Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2019-01-08T09:55:00+01:00

Speltips NFL: New England Patriots – Los Angeles Chargers

2019-01-13T19:05:00+01:00
HCP1 Units
2,02

Dags för Divisonal Round i helgen. De fyra seedade favoriterna kliver in i handlingen och de är alla klara favoriter på hemmaplan.

Wild Card Weekend är annars min favoritvecka på året, men den kunde gått bättre. I alla fyra matcher kunde man valt bästa coachen och bästa quarterbacken som var på samma lag i alla fyra fall. Det är ingen dålig strategi rent allmänt och extra potent i slutspel. Då hade man också gått 4-0 i helgen.

Sedan slutspelet 2017 var outsidern 10-1 ATS, against the spread, och efter helgen är de nu 14-1 ATS. Hade varit rätt väg att gå med andra ord.

Indianapolis Colts har jag trott på hela säsongen. QB Luck är en av ligans bästa. Jag sitter med en bet på dem att vinna AFC till 36 gånger och Super Bowl till 51 gånger. Texans är överskattade och HC Bill O'Brian matchcoachar som en påse nötter. Men alla trodde som jag och oddset sjönk hela veckan. Texans QB Deshaun Watson hade varit riktigt bra i 8 raka matcher, matchups och så vidare. Det blev ett spel på Texans. Förvisso till högsta oddset på hela veckan, men hjälpte såklart inte när jag spelade på fel sida.

Dallas Cowboys högg jag också till veckans högsta odds. Jag slog slutoddset med 20 punkter och Cowboys var helt överlägsna, men tack vare att Seahawks kicker Janikowski sträckte baksidan av låret gick Seahawks för 2 poäng i andra halvlek istället för att sparka extra poäng. Med 20-24 på slutet skulle en extrapoäng vara automatiskt för att komma inom fieldgoal range på poängtavlan. 24-22 innebar push för mig. Helt okej då det är inräknat att jag ska få tugga ett par sådana per år då jag hela tiden "säljer" halvpoäng för att få högre odds. Vilket var 2,03 i detta fall.

Att Chargers skulle neutralisera överskattade Ravens QB Lamar Jackson var min starkaste idé. Jag spelade tidigt till 2,33. Efter två serier gick det att fylla på Chargers till 2,40 och jag slickade i mig ännu mer. 

Chicago Bears var en besvikelse och jag får vara nöjd att jag inte spelade dem innan matchen. Däremot spelade jag dem till -4,5 och 2,11. Spelet var storfavorit med 15-10 och inte mycket kvar. Men det blev 15-16 och torsk.

Summa summarum gick jag plus och hade en bra ROI, men det kunde, och kanske borde, ha varit så mycket bättre.

New England Patriots – Los Angeles Chargers

Chargers var min starkaste idé inför säsongen. Jag sitter med en biljett på dem som vinnare av AFC till 17 gånger och vinnare av Super Bowl till 34 gånger. Trots tuffa skador på nyckelspelare har de imponerat och levererat. Chargers är ett av NFL:s absolut bästa lag. Det är synd att 12-4 inte räckte till bye och sedan hemmaplan här i Divisional Round. Men de kan definitivt vinna den här matchen.

Los Angeles Chargers är ett komplett lag framåt och bakåt. De har en potent passningssattack likväl som springattack. Jag är ingen fan av HC Anthony Lynn, särskilt känns han svag på att justera taktik när matchen pågår, men på det sättet som försvaret totalt stängde ner Ravens springspel var mycket imponerande. TE Hunter Henry är delvis tillbaka och kan bli farlig när han kommer in på plan i redzoneattacken.

New England Patriots är på väg ner och det här kan vara sista året som historiens bästa dynasti är med i racet om Super Bowl. Patritos har varit i de två senaste Super Bowls, 3 av senaste 4 och vunnit 2 av dem. De går inte att räkna bort, men uppförsbacken är brantare i år.

QB Tom Brady är i särklass viktigaste i laget, såklart, och han har inte alls varit lika bra i år som förra året. TE Rob Gronkowski gör förmodligen sin sista rodeo i år. Tight Ends skadar sig mycket och Gronk har missat många matcher och har en skadelista som till och med skulle imponera på Börje Salming. Gronk har tappat i snabbhet, men en stor stark Frankenstein kan fortfarande skapa problem i end zone.

Bradys passningsvapen är sämre än tidigare år. Däremot har O-linen spelat riktigt bra och räddat säsongen genom att skydda Brady och framförallt skapat hål för running backs att springa igenom.

Försvaret har tagit ett steg framåt i år och springspelet har varit potent, men det finns många sprickor i den Patriotiska rustningen nu.

Chargers är det bättre laget både framåt och bakåt, och ska ha en bra chans att vinna den här matchen. Jag spelade dem tidigt och fick 2,02 på +4 poäng. Det finns samma odds till +3,5 poäng och det är bara att lira det med.

I skrivande stund finns det 2,75 på bortavinst och det kan vara värt en slant, även om jag själv gillar plushandikappet mer just i denna match, som jag tror blir en riktigt jämn historia.

Patriots HC Bill Belichick kan vara den bästa coachen någonsin. Han vet exakt hur mycket klockan är och att den klämtar ordentligt för QB Brady Det är därför han byggt springspelet hela säsongen. Vad de framförallt gör mot mer explosiva lag är att dra ner på tempot, mjölka klockan och grinda. Det kommer inte fungera fullt ut mot ett så balanserat lag som Chargers, men det ger utrymme för ett underspel.

Båda lagens försvar är underskattade av marknaden och eftersom Patriots inte kommer köra up-tempo innan de absolut måste så högg jag direkt på under när linan kom ut i söndagsnatt. Jag sitter löjligt fint till med Under 47,5 poäng till 1,92.

Linan är redan nedtryckt till 45,5. Men det är inte för att jag är ett geni (för då hade jag ju spelat mycket hårdare). Vädret ska bli kallt och ruggit i Boston. I skrivande stund är prognosen för söndagkväll vindar på 25 meter i sekunden och snöblandat regn som alltså kommer regna nästan sidledes. Tyvärr tror jag att dåligt väder är en stor fördel för Patriots.

25 meter i sekunden påverkar passningspelet och ännu mer kickers förmåga till field goals och extra poäng. Särskilt åt ena hållet. Men blir det bara lite mer, säg 30 m/s så innebär det en smärre katastrof och totalen kommer sjunka ner till 42.

En gamble på under rekommenderas. Båda lagen lär vilja börja försiktigt och du kan alltid kliva av i halvtid om du tror att lagen tvingas öppna upp. Båda har QB:s som definitivt har förmågan att tugga yards med en mix av snabba och långa passar.

Om du tycker att New England Patriots på bortaplan där HC Bill Belichcik och QB Tom Brady tornar upp sig på andra sidan är en tuff uppgift så har du rätt i det. Men det är inte en lika tuff uppgift som förra året.

Och betänk förra årets match i Divisional Round på Gillette Stadium. Jacksonville Jaguars spelade ut New England Patriots och ledde med 14-3. Med en viss Blake Bortles som QB. Jaguarerna förlorade med 20-24, men det handlade mer om att de var klantiga än att Patrioterna var bra.

Los Angeles Chargers +4 poäng till 2,02.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...