Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-07-30T14:02:00+02:00

Speltips NFL: Philadelphia Eagles – Atlanta Falcons

2018-09-07T02:20:00+02:00
TOT1 Units
2,01

Regerande mästarna inleder som brukligt säsongen.  Eagles ser faktiskt ännu starkare ut än förra säsongen. Mest för att QB Carson Wentz kommer tillbaka. Försvaret har tappat några viktiga pjäser, men ska kunna vara bra fortfarande.

Det vill inte säga lite då de flesta Super Bowl-vinnare brukar tappa många spelare som nu fått sin vinnarring och istället väljer att jaga pengar.

Rapporterna säger att Carson Wentz ska vara klar till premiären, men ett avslitet korsband är allvarliga saker så jag är inte övertygad än. Och även om han spelar tror jag att det blir en försiktigt generalplan för matchen.

Atlanta Falcons är ett lag med likvärdig talang. De var en hårsmån ifrån att vinna Super Bowl säsongen innan och var helt överlägsna New England Patriots innan de föll ihop som ett korthus. I årets slutspel åkte de ut i kvartsfinalen borta mot Eagles i en tät och välspelad match. Det stod 10-15 inför sista serien och Falcons var nära att göra en TD och gå vidare. Jag lovar dig att de kommer vara laddade till tusen för att få revansch på Super Bowl-vinnarna.

Falcons kan definitivt vinna Super Bowl i år, men de är inte längre den offensiva maskinen som satte rekord får två år sedan. Quarterbacken Matt Ryan och wide receivern Julio Jones börjar få en hel del mil under huven.

Båda huvudtränarna Eagles Doug Pederson och Falcons Dan Quinn har fullt av gamble i sig och är kända för aggressivt play calling. När båda lagen dessutom har väldigt duktiga QB:s blir första tanken att det ska bli många poäng, men NFL är inte så enkelt. Båda kan spela konservativt och väljer ofta att göra det från start där de försöker etablera springspelet.

Den defensiva cordinatorn för Eagles är Jim Schwarz och han är väldigt aggressiv med sitt försvar. Och han har fria tyglar av Pederson. Eagles försvar är underskattade eftersom de står i skuggan av anfallet.

Ett annat försvar som utvecklats enormt är Falcons. Förra säsongen höll de motståndarna till ett snitt på 19,1 poäng per match, och det var 8:e bäst i NFL. Sista 7 matcherna snittade de 16 poäng. Säsongen innan var snittet 25,3 poäng per match. En förbättring på 6,2 poäng i snitt per match är extremt bra.

Anfallet däremot rasade ihop totalt. Från 34,1 poäng i snitt till 21,6 poäng i snitt. Särskilt anfallet i red zone var extra dåligt. Det är till en viss del slumpartat, men det finns en väldigt tydlig förklaring. Säsongen 2016 var Kyle Shanahan offensive cordinator. Han lämnade för huvudtränarjobbet i San Francisco 49ers. Steve Sarkisian tog över och det är helt obegriplig att han inte fick sparken i våras. Sarkisian är talanglös och har varit ett fiasko genom hela sin karriär med sitt förutsägbara och fantasilösa anfallsspel. Han är bara 44 år och har inte presterat någonting som tränare. Han måste vara gudomlig på att använda sin bruna tunga.

Om han får sparken under säsongen ska jag lira Falcons direkt, men tills dess får jag nöja mig med ett underspel.

Under är för det mesta rätt sida på totalen i NFL. Det gäller ännu mer vecka 1 när försvaren är skadefria och har haft tid på sig att förbereda sig. Och det gäller ännu mer i premiären när hela den amerikanska allmogen ska titta och därmed spela och då givetvis på över.

Här har vi dessutom två lag vars anfall i ena fallet är överskattat och i det andra fallet vi har en QB som knappast är hundra och kanske även missar matchen. Med ett bra försvar i ena fallet och ett bra och dessutom underskattat försvar i det andra fallet.

Under 45,5 poäng till 2,01.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...