Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-16T15:10:00+02:00

Speltips NFL: Philadelphia Eagles – Carolina Panthers

2018-10-21T19:00:00+02:00
HCP1 Units
2

Alla vill slå en mästare och det är svårt att ladda om när man vunnit det man drömt om hela sitt liv. Som väntat har det varit en tuff inledning på säsongen för Philadelphia Eagles, men nu verkar baksmällan vara över.

Senaste matchen på torsdagskvällen blev en vinst mot divisionsrivalen New York Giants med imponerande förtecken. 34-13 hade kunnat bli ännu mer om de inte tagit foten av gasen. Nu är Eagles 3-3 i matcher och då ingen annan i divisionen har dragit ifrån – Washington Redskins leder med 3-2 i matcher – så bör divisionssegern kunna bärgas. Särskilt då den tilltänkta utmanaren innan säsongen Dallas Cowboys inte sett bra ut.

Vad som däremot sett bra ut är Eagles quarterback Carson Wentz som nu gjort fyra matcher efter sin långa skada och det har verkligen gått i rätt riktning varje match.

QB-rating mot

Indianapolis Colts: 84,9

Tennesse Titans: 99,4

Minnesota Vikings: 115,3

New York Giants: 122,2

ESPN:s QB-rating försöker justera för slump och saker som inte quarterbacken ska misskrediteras för, eller tvärtom, som till exempel när en boll tappas av en wide receciver trots en perfekt pass. Med den ratingen har utveckligen sett ännu starkare ut för Carson Wentz.

Colts: 39,3

Titans: 54,0

Vikings: 56,1

Giants: 95,0

Carson Wentz är listad som "questionable"i skrivande stund, men har genomfört en träning utan problem och kommer kunna spela utan hinder. 

Det spelar nästan ingen roll vilka de möter här på hemmaplan på söndag. De har haft 10 dagars vila, tre dagar mer än normalt för att vila kropparna och ladda mentalt. och det gör mycket i NFL.

Eagles är relativt sett skadefria. Left Tackle Jason Peters som skadade sig i sin biceps ser ut att kunna spela, men reserven  Halapoulivaati Vaitai har visat sig stark. Reserverna på running back-positionen är tillräckligt bra för att ersätta Jay Ayaji. Särskilt när jokern Darren Sproles ser ut att vara tillbaka och kan dyka upp som gubben-i-lådan bakom motståndarnas D-line.

Eagles gjorde en komplett match framåt och bakåt mot Giants. Jag förväntar mig en ännu bättre insats  här från ett av NFL:s bästa lag.

Carolina Panthers torskade borta senaste mot Redskins i en match där jag tycker att de spelade bra. Tight End Greg Olsen är otroligt viktigt för dem så att QB Cam Newton har någon att kasta till. Men Eagles har ett riktigt bra front-seven i försvaret och är duktiga på att plocka ner tight ends.

Eagles behöver inte vara oroliga för långa passar och då blir det enkelt att täppa till luckor så att inte Panthers QB Cam Newton scramblar, något som alltid varit hans stora styrka. Och enda styrka säger många, men nu börjar han bli till åren och har några tuffa skador i bagaget och är inte längre lika sugen på att springa runt och bli tacklad av 100 kilos missiler i form av atletiska line backers.

Running back Chrisitan MacCaffrey är bra, särskilt som ett vapen för korta passar, men återigen har vi Eagles starka front-seven där som täppar till Panthers styrka som är de korta passarna i mitten och på kanterna. För att vara framgångsrika måste Panthers mixa upp med långa bomber på WR Devin Funchess. Han är inte dålig, men den stora och starka spelaren passar bäst om ett mål i redzone där han kan kriga om en boll. Han är inte tillräckligt snabb för att springa ifrån corner backs.

Panthers är ett okej lag, något bättre än medel, men på bortaplan mot ett elitlag ser jag en enahanda matchbild i kristallkulan.

Eagles D-line är elit, Panthers O-line är inte bra och jag ser inte att Panthers kommer ha framgång framåt.

Två bra försvar, inga vapen för långa pass för något av lagen och två mobila QB:s som kan scrambla och springa in några extra first downs för långa anfall. Det mesta talar för under på totalen, som i skrivande stund är 1,95 på under 45,5 poäng, men jag tror på en riktigt offensiv explosion för Eagles, och det finns risk att Panthers D lägger ner i andra halvlek när matchen är över och vi får se några snabba och långa touch downs.

Panthers är riktig svaga i secondary. Dåliga cornerbacks och ännu sämre safeties kommer resultera i många chanser för Eagles och Carson Wentz. WR Alshon Jeffery och Nelson Agholor kompletterar varandra bra och Zach Ertz kan vara NFL:s bästa tight end nu när han äntligen är helt skadefri. Det är ett passningsvapen som för närvarande flyger under radarn.

Philadelphia Eagles -4 poäng till 2,00.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...