Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-11-29T08:48:00+01:00

Speltips NFL: Dallas Cowboys – New Orleans Saints

2018-11-30T02:20:00+01:00
HCP2 Units
2

Det var en allmän "sanning" att QB Drew Brees och hans New Orleans Saints inte kunde spela på bortaplan i flera år. Det var en missuppfattning som inte stämt de tre senaste åren och något jag tjänat pengar på när jag gått emot "proffsen".

I år var sanningen att Saints skulle kunna utmana om Super Bowl. Men efter förlusten hemma i Superdome i premiären med 40-48 mot Tampa Bay Buccaneers blev sanningen att försvaret bara hade haft tur förra säsongen och att Saints hade noll chans att vinna.

Tio matcher och tio vinster senare är sanningen att de är favoriter att vinna Super Bowl. Att de knappt går att stoppa. Det är ett jättebra lag och de ska vara favoriter nu, men de är inte oslagbara. Du ser poängen jag försöker göra att pendeln alltid svänger för långt åt båda hållen.

New Orleans Saints har inte bara vunnit 10 raka matcher i imponerande stil, de har också täckt handikappet i alla tio matcher. 10 vinster ATS (Against The Spread) är ännu mer sällsynt än 10 raka vinster. Det händer knappt. Vad det framförallt innebär är att de fått ett stort lämmeltåg efter sig av nöjesspelare som lirar Saints varje match oavsett handikapp. Och tåget som följer flöjtspelaren blir bara större och större.

Bookmakers gillar inte att förlora. De anser faktiskt att de förtjänar att vinna varje vecka, för att nöjesspelarna är så förutsägbara och gör så dåliga spel. Nu har de tröttnat rejält på att dela ut pengar till allmogen som lirar Saints gång på gång på gång.

Och nu har pendeln svängt åt andra hållet. 7 poäng i handikapp på Dallas Cowboys på hemmaplan är ett garanterat överodds. Spelbolagen bryr sig inte, för de vet att de kommer få en massa spel på Saints och de orkar inte torska mer på Helgonen från New Orleans.

Dallas Cowboys är ett bra lag. De leder NFC East efter 6-5 i matcher och 3-1 i divisionsmatcher. De har tre raka vinster, spelar bra och har ett överkomligt schema resten av vägen. De andra lagen i divisionen hackar i sitt spel och Cowboys är favoriter att vinna divisionen och gå till slutspel.

Att de ska få 7 poäng i handikapp är ett skämt, de ska få max 4,5 poäng i förgåva, men ett lönsamt skämt som vi tackar för och skrattar åt när vi lirar.

Kopojkarna har ett bra försvar där front-seven framförallt kan stoppa springspelet, men även sätta press på QB Drew Brees. Saints har en grym O-line, men den matchupen blir ändå rätt jämn. Cowboys har en av ligans bästa corner backs i Byron Jones, han ska kunna stoppa en hel del av kommande storstjärnan Michael Thomas.

Inget lag kan stoppa Saints, men Cowboys kommer kunna göra det en hel del. Förhoppningsvis tillräckligt för att kunna hänga med i poängprotokollet.

Framåt så har Cowboys problem med O-linen på grund av skador, men värvningen mitt i säsongen av WR Amari Cooper har varit mycket lyckosam då motståndarna inte längre enbart kan fokusera på att stoppa RB Ezekiel Elliot. Han kan eventuellt vara lite halvskadad, men ska fortfarande kunna plocka många yards mot Saints vars enda svaghet är mot just springspelet. Statistiken säger annorlunda, men det är för att Saints alltid leder och motståndarna måste passa hela tiden.

För två veckor sedan stod Saints i -7 poäng hemma mot Philadelphia Eagles. Dallas Cowboys är ett bättre lag än Eagles och får +7 poäng hemma.

7 poäng är alldeles för mycket och det är bara att spela utan att blinka.

Dallas Cowboys +7 poäng till 2,00.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...