Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-16T14:59:00+02:00

Speltips NFL: Jacksonville Jaguars – Houston Texans

2018-10-21T19:00:00+02:00
HCP1 Units
1,98

NFL är som fotboll och tennis och alla andra sporter. Ena matcher ser ett lag eller en spelare oövervinnerlig ut för att i nästa match se ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Faktum är att NFL är ännu värre. Skador påverkar mycket, matchups och tränares taktik ännu mer och om inte ett lag är motiverade blir de ett lätt byte för motståndarlaget.

Any given Sunday är ett välkänt uttryck om just detta fenomen. Förövrigt titeln på en film om sporten som är helt okej. Al Pacino är strålande som vanligt.

Jaguarerna var urusla i söndags mot Kopojkarna. De såg ut att skita i matchen totalt och hade nog gärna sluppit att göra resan till Dallas. 7-40 säger allt om energinivån de bjöd på. 

Houston Texans vann enkelt hemma med 20-13 mot Buffalo Bills i en match som inte alls var lika jämn som siffrorna antyder. Utan alla oturliga interceptions hade det blivit slakt även i siffror.

I omgången innan spelade Dallas jämt på bortaplan mot Houston och förlorade på övertid med 16-19. Utifrån den analysen borde Houston Texans vara ett riktigt bra spel här. Särskilt eftersom Jacksonville Jaguars fick stordäng på bortaplan med Kansas City Chiefs med 14-30. Men det är inte så enkelt i sportsbetting.

Jacksonville Jaguars är mycket bättre på hemmaplan och vi kommer få se en energinivå på topp. Mycket talar för att de sket i förra matchen för att vara på topp i den här. Quarterbacken Blake Bortles är lika bra på hemmaplan som dålig på bortaplan och det hänger såklart ihop med resultatet för laget.

Här är årets matcher:

Bortapremiär: 20-15 mot New York Giants. Bortles QB-rating: 67,2 respektive 40,5

Hemmavinst: 31-20 mot New England Patriots. QB-rating: 106,1 respektive 71,3

Bortaförlust: 6-9 mot Tennessee Titans. QB-rating: 72,6 respektive 19,4

Hemmavinst: 31-12 mot New York Jets. QB-rating: 114,8 respektive 80,9

Bortaförlust: 14-30 mot Kansas City Chiefs. QB-rating: 54,7 respektive 16,2

Bortaförlust: 7-40 mot Dallas Cowboys: QB-rating: 70,8 respektive 29,6

En premiär är alltid speciell, men trots vinsten imponerade inte Blake Bortles.

Borträknat premiären får vi följande statistik:

Hemma

2-0 i matcher. 31-16 i poängsnitt. QB-rating 110,5. ESPN:s QB-rating: 76,1

Borta

0-3 i matcher. 9-26,3 i poängsnitt. QB-rating 66,0. ESPN:s QB-rating: 21,7

Skillnaden är som natt och dag och allt talar för en fin insats från Bortles och hans Jaguarer.

Jacksonville saknar sin running back Loenard Fournette som är skadad. Som understöd till QB Bortles och för att balansera anfallet. Inte blir det bättre av att RB3:an Corey Grant också är skadad. Saknaden är olika stor mot olika lag. Houston Texans rankar 2:a mot springspelet så det är ett argument mot mitt spel, men om bara Bortles gör en bra match så är jag inte orolig.

Houston Texans har nämligen stora problem på sin cornerback position. Jaguars har snabba wide recievers som definitiv ska kunna skapa separation. Bortles är också mycket mer mobil än vad som är den allmänna uppfattningen och ska kunna scrambla framgångsrikt mot Texans potenta passrush.

Jaguars har även värvat den gamla RB-stjärnan Jamaal Charles från gatan. Han har nu lärt sig anfallssystemet och ska kunna bidra som en joker i vissa situationer med några kreativa runs.

Åt andra hållet ser det riktigt bra ut för Jaguars. De har en av ligans bästa D-lines som kommer göra hackebiff av Texans O-line, som råkar vara sämst i NFL. Yannicke Ngakoue, Malik Jackson, Marcell Dareus på ena sidan mot ett gäng kylskåp på andra sidan. Det är nästan inte rättvist.

Texans QB Deshaun Watson visade stor potential förra året, men har inte varit alls lika bra i år. Mycket talar för att han är skadad, som till exempel att lagdoktorn är framme och frågar och petar på honom på sidlinjen. Det finns rykten om punkterad lunga och spricka i revbenen. I vilket fall har han inte spelat bra och lär inte göra det mot Jaguars elitförsvar heller. 

Watson har två bra wide receivers att kasta till. Men DeAndre Hopkins får fajtas mot NFL:s bästa cornerback Jalen Ramsey. WR2:an Will Fuller är bra, men får möta A.J. Bouye som rankade bäst i NFL 2016 när han spelade för Texans.

Helt ärligt ser jag inte hur Texans ska göra poäng. Om de gick att spela att Jaguars skulle hålla nollan skulle jag investera en liten slant på det.

Det är en divisionsmatch, Texans QB Watson kan scrambla och Jags får svårt att springa. Det är faktorer som gör att jag nöjer mig med en investering på 1-unit.

Jacksonville Jaguars -4,5 poäng till 1,98.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...