Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-11-09T13:00:00+01:00

Speltips NFL: Oakland Raiders – Los Angeles Chargers

2018-11-11T22:05:00+01:00
HCP2 Units
2,02

Att spela favoriter på bortaplan i NFL är ett bra sätt att förlora pengar. Men ingen regel utan undantag och här gillar jag verkligen bortalaget.

Oakland Raiders har ett mål i år: Att komma sist så att de får första draftvalet. Som de i sin tur ska byta bort mot ännu fler draftpicks. Allt för att kunna drafta ett ungt talangfullt lag tills när de om två år flyttar till syndens stad och byter namn till Las Vegas Raiders. Det var därför de dumpade en av ligans bästa försvarsspelare Khalil Mack innan säsongen och deras bästa Wide Receiver Amir Cooper innan transferfönstret, och istället fick draftpicks.

Tränaren Jon Gruden sitter säker med ett 10-års kontrakt för $100 miljoner och han delvis fått betalt för att ta skit för att Raiders kommer vara usla de den här säsongen och nästa.

Nu har även spelarna fattat agendan och jag har svårt att se dem kämpa. Något de inte gjorde senast i pinsamma 3-34 mot bottenlaget San Francisco 49ers med en odraftad quarterback i sin debut. Jag kan inte se någonting annat än ett slarvigt Raidersförsvar.

Nu har dessutom de lojala fansen i Oakland fattat läget och jag kan inte tänka mig att det kokar av passion på läktarna. Hemmaplansfördelen är klart mindre än normalt enligt mig.

Los Angeles Chargers har själva flyttat från San Diego och spelar i en liten sardinburk när de är "hemma". Och de hade knappt några fans till att börja med. De är vana att spela borta och det gör Raiders hemmaplansfördel än mindre.

Chargers har haft osannolik otur i flera år. Men de har ett bra lag och nu när de varit relativt skadefria har de visat hur bra de är. De är 6-2 i matcher där de enda förlusterna varit mot Kansas city Chiefs med 28-38 och Los Angeles Rams med 23-35. De två bästa lagen i NFL.

Bortalaget snittar 27,5 poäng per match. Vecka 5 slog de Raiders med 26-10. I en match där Raiders spelare fortfarande kämpade, men där Chargers dominerade totalt. 26-3 stod det sent i fjärde kvarten innan Raiders fick en tröst-TD.

Jag kan inte se hur Raiders försvar kan stoppa vare sig Chargers springspel eller passningsspel. Chargers gör minst 28 poäng.

Jag kan inte se hur Raiders gör mer än 17 poäng. Jämfört med förra matchen mot Chargers har de bytt bort sitt bästa passningsvapen WR Amari Cooper och runningbacken är skadad och borta resten av säsongen.

Plus då den ännu större faktorn att Raiders tankar och vill komma sist.

Det här spelet är närmare 3-units än 1-unit, men 10 poäng på bortaplan är mycket i NFL och jag nöjer mig med ett 2-unit spel.

Los Angeles Chargers -10 poäng till 2,02. 

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...