Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-11-29T17:03:00+01:00

Speltips NFL: New England Patriots – Minnesota Vikings

2018-12-02T22:25:00+01:00
HCP1 Units
2,01

New England Patriots har inte rosat marknaden de två senaste matcherna. Men förlusten borta mot Tennesse Titans var förutsägbar och detsamma med vinsten borta mot New York Jets som var mycket jämnare än vad slutresultatet påstår.

Vad vi däremot kan förvänta oss är en bra insats på söndagskväll hemma på Gillette Stadium. Det här är en match de siktat på mot en viktig rival i AFC Conference. Patriots är 8-3 i matcher och nu är varje match viktigt för att knipa så hög seedning i slutspelet som möjligt.

QB Tom Brady visar klara tecken på att hans förmåga är på väg nedåt, men här har han sin bästa uppsättning vapen på hela säsongen. TE Gronk är skadefri och RB Sony Michel är tillbaka från skada. Båda är mycket viktiga för att luckra upp Minnesota Vikings solida försvar.

Det kommer inte gå att stoppa Brady och grabbarna och de kommer göra ett stort antal poäng.

Minnesota Vikings är ett bra och komplett lag. Välcoachat, disciplinerat och ett gäng som tror på sin HC, QB och och lagets allmänna förmåga. De kan vinna Super Bowl, men jag börjar inse att det är en bra nivå bakom de bästa lagen. Vikings är 6-4(-1) i matcher och när jag går igenom dem så är det lätt att konstatera att de vinner mot dåliga lag och förlorar mot bra lag.

Enligt statistiken är Vikings ett bra lag, över medel båda framåt och bakåt, men de ligger en bra bit bakom eliten. Statistiken har rätt.

Minnesota är en nordlig stat med mycket snö på vintern, men Vikings spelar i en dome och det är en klar nackdel för dem att spela utomhus i kallt väder så här års. Vädret är alltså en ytterligare fördel för Patriots.

När det gäller specifika matchups är det klara fördelar för Patrioterna. Vikingarna är svaga på linebackers och passar bakom D-linen brukar de inte kunna försvara sig emot. Patriots är fantastiska på att attackera där med TE Gronk och RB James White. 

Vikings kan inte försvara sig mot sloten då deras slot-CB Mike Hughes är skadad. Det kan bli ännu värre om CB Xavier Rhodes inte kan spela för då lär WR Josh Gordon ha lekstuga, och det ser ut som att Rhodes inte kan spela. 

Vikings enda chans att stoppa Brady är genom att sätta press på honom. Det är de duktiga på, men Patriots O-line är helt skadefri och spelar bra.

Vikings kommer också kunna göra poäng med sitt dynamiska anfall med RB Delvin Cook, WR Stefon Diggs och WR Adam Thielen. Den sistnämnda är viktigast att ta bort och då han jobbar i sloten lär det gå genom att sätta två linebackers att täcka upp i zon bakom deras slot cornerback.

Huvudpoängerna är två. Patriots är skadefria, motiverade och kommer göra en riktigt bra match. Vikings har ett underskattat anfall, men en överskattat försvar och de kan inte hänga med i Patriots poängproduktion.

Det blir spel både på hemmalaget och totalen.

New England Patriots -5,5 poäng till 2,01.

Över 48,5 till 1,96

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...