker, det är den enda anledningen till att hålla på att mixtra med tiden som jag kan kan tänka mig. Kan inte bönderna äta pizza och kebab som alla andra?

När det gäller NFL så innebär det att Londonmatchen börjar redan 14:30. Och det är alltså den här matchen. Det blir ännu bättre av att jag har en klar idé och har tagit en position.

Mitt spel på Eagles förra veckan såg helt klart ut. De dominerade Panthers hela matchen, ledde med 17-0 efter 3 quarters och jag hade redan bokfört spelet som vinst. Men sedan rasade allt i sista quartern och Panthers vände och vann med 21-17. Nåväl, jag har haft värre bad beats bara i år och jag konstaterar att Carolina Panthers har kommit igång ordentligt nu när TE Greg Olsen och LB Luke Kuechly är hela. Lagets två viktigaste spelare efter QB Cam Newton.

Philadelphia Eagles hade en bra trend i matchen och hela säsongen innan debaklet i den fjärde kvarten i söndags. Det beror mycket på att baksmällan efter Super Bowl börjar gå över för de regerande mästarna, men ännu mer på att QB Carson Wentz, som är tillbaka från en lång skada, blir bättre och bättre i varje match.

Eagles är fortfarande ett av NFL:s bästa lag som fortfarande planerar att vinna hela klabbet igen. Och varför inte, de har alla komponenter som krävs. Om inte skador förstör möjligheterna, men det gäller alltid för alla.

QB Carson Wentz satte 15 passar i rad i senaste matchen mot ett tufft Panthers försvar. Han slutade med 30 passar på 37 försök, 2 TD och 0 interceptions och en QB-rating på 119,6. Han kommer inte vara sämre i London, men kanske bättre. Trots att Jaguars försvar är bättre än Panthers dito, i alla fall på pappret.

Jaguars försvar ska kunna stoppa Eagles springspel och sätta NFL:s bästa corner back Jalen Ramsey på Eagles WR-etta Ashlon Jeffery. Men Eagles har mer vapen än så. Nelson Agholor i sloten ska kunna ha en stor eftermiddag mot Jaguars slot corner då ettan D.J. Hayden är skadad. Om Cowboys Cole Beasley kan ha 9 pass på 11 kast, 101 yards och 2 TD:s så ska Agholor kunna prestera något liknande.

Sen har Eagles en av de bästa TE:s i ligan i Zach Ertz, som knappast något lag kan nullifiera helt. I alla fall inte utan att offra stora bitar av annat försvar.

Jaguars har ett bättre försvar än Eagles, men det är inte med några mil. Däremot är det mil i skillnad mellan Jaguars och Eagles anfall.

Jacksonville Jaguars anfall var lyckosamt förra säsongen när de kunde mata running back Leonard Fournette med bollen. Det går inte i år då han är skadad. Nyförvärvet Carlos Hyde är inte lika bra och lär behöva tid att komma in i systemet.

QB Blake Bortles kan vara funktionell om Jaguars leder eller om han möter ett dåligt försvar. Mot bra försvar däremot är han katastrofal. Eagles kvalificerar definitivt som ett bra försvar. Styrkan är front-seven som stoppar springspelet och sätter press på motståndarens QB. Det bör bli extra lyckosamt här då Jaguars tvingas ställa upp med sitt tredje alternativ som left tackle. 

Svagheten i Eagles försvar är deras secondary, men även om Bortles kan kasta långa bomber så han lär inte ha tid till det här och har dessutom inga bra vapen att kasta till. WR Donte Moncrief blev dumpad av Indianapolis Colts och resten har du aldrig hört talas om. Och kommer inte heller göra det. Det finns förvisso två andra passningsalternativ som är funktionsdugliga, men de är båda långtidsskadade.

Philadelphia Eagles är ett bättre lag än Jacksonville Jaguars, men inte 3 poäng bättre som är handikappet inför matchen i London. Det finns andra faktorer som leder fram till ett spel.

Jaguars har det lag som spelat flest gånger i London. Hela fem år i rad har de gjort resan över Atlanten. De två första åren förlorade de och de tre senaste åren har de vunnit. Det skulle tala för att Jaguars har bemästrat resan, jetlaggen och uppladdningen. Jag håller med till en viss del, men resorna har gjorts sedan 2007 och jag tror att de eventuella hemligheterna med optimalt upplägg är allmänt känt vid det här laget. I alla fall för bra organisationer och Eagles har en bra organisation. 

Vad som är mycket viktigare än eventuell jet-lag är lagets mentala status. Lagbygget Jaguars är inte på ett bra tillfälle för närvarande. Enligt trovärdiga rapporter utbröt det slagsmål i omklädningsrummet mellan försvaret och anfallet efter 7-20 mot Houston Texans senast, som var tredje raka förlusten. En lång resa på det är nog det sämsta som finns som uppladdning inför nästa match.

Blake Bortles blev bänkad mot Texans i tredje quartern, men reserven Cody Kessler var inte bättre. Han får gärna komma in när som helst nu när jag har lirat Eagles.

Eagles försmädliga förlust senast skulle kunna resulterar i sura miner och att laget vaknar upp i London på fel sida. Men jag är övertygad om att det blir precis tvärtom. De knyter näven i tightsen, tuggar taggtråd och kör över Jaguars på Wembley.

Philadelphia Eagles -3 poäng till 1,92.

Bli inte orolig om linan vandrar några punkter åt fel håll. Statistiken säger att Jaguars är ett riktigt bra lag, men enligt mig berättar siffror sällan hela sanningen, särskilt inte den här gången.Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...