Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-12-06T17:02:00+01:00

Speltips NFL: Oakland Raiders – Pittsburgh Steelers

2018-12-09T22:25:00+01:00
HCP1 Units
2,05

Oakland Raiders är ett av NFL:s sämsta lag, tillsammans med Cincinnati Bengals, Arizona Cardinals och Washington Redskins. I de andra fallen handlar det mycket om skador, men när det gäller Raiders så är de bara dåliga. Och det är inte ens säkert att de vill vinna.

Nya head coachen Jon Gruden sitter säkert efter att ha signat ett 10-års kontrakt för $100 miljoner. Ägaren Mark Davis ska flytta laget till Las Vegas om två år, så fort den nya arenan är färdigbyggd. De har bytt bort en av ligans bästa defensiva spelare Khalil Mack och sin bästa wide receiver Amir Cooper mot draftpicks och det är klart att lagbygget ska stå klart först om 2-3 år. Då är det höga draftpicks man vill ha.

Pittsburgh Steelers är ett av NFL:s bästa lag. De har en QB i Ben Roethlisburger som redan vunnit Super Bowl och kan göra det igen. De har ligans bästa wide receiver i Antonio Brown. De har dessutom WR JuJu Smith-Schuster som i år tagit steget till gruppen under den absoluta eliten. Det är sant att det är lättare att fånga passar och göra TD när motståndarnas försvar hänger på den andra wide receivern, men Smith-Schuster är the real deal.

Årets statistik:

Antonio Brown 81 receptions, 1028 yards och 12 TD

JuJu Smith-Schuster 83 receptions, 1104 yards och 4 TD

Få lag kan stoppa NFL:s bästa passningskombo.

Toppen mot botten och som du redan förstått så spelare jag på …

Oakland Raiders

Alla nöjesspelare lägger sina skattade pengar på Steelers för att öka spänningen framför teven. Det här vet bookisarna och det mesta av den teoretiska skatten tas ut av dem som lirar storfavoriten genom att vikta oddset.

Det finns fler saker som talar för att spela Raiders. De har hemmaplan. De kan kämpa i den här matchen allt vad tygen håller utan att riskera att vinna matchen och tvingas drafta lägre. Pittsburgh Steelers är ett kanske NFL:s största jojolag där briljanta matcher följs av skräpmatcher och tvärtom, men det finns ett mönster i variansen. De verkar strunta i vissa bortamatcher mot skräplag, som Raiders här, och alltid spela som bäst mot andra elitlag.

En ännu starkare trend är att Steelers är bra på hemmaplan och dåliga på bortaplan. Det gäller ännu mer för bara QB Big Ben. Och faktisk ännu mer när de är stora favoriter. Som stora favoriter på bortaplan är Big Ben 1-9 ATS (against the spread) de senaste 10 matcherna. Sedan 1990 är Steelers 4-17 ATS som bortafavorit med 8 poäng eller mer i handikapp.

Vad som också hänt är att Steelers stora running back stjärna Le'Veon Bell strejkat hela säsongen för mera cash. Det har inte gjort något då backupen James Conner varit nästan lika bra, men nu är han skadad och in kommer ett helt oprövat kort i form av Jaylen Samuels som inte visat upp någon större talang, och Stevan Ridley som var passé redan för 3 år sedan.

Oakland Raiders rankar näst sämst i NFL mot springspelet, men jag kan inte tänka mig annat än att de kan stoppa plogbilarna Steelers ställer upp med i den här matchen. Om jag har rätt så blir Steelers anfall endimensionellt och då brukar Big Ben inte alls vara lika vass, särskilt inte på bortaplan.

Pittsburgh Steelers har haft ett tufft schema. Ravens borta, Panthers hemma, Jaguars borta, Broncos borta och senast Chargers hemma. Efter den här matchen blir det ännu tuffare med Patriots hemma och Saints borta. Den här matchen är en så kallad "sandwich spot", vilket är en enkel match inklämd mellan viktigare och tuffare matcher. Det blir väldigt ofta en dåliga insats i sådana lägen.

Oakland Raiders är ett riktigt skräplag men de har en bra tight end i Jared Cook som ska kunna härja bra bland Steelers svaga linebackers, och de har en quarter back i Derek Carr som är en riktig gunslinger och Steelers är svaga i secondary så ett par bomber ska kunna nå sitt mål.

Håll för näsan och gör som jag, spela Raiders.

Oakland Raiders +10 poäng till 2,05.

Huvudidén är att Steelers ska göra en plattmatch. Och i sådant fall kommer det vara anfallet som inte levererar. Sedan 2013 när Steelers är favoriter på bortaplan har totalen gått Över 5 gånger och Under 22 gånger med 1 push. Trenden är väldigt tydlig och om man ändå ska lira Raiders kan man lika gärna spela under också.

Under 51,5 poäng till 1,93.

Om du har en bookie som tillåter spel på sida och total i samma match lirar du naturligtvis dubbeln också.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...