Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-11-15T09:11:00+01:00

Speltips NFL: Chicago Bears – Minnesota Vikings

2018-11-19T02:20:00+01:00
ML1 Units
2,20

Söndagsnatten bjuder på en divisionsmatch i NFC North på Soldier Field i Chicago. Staden kallas för windy city. Chicago ligger precis vid Lake Michigan och arenan precis vid strandkanten. När nordanvinden sätter fart kan det blåsa ordentligt på arenan. Blåst kan påverka en NFL-match mycket och så här års kollar jag alltid vädret, särskilt om matcherna spelar i nordöstra USA.

Det ska vara runt nollgradigt vid matchstart, med vindar på cirka 15 km i timmen. Det är ingenting som påverkar matchen, men om vinden går upp till 25 km i timmen börjar det bli svårt att kasta bollen och sparka field goals.

Chicago Bears leder divisionen med 6-3 i matcher. Minnesota Vikings ligger hack-i-häl med 5-3 och 1 oavgjord. Bakom jagar Green Bay Packers med 4-4 i matcher. Det här är alltså en mycket viktig match som med tanke på innebördesmöte som tie-breaker mycket väl kan avgöra vem som vinner NFC North.

Bästa möjliga insats är alltså att förväntas från båda lagen. Något jag gillar när det gäller att handikappa vinnare. Chicago slaktade Detroit Lions senast, men Lions är ett lag som faller isär och det handlade mer om dem än att Bears var fantastiska. Minnesota Vikings har haft bye och spelade inte förra veckan. Den extra vilan är alltid värdefull så här års med skador och slitna kroppar. Särskilt när tränaren är bra, vilket HC Mike Zimmer är.

Chicago Bears har varit ett utropstecken i år, men om man tittar närmare på resultaten ser man att de endast slagit dålig lag. Vinsterna har kommit mot Seahawks hemma och sedan Arizona Cardinals, Tampa Bay Buccaneers, New York Jets, Buffalo Bill och alltså senast Detroit Lions. Det är faktiskt en riktigt svag samling. Förlusterna har kommit mot Green Bay Packers, Miami Dolphins och New England Patriots.

Bears är ett bra lag, med ett av ligans bästa försvar och en grym defensive coordinator, men framåt är jag inte imponerad. O-linen är bra, men det finns inga stjärnor framåt. QB Mitchell Trubisky gör sin andra säsong. Han har tagit ett steg framåt i år, men från en låg nivå. Mot usla försvar, som Lions, går det bra men mot bra försvar, som Vikings, får han problem.

Minnesota Vikings ansågs som ett av ligans bästa lag innan säsongen drog igång, men skador har förstört mycket. Nu har de fått spelare tillbaka och ska kunna prestera bättre. RB Dalvin Cook är riktigt vass och gör här sin andra match efter skadan. De får också tillbaka viktiga pjäser i sin secondary.

Chicago Bears har en klar fördel med sin fantastiska D-line mot Minnesota Vikings O-line och hemmaplan är alltid hemmaplan, men annars talar allt för Vikings.

Minnesota Vikings har haft extra vila och har en bättre head coach. Försvaret är lika bra som Bears nu när de fått tillbaka skadade spelare. Anfallet är mycket bättre än Bears. QB Kirk Cousins är klasser bättre än QB Mitch Trubisky och han har också fantastiska vapen i sin arsenal som WR Stefon Diggs, WR Adam Thielen, TE Kyle Rudolph och RB Dalvin Cook. 

Vikings var bättre än New Orleans Saints näst senast, och nu vet vi alla hur bra Saints är. Annars har de bara tappat mot Green Bay Packers när de fick oavgjort på bortaplan, mot Buffalo Bills i en match de slarvade med uppladdningen och på bortaplan mot Los Angeles Rams. De tre matcherna var vecka 2-4 när de hade fullt med skador.

Marknaden har inte hunnit med att uppgradera Vikingarna efter att ha fått tillbaka viktiga pjäser och det är bara att ta betalt.

Minnesota Vikings att vinna till 2,20.


 

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...