Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-12-13T12:00:00+01:00

Speltips NFL: Kansas City Chiefs – Los Angeles Chargers

2018-12-14T02:20:00+01:00
TOT1 Units
2,13

Divsionsmatch mellan de två lagen med bäst resultat i AFC. Chiefs har 11-2 i matcher, Chargers har 10-3 i matcher och efter dem kommer Patriots och Texans med 9-4. Matchen har stora implikationer för slutspelsseedningen.

Högsta möjliga motivation med andra ord och då är första tanken ett underspel på totalen. Torsdagsmatch betyder extra lite vila och det i sin tur betyder att första tanken är ett underspel på totalen. Båda lagen känner varandra väl och det talar också för under.

Vädret såg ut att bli kallt och blåsigt tidigare i veckan, men de senaste prognoserna påstår att vädret inte kommer påverka så mycket. Totalen öppnade på 56 och störtdök till 52 innan det vände upp igen. Ett sådant hugg på startoddset kan bara innebära en sak: att många proffs gillar under stenhårt.

Det här är en klassisk joe vs pro-match. Nöjesspelarna gillar båda anfallen, vet att Chiefs har ett dåligt anfall och bombar på över på totalen. Men det här vet bookisarna om och sätter linan högt. Nu gjorde de fel och proffsen dunkade under direkt.

Trots att vädret sväng till att bli bättre gillar jag fortfarande under.

Chiefs RB1 Kareem Hunt fick sparken efter kvinnomisshandel och lögn. RB2 Spencer Ware är skadad och de tvingas ställa upp med RB3 Damian Williams, som är ett okänt kort. Chargers kan Chiefs väl efter alla divisionsmatcher och blir inte lika överraskade av HC Andy Reids offensiva trollkonster.

Chiefs WR2 Sammy Watkins spelar inte. WR1 Tyrek Hill är mycket viktigt för laget, han spelar förmodligen men det är långt ifrån säkert att han är helt skadefri. Minst lika viktigt är TE Travis Kelche som haft ett monsterår, men han brukar inte kunna prestera mot Chargers som verkar ha hans nummer.

Chiefs S Erik Berry är tillbaka efter lång skada. Om man är hel är han en av ligans bästa safeties. Han är förmodligen inte det, men det är fortfarande en stor uppgradering i passförsvaret.

Chargers RB1 Melvin Gordon är game-time decision, vi vet inte om han spelar förens precis innan match. Och spelar han är han knappast 100 %. RB2 Austin Ekeler spelar inte. Det kan bli RB3 Justin Jackson som tvingas axla hela ansvaret och han är ett helt oprövat kort.

Chargers försvar är underskattat. De rankar 8:a i NFL och har inte släppt till mer än 23 poäng i 8 av de senaste 9 matcherna.

Under är 6-3 mot Över i de senaste 9 mötena. 3-1 i de senaste 4 mötena på Arrowhead.

Arrowhead kommer vara väldigt högljutt inatt. Det blir svårt för Chargers QB Philip Rivers att göra sig hörd, och RB Justin Jackson lär göra misstag.

Jag har sparat det starkaste argumentet till sist. Chargers vet att de inte kan hänga med Chiefs i en shoot out. De vill springa och ännu mer dra ner på tempot och slösa på klockan. Då är plötsligt 50 poäng väldigt mycket.

Det finns chans att oddset går upp ifall vädret blir bättre, Melvin Gordon spelar och allmogen dunkar sina lönecheckar på över, men under är rätt sida och jag rekommenderar dig att rygga.

Under 52 poäng till 2,13.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...