Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-25T09:41:00+02:00

Speltips NFL: Minnesota Vikings – New Orleans Saints

2018-10-29T01:20:00+01:00
ML1 Units
1,96

Söndagskvällen bjuder på omgångens mest spännande match, i alla fall på förhand. Minnesota Vikings och New Orleans Saints var två heta tips att vinna Super Bowl innan säsongen startade.

Vikings har 4-2(-1) i matcher och ser bra ut. Men förlusten på hemmaplan som 17-poängs favorit mot Buffalo Bills spökar fortfarande i folks minnen. Det var en obegriplig förlust där de blev utklassade med 6-27. Det fanns vissa matchups som Bills kunde utnyttja, men mest handlade det om gammal hederlig underskattning och i det stora hela spelar den förlusten ingen roll. Kan till och med ha varit bra som en väckarklocka om vad som krävs i NFL inför viktiga matcher, som den här. 

Matchen innan fick de oavgjort borta mot Green Bay Packers och Aaron Rodgers. Det brukar vara ett bra resultat på Lambeau Field, men Packers är inte lika bra i år och Rodgers är inte hundra. I övrigt har Vikings plockat säkra segrar och en imponerade vinst borta mot regerande mästarna Eagles. Den andra förlusten var mot Los Angeles Rams borta, som är NFL:s bästa lag och det är inget att nedgradera Vikings för.

Vikings och Saints spelar i samma Conference och den här matchen är mycket viktig. Den kan bli avgörande för vem som får hemmaplan i slutspelet. Förra året möttes de i vad vi kan kalla kvartsfinal och Saints utklassade Vikings på U.S. Bank Stadium tills Vikings med hjälp av en hel del tur makalöst lyckades vända och vinna.

Många tror att Saints vill ha revansch för den matchen och det är säkert så. Men båda lagen är redan fullt motiverade så jag ser inte det som någon stor handikappfaktor. Däremot ser jag Vikings hemmaplansfördel som större än vad många andra gör.

Minnesota Vikings har uppgraderat på sin quarterbackposition inför i år. Kirk Cousins spelar riktigt bra i skymundan och har som vanligt inte fått det erkännande han förtjänar. WR Stefon Diggs, WR Adam Thielen och TE Kyle Rudolph kan vara den bästa passningstrion i hela NFL. Det är inte någonting som Saints darriga secondary kan stoppa.

Försvaret, som var elit förra året, börjar se bättre ut när folk kommer tillbaka från skador. Passrusher DE Everson Griffen är tillbaka. Han blir mycket viktig för att störa Saints QB Drew Brees, även fast han är helt störd i huvudet och missade matcher på grund av mentala problem.

Saints var ett lag jag trodde riktigt mycket på innan säsongen började. Ett elitanfall och ett ungt lovande försvar med potential att bli bättre, för att inte tala om en bra coach och en av ligans bästa quarterbacks. Men säsongspremiären hemma i Superdome blev ett fiasko med 40-48 i torsk mot bottengängen Tampa Bay Buccaneers med en reserv-QB. 

Försvaret var lika darrigt som 2016 och vi glömde alla bort Saints. Sedan har de vunnit 5 raka matcher och bortsett från det klassiska rivalmötet mot Atlanta Falcons har försvaret sett bra ut. 

Senast togs en imponerande skalp borta mot Baltimore Ravens. Utomhus anses inte vara  QB Drew Brees likör och Ravens har ett riktigt bra ut, men Saints lyckades vände ett underläge till vinst.

Den matchen, och de 5 raka vinsterna, gör att många tror på Saints i den här matchen. Men jag har svårt att se att de orkar ladda om efter bortavinsten mot Ravens. Revanschfaktorn från förra årets slutspel tror jag inte på som avgörande som sagt. 

Det gick att få +3 på Saints borta mot Ravens förra veckan. Viking är ett lika bra lag och har lika stark hemmaplansfördel som Ravens och ändå är oddsen jämna. Sett ur det sammanhanget måste det vara ett överodds på Vikings.

Vikings head coach Mike Zimmer har ett fantastiskt facit. 48-22 ATS (against the spread) som HC för Vikings. På hemmaplan har Vikings 26-10 ATS sedan 2014 och 15-5 i matcher sedan U.S. Bank Stadium stod klart sommaren 2016. 

Det finns saker som talar emot mitt spel. Vikings bästa cornerback Xavier Rhodes spelar förmodligen inte, och han hade behövts för att ta ner Saints WR Michael Thomas, som är en av NFL:s bästa. Men det finns mer saker som talar för mitt spel. 

Vikings kan stoppa Saints springspel och sätta press på Drew Brees. Alla passar kommer inte sitta och sedan är det upp till Vikings anfall att avgöra mot Saints försvar. Saints har absolut ingenting som slot cornerback. Där ställer Vikings upp WR Adam Thielen. Han har haft över 100 yards i pass i säsongen alla 7 matcher, vilket är nytt rekord i NFL. Han snittar makalösa 9,57 passar och 117,43 yards per match. 5TD:s har det också blivit. Ren slakt blir det och en sådan matchup räcker långt för att avgöra en sådan här match.

Minnesota Vikings att vinna till 1,96.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...