Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-31T21:53:00+01:00

Speltips NFL: Minnesota Vikings – Detroit Lions

2018-11-04T19:00:00+01:00
HCP1 Units
2,04

Det blir samma vandring till samma brunn som förra veckan för att sleva i mig: Minnesota Vikings på hemmaplan. Trots att de förlorade förra veckan. Redan innan matchen började satt jag på en dålig position då flera skador mynnade ut i icke-spel för Vikingsspelare och spel för Saintsspelare. Mest noterbart var att Vikings främsta corner back Xavier Rhodes inte kunde spela och därmed gavs utrymme till Saints wide receiver Michael Thomas.

Men spel kan sitta även om han har lirat till ett dåligt odds. Det såg länge bra ut. Det var en match mellan två riktigt bra lag där båda försvaren kämpade tappert, men anfallen var strået vassare. Det kändes som att varje anfall skulle bli poäng ett tag, men Vikings var starkare och till slut hade de 13-10 med 1,11 kvar på första halvlek och en first down i redzone efter att resolut drivit bollen från egna 33-yard linjen.

Saints försvar var utmattade och känslan var att det skulle bli en touch down, 20-10 i halvtid och bollen att starta med i andra halvlek. Då tror jag Vikingarna hade vunnit. Men Adam Thielen tappade bollen efter att ha fångat en pass och blev tacklad bakifrån på armbågen.

Saints corner back Marshon Lattimore fångade bollen och sprang 54 yards åt andra hållet. Vikings wide receiver Laquon Treadwell tyckte inte att det räckte och bjöd på 15 yards till för unsportsmanlike conduct efter att domaren blåst av spelet.

Drew Brees och hans Helgon tackade, tog emot och plötsligt var det 13-17 i halvtid. En sving på 10-14 poäng och allt momentum.

Vikings var bättre i andra halvlek också men en interception blev en pick-six och 13-27. Vilket inte gick att återhämta sig ifrån. 20-30 blev slutresultatet.

Det viktiga är att Vikingarna spelade riktigt bra och lär vara peppade att sätta tänderna i Lejonen på söndag. 

Minnesota Vikings har ett av de bättre anfallen i NFL, men QB Kirk Cousins är underskattad och flyger obegripligt fortfarande under radarn trots att statistiken säger att han spelar bra. Detroit Lions har ett av de sämre försvaren i NFL. CB Darius Slay är riktigt bra, men han kan bara plocka bort ett passningsvapen och Vikings har tre finfina i WR Stefon Diggs, WR Adam Thielen och TE Kyle Rudolph.

Detroit Lions har ett bra anfall, men Vikings försvar kan matcha dem trots alla skador. Hade de varit skadefria hade Lions haft problem att göra poäng här, men Lions har en fördel här. Men inte ens nära fördelen Vikings har när de har bollen. Och fördelen kan bli klart mindre om några spelare i Vikings blir spelklara från skada, mest noterbart DE Everson Griffen och CB Xavier Rhodes. Med båda tillbaka lär oddset sjunka.

Head Coach för Vikings är Mike Zimmer. Han är en av de bättre i NFL. Head Coach för Lions är Matt Patricia. Han kommer från New England Patriots där han var defensiv coordinator 2012-2017, och andra slags coacher ända sedan 2004. Han har gått i Bill Belichicks skola och det kan nog bli bra så småningom, men här möter han en bättre coach med mer erfarenhet.

Detroit Lions brukar kunna vinna mot dåliga lag för att sedan allt som oftast få stryk när de möter de bästa lagen. Under Staffords era är de 28-41 ATS (against the spread) mot lag med fler vinster än förluster, och 35-37 ATS mot lag med fler förluster än vinster.

Vikings har en tveksam O-line. Lions har en rätt bra D-line och ska kunna sätta press på Vikings QB Kirk Cousins, och framförallt kunna stoppa springspelet. Särskilt efter att ha värvat Damon "Snacks" Harrison som är en riktig stjärna mot springspel och gick billigt från New York Giants. Men sedan dumpade de sin bästa wide receiver Golden Tate. På ytan en obegriplig handling. Framförallt sänder det dåliga signaler till resten av laget. Lions har en elit-QB i Matthew Stafford som är i sin prime och de är i högsta grad med i diskussionen om att vinna NFC North.

Jag ser besvikna Lejon i kristallkulan trots att de möter en divisionsrival. Om Vikingarna drar ifrån på poängtavlan tror jag Lejonen väljer att gå och lägga sig istället för att gå på jakt efter poäng.

Många verkar tycka att Vikings är överskattade, jag tycker precis tvärtom, de är underskattade för närvarande. 

Minnesota Vikings -5 poäng till 2,04.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...