Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-09T13:17:00+02:00

Speltips NFL: New York Giants – Philadelphia Eagles

2018-10-12T02:20:00+02:00
HCP1 Units
1,96

Det är trevligt att vara kung, men det är tufft att vara kung för det blåser på toppen.

Philadelphia Eagles är regerande mästare efter en mycket imponerande säsong. De är ett komplett lag framåt och bakåt, och har en fin headcoach i Doug Pederson.

Eagles såg med rätta ut som laget att slå inför i år, men rutinerade punters vet hur svårt det är att upprepa en succé. Det gör ont att vinna i NFL och en mättnadskänsla uppstår oundvikligen med en Super Bowl-ring runt fingret. Spelare brukar vara sugna på att byta lag för en stor säck pengar och mästarna blir åderlåtna, även om det inte blev så just i år för Eagles.

Största anledningen till att säsongen efter blir tuff är att alla andra lag vill spöa mästarna. Det gör som sagt ont att vinna i NFL, men en match mot mästarna skapar maximal motivation och Eagles får därmed 16 matcher med motståndare som gör sitt yttersta. Det kostar på.

Philadelphia Eagles är 2-3 i matcher och behöver verkligen vinna den här matchen. Inte bara för att inte halka after rent allmänt utan för att det är en divisionsmatch mot Giants.

QB Carson Wentz är en blivande superstjärna enligt de flesta. Han skadade sig 10 december förra säsongen och de flesta trodde att Eagles chanser på Super Bowl försvann, men Nick Foles tog över med bravur.

Vad det inneburit i år är att Foles spelade de första två matcherna och Wentz tog över från match 3. Han var naturligtvis ringrostig, men det har sett klart bättre ut för varje match. Mot Indianapolis Colts hade han en QB-rating på 84,9, mot Tennessee Titans 99,4 och senast mot Minnesota Vikings 115.3. ESPN:s rating var 39,3, sedan 54,0 och senast 56,1.

Colts har ett underskattat försvar, Titans och Vikings har riktigt bra försvar. Det är en stor faktor som inte syns i statistiken. Giants har ett dåligt försvar och jag förväntar mig att Wentz har lekstuga på torsdags natt.

New York Giants har inlett säsongen med 1-4 i matcher. De har en lång uppförsbacke om de vill nå slutspel och jag är inte ens säker på att de själva tror att det är möjligt. Den stora stjärnan, wide receiver Odell Beckham Jr. gick i helgen ut och klagade offentligt på sitt lag i allmänhet och Eli Manning och tränarstaben i synnerhet. Det är ett lag som tidigare varit väldigt humörbetonat beroende på hur det gått. Till exempel la försvaret ned helt förra säsongen.

I den här matchen hemma på Metlife Stadium lär de vara motiverade och gå ut och kämpa, men när det går emot kan orken och kämpaglöden snabbt ta slut. Det är inte harmoniskt i omklädningsrummet och det kan snabbt gå utför.

QB Eli Manning känns helt slut. Han har sett hyfsad ut mot dåliga försvar, men riktigt dålig mot bra försvar. Eagles har ett riktigt bra försvar där deras D-line kommer sätta press på Giants O-line och inte ge mycket tid över till Manning att fatta bra beslut.

Att spela favoriter på bortaplan är ett bra sätt att förlora pengar på sportsbetting, att lämna handikapp i NFL på favoriter på bortaplan är ett ännu bättre sätt. Det är nämligen svårt att värdera ett handikapp och kunna avgöra skillnaden på till exempel -3 och -6  i handikapp. Med det sagt gillar jag Eagles riktigt mycket här.

Philadelphia Eagles är ett bättre lag än New York Giants på alla sätt. I anfallet, i försvaret, på tränarsidan och framförallt på härförarpositionen. Carson Wentz är en av NFL:s bästa quarterbacks, Eli Manning är en av NFL:s sämsta quarterbacks.

Wentz är på väg uppåt i form och är för närvarande underskattad. Manning har gjort 2-3 bra matcher mot dåliga försvar och är för närvarande överskattad.

Eagles är ett motiverat lag som känner att de måste vinna. Giants balanserar redan på kanten och vissa spelare kan redan ha gett upp.

Det finns saker som talar för Giants här. Kort vecka innebär alltid fördel för hemmalaget. Inget av lagen hinner förbereda sig ordentligt och hemmalaget slipper resa och därmed får de extra tid att återhämta sig och planera. Eagles bästa running back Jay Ajayi skadade sig i söndags och blir borta hela året De hade redan skadeproblem på running backs och nu får de förlita sig på Wendell Smallwood.

Det är inget konstigt om du inte hört talas om honom. Han draftades i 5:e rundan 2016 och har inte gjort något väsen av sig. Men han är inte så pjåkig och kan framförallt vara nyttig i det korta passningsspelet.

Framförallt behöver QB Carson Wentz inte running backs för att dissekera Giants försvar som släppt in 33 poäng två matcher på raden.

Jag är tacksam för de två faktorer som talar för Giants så att oddset är så pass lågt. Eagles är det klart bättre laget och det är också en stor fördel på torsdagar när lagen inte hinner planera lika mycket.

Eagles hade chansen att vinna mot Minnesota Vikings senaste, men ett antal misstag kostade dem segern. Det gör dem ännu mer undervärderade här, och ännu mer motiverade. 

Giants enda chans är att QB Eli Manning är framgångsrik med långa passar till sina wide receivers som är bra. Eagles secondary är också dåligt, men som sagt, D-linen är grym och jag ser inte att Manning får den tid han behöver. av hans suspekta O-line.

Det finns en röd tråd i hur Manning presterat den här säsongen. När springspelet med  duktiga rookien RB Saquon Barkley varit framgångsrikt så har även passningsspelet fungerat. Men Eagles har ett riktigt bra springförsvar och eftersom Barkley inte kommer ha framgång så kommer inte heller Manning ha det.

Philadelphia Eagles -3 poäng till 1,96.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...