Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-12-27T09:08:00+01:00

Speltips NFL: Buffalo Bills – Miami Dolphins

2018-12-30T19:00:00+01:00
HCP1 Units
2,01

Buffalo Bills är ett skitlag. 5-10 lyder resultatet i år och jag har redan cashat hem årets största bet på under 6,5 vinster för säsongen. Jag bombade från 2,14 ner till 1,53 som blev det sista klicket. Oddset var fortfarande högt, men jag slutade klicka av ren utmattning.

Med det sagt har Buffalo Bills var bättre än väntat. I alla fall för oss som har koll. 9-7 i vinster året innan var extremt missvisande och att det gick till slutspel ett skämt. Rookie-QB:n Josh Allen är väldigt omogen som QB, men har visat bra potential och hans förmåga att förlänga spel genom att springa kommer vara väldigt effektivt mot Miami Dolphins här.

Bills anfall är dåligt och enkelt att läsa då bollen hela tiden ska gå till running back LeSean McCoy. Det har inte blivit bättre av att han varit skada emellanåt. Men mot ett försvar som inte kämpar är alltid springspelet mycket effektivt. Särskilt mot ett delfingäng som inte ens är bra mot springspelet när de försöker.

Bills försvar har varit riktigt potent. Det var den enheten som tog dem till slutspelet året innan. De saknar den där riktiga stjärnan, men än viktigare är att de saknar svagheter.

Viktigast av allt är att Bills har kämpat i varje match. Det är ett lag som tror på sig själva och har framtiden i QB Josh Allen. De kommer vara helmotiverade i sista matchen för säsongen. Särskilt eftersom det är på hemmaplan. Särskilt eftersom det är mot den hatade divisionsrivalen Miami Dolphins som de alltid kämpar emot. Och särskilt efter som de har revansch från tidigare i år att utkräva.

Trots varmt fuktigt väder spelade de ut Dolphins nere i Miami. De vann statistiken överlägset, som till exempel  429 yards mot 197 yards och som var helt rättvisande. Men de förlorade matchen med 17-21. Det var tillfälligheter som avgjorde och slutresultatet var inte rättvist. Trots att Bills nästan snittade 3 yards mer per snap så förlorade de på grund av några stora misstag.

En stor del av säsongens framgång måste tillskrivas coaching-gänget. HC Sean McDermott såklart, men kanske ännu mer OC Brain Daboll som ryktas få HC-jobbet i Green Bay Packers, och i mitt tycke allra mest DC Leslie Frazier som levererar ett sådant starkt försvar. Det är andra organisationer som rycker i honom.

Miami Dolphins är en dysfunktionell organisation med en miljardärägare utan koll. HC Adam Gase kommer bli en av ligans bästa head coaches med mer rutin under bälten, men ryktas vara på väg bort.

Miami Dolphins har en spelartrupp med stora hål och få stjärnor. Det är helt tack vare Adam Gase att de hade chans på slutspel i år ända tills i söndags. Vinster har blandats med utklassningsförluster eftersom Gase inte kunnat vinna varje match och valt ut de överkomliga och satsat på dem.

Men efter 7-17 hemma senast mot avsågade Jacksonville Jaguars är resultatet 7-8 och slutspelsdrömmarna över. Jag ser inte mycket energi från Delfinerna borta i nordliga Buffalo, de hade hellre varit hemma och plaskat i Florida.

Buffalo väntas bjuda på nollgradigt och blöta vindar i 18 km/tim. Det innebär en stor fördel för hemmalaget.

Bills är ett bättre lag förutom den stora fördelen i vädret. De kommer framförallt vara mycket mer motiverade och det räcker oftast hela vägen in i mål i NFL.

QB Josh Allen scramblade 135 yards senast mot Dolphins. RB LeSean McCoy hade också en bra match mot Dolphins springförsvar som är ett av ligans sämre.

Dolphins QB Ryan Tannehill är halvskadad. RB Frank Gore är helskadad. Cornerback sensationen Xavien Howard har missat tre senaste matcherna och det låter som han han inte riskeras i den här matchen heller.

Jag har spelat Bills -3 till 1,88 och -3,5 till 2,06. De oddsen försvann snabbt när det var fler än jag som gjort hemläxan, men eftersom den här matchen blir en utklassning kan jag rekommendera spel till ett högre handikapp.

Buffalo Bills -4 poäng till 2,01

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...