Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-07-26T09:46:00+02:00

Speltips NFL: Indianapolis Colts – Cincinnati Bengals

2018-09-09T19:00:00+02:00
HCP1 Units
2,01

Indianapolis Colts har ett av ligans sämre lag. Jag skulle inte säga emot om att de har ligans sämsta spelartrupp om man exkluderar quarterbacken. Men det kan man såklart inte göra, för en QB är den viktigaste spelaren i lagen, i särklass. Faktum är att det är den viktigaste spelaren för laget i alla lagidrotter som finns. Och Colts har Luck.

Andrew Luck är kanske den största talangen som klivit in i NFL sedan jag började följa NFL riktigt seriöst 2009. Colts dumpade en av de största legenderna någonsin i QB Peyton Manning efter att ha draftat Luck inför säsongen 2012. Trots att Peyton Manning hade spelat för Colts i hela sin karriär på 13 säsonger, och tog dem till Super Bowl 2010 och vann Super Bowl 2007 och var omåttligt populär i Indianapolis. Senare bevisade han att han inte var slut när han vann Super Bowl 2016 med Denver Broncos. Så mycket trodde alltså laget på Luck.

Men som för så många andra har skador spolierat karriären för Andrew Luck. Förmodligen tack vare den urusla O-linen som han tvingats spela bakom varje säsong. Jag fattar inte varför lag inte satsar mer på sin O-line för att skydda sin franchise-QB. Det är så in i bomben korkat: ur ett sportsligt perspektiv, såväl som ur ett PR-mässigt och spelteoretiskt perspektiv. 

Luck försöker komma tillbaka från en riktigt läskig axelskada som han ådrog sig i slutet av 2016-års säsong och han var borta hela förra säsongen. Om  man kommer tillbaka till full styrka är han garanterat en topp-5 QB i NFL, men det är inte alls säkert då axeln är mycket viktig för att kunna kasta och det är en tredelad och komplicerad muskel. Sedan finns risken alltid att det sätter sig i huvudet också.

Cincinnati Bengals är ett lag som gått till slutspel i 5 raka säsonger och cementerats i folks medvetande som ett bra lag. Men de missade förra året och är ett lag på nedgång. Jag gillar inte alls head coachen Marwin Lewis och QB Andy Dalton är på ordentligt nedgång och har aldrig varit speciellt bra från start. Men det har alltid maskerats av en bra O-line. Det hade han inte förra året och de gick 7-9.

Allting talar för att det blir ännu sämre i år och om du kan hitta ett odds på att Bengals kommer sist i AFC North tror jag att det är ett kanonspel till 2,80 eller mer. 

Det mesta talade för att QB Andrew Luck skulle spela den här matchen när jag gick igenom NFL i våras. Jag spelade Colts -2,5 poäng i handikapp till 1,88. Om han skulle spela skulle jag sitta med ett riktigt fint spel och om inte skulle jag fortfarande ha chansen med QB Jacoby Brissett som jag rankar som en av de bästa reserverna i hela NFL. Han startade hela 2017 och hade 13-7 i TD-interception ratio och en respektable QB-rating på 83,9.

Idag har rapporter kommit att Andrew Luck ska spela i första försäsongsmatchen. Säkert inte mer än 1-2 serier, men det betyder att han kommer att starta vecka 1 mot Bengals. (Givet att han inte blir skadad såklart). Oddset har inte sjunkit mer än 3 punkter och jag ser ett läge att fylla på.

Tight End Tyler Eifert är en av ligans bästa på sin position och otroligt viktig för Bengals anfall. Idag kom även rapporter om att han är osäker på att kunna vara med på första träningslägret och då hans karriär alltid varit kantad av skador och han bara spelade 2 matcher 2017 finns chans att han missar den här matchen.

Rygga direkt för det här oddset kan bara gå åt ett håll.

Luck på hemmaplan i premiären mot ett överskattat lag. Jag skulle bli förvånad över allt annat än en enkel hemmaseger.

Indianapolis Colts -3 poäng till 2,01.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...