Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2019-01-03T10:44:00+01:00

Speltips NFL: Dallas Cowboys – Seattle Seahawks

2019-01-06T02:15:00+01:00
HCP1 Units
2,03

Wild Card Weekend i helgen. Det är min favoritvecka på hela året. Bara 4 matcher att analysera så man verkligen har tid att gå på djupet. En match i taget så att man inte missar något, som till exempel en skada på en right tackle och hinner med att kolla upp reserven, och med bra chanser till livebetting.

Två matcher på lördagen och två matcher på söndagen. Nästa vecka är det kvartsfinaler och också 4 matcher, men då kliver favoriterna in i handlingen på hemmaplan och då som nästan alltid stora favoriter. I Wild Card Weekend däremot är matcherna ofta jämna.

I är är det extra jämt med tre matcher där linan är under 3 poäng. Det lär bli spel i alla fyra matcher och analyser kommer på varje match.

Dallas Cowboys vann NFC EAST med 10-6 i matcher. Seattle Seahawks kom tvåa i NFC WEST efter Rams med 10-6 i matcher.

Jag tittar rent generellt lite på statistik. I första halvan av säsongen i princip ingenting alls. Det är så få matcher, skador och tillfälligheter påverkar mycket, för att inte tala om matchups. Men så här på slutet av säsongen och då särskilt i slutspelet lutar jag mig på statistik som de flesta andra. Men jag går aldrig allin på statsen.

Det är lätt att plocka ut statistik som bygger den slutsatsen man vill komma fram till och därmed går man vilse i skogen. Till exempel säger statistiken att Cowboys O-line är bättre än Seahawks, men Sjögurkornas har spelat upp sig på slutet och det är jämnt skägg mellan lagens O-lines, som förövrigt båda är medelbra.

Det är också lättare att gå på djupet på linemoves, det vill säga hur marknaden värderar chansen under veckan i form att oddset som rör på sig. Konsten att läsa marknaden är något jag lagt många timmar på genom åren. Jag är övertygad om att man kan vinna på sportsbetting genom att läsa marknaden bra, men jag tänker inte avslöja mina surt förvärvade kunskaper. Du får nöja dig med att ta del av tipsen.

Det är två lag som vill spela likadant: etablera springspelet först och mala sönder motståndet. Cowboys har en av ligans bästa running backs i Ezekiel Elliot, men Seahawks har haft ett riktigt bra springspel i slutet av säsongen. När de fokuserat på att springa och båda running backs och spelare i O-linen varit hela och spelat upp sig. Faktiskt jämnt skägg enligt mig.

Det är två lag med unga och lovande försvar, men som enligt mig båda är lite överskattade för tillfället. Men efter att ha djupdykt i statistiken håller jag Kopojkarnas försvar som klart bättre.

Seahawks har stora fördelar på de två viktigaste positionerna. Head coach Pete Carroll är en av ligans sämre. Quarter Back Russel Wilson kan vara ligans bästa. Tillsammans har de spelat två Super Bowls och vunnit en av dem. 

Det är inte bara stor fördel när det gäller rutinen. De är klasser bättre än Cowboys HC Jason Garret, som är en sopa enligt mig, och QB Dak Prescott, som om än lovande ännu inte bevisat något.

Den initiala känslan var Seahawks. De öppnade upp till 2,22, men pengarna kom på andra sidan och det fanns 2,36 som högst. Sedan trycktes oddset ned ända till 2,03 innan det vände upp igen. 2,10 i skrivande stund.

2,22 hade varit ett bra spel på Seahawks och 2,36 ännu bättre. Men å andra sidan hade Cowboys varit ett bra spel när Seahawks stod i 2,03. Det går som sagt att slå marknaden om man läser den bra, och båda sidorna kan vara rätt i samma match. Allting handlar om priset.

Det blir pass för mig på totalen, men jag lutar åt över. Det är två gunslingers till QB som har förmågan att göra poäng i fjärde kvarten om det behövs. Men jag tror båda lagen öppnar upp försiktigt och då kanske man kan få ett bättre pris på livebettingen. Totalen öppnade upp på 1,99 på över 41 poäng. Står i 1,88 i skrivande stund och lär inte blir högre fram till matchstart.

Jag går igenom all statistik, gräver bakom siffrorna och läser vad andra kommit fram till. Sakta, men ofta säkert, växer sig en känsla fram som brukar vara rätt. Det finns starka argument för att Cowboys vinner den här matchen.

Framförallt har Seahawks haft ett mycket lättare motstånd genom säsongen. Strenght of Schedule rankar dem 31:a, näst lättast motstånd alltså. Cowboys rankar 11:a och det är en extrem skillnad. Bara det räcker till spel faktiskt.

Seahawks har också haft mer tur än Cowboys. Turn overs är slumpartat och Seahawks leder NFL i turn over differential med +15. Cowboys har +3. Bara den skillnaden enbart räcker faktiskt nästan också till spel för mig. Interceptions beror till en del på hur duktig QB:n är och hur opportunistisk försvaret är. Räknar man bara på netto fumbles är det en ännu bättre siffra på tur enligt mig. Seahawks har +10 på fumbles och Cowboys har +2.

En annan sak som talar starkt för Cowboys är att det är två utpräglade hemmalag. Alla vet att Seahawks har största hemmaplansfördelen i NFL, men det andra sidan av myntet är att de är dåliga på bortaplan. 4-4 på bortaplan jämfört med 6-2 hemma. Vinsterna borta togs mot Raiders (4-12), Cardinals (3-13), Lions (6-10) och Panthers (7-9). Marknaden underskattar hur dåliga Seahawks är på bortaplan.

Cowboys är 3-5 på bortaplan och hela 7-1 hemma i år. De har bland annat slagit Super Bowl-favoriten New Orleans Saints och regerande mästarna Philadelphia Eagles på hemmaplan. Marknaden kanske underskattar hur bra de är på hemmaplan.

Matchups är också viktigt, kanske viktigast av allt. När Seahawks möter ett lag med bra springförsvar så förlorar de. Kopojkarna rankar 5:a mot springspelet och ska kunna stoppa Sjögurkorna.

Dallas Cowboys anfall tog verkligen fart när de värvade WR Amari Cooper. Han öppnar upp hela spelboken och tvingar motståndarna att försvara hela planen. Årsstatistiken visar inte hur bra det gått sedan han kom med i laget.

Sannolikt ska LB Sean Lee spela för Cowboys. Det är försvarets general som styr spelet. Skillnaden på när han är med eller inte är enorm.

Det finns chans att det här blir en enkel hemmaseger. Men om Seahawks hänger kvar i slutet är jag rädd att HC Pete Carroll trollar bort Jason Garrett och/eller att QB Russel Wilson skapar magi på egen hand. Men det finns få säkra saker inom sportsbetting och det går att lira Seahawks i halvtid eller på livebetting för ett trevlig chans på en middle.

Det går alltid att argumentera för båda sidorna och fördelen med HC Pete Carroll och QB Russel Wilson gör att vi får det här fina oddset på Dallas Cowboys. Seahawks har gjort det bra under säsongen, men är i rebuild och har haft tur. Säsongen tar slut på lördagsnatt.

Om jag får stolpe in på skadorna – till exempel G Zack Martin spelar för Dallas och LB K.J. Wright inte spelar för Seahawks – kan det bli påfyllnad av spelet. För känslan för kopojkarna är stark.

Dallas Cowboys -2 poäng till 2,03.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...