Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2019-01-03T16:04:00+01:00

Speltips NFL: Baltimore Ravens – Los Angeles Chargers

2019-01-06T19:05:00+01:00
ML1 Units
2,33

Den tidiga matchen på söndagen spelas i Baltimore på östkusten. Det innebär en nackdel för lag från västkusten att spela så tidigt på grund av dygnsrytmen, men jag tror på Los Angeles Chargers i alla fall.

Se det här speltipset för allmänna och viktiga synpunkter på Wild Card Weekend:

Dallas Cowboys – Seattle Seahawks

Hemmaplansfördel är viktigt i NFL, ännu större i slutspel med skrikande fans som överröstar besökande quarterback när han försöker skrika ut instruktioner och Ravens är extra starka hemma. Men Chargers har flyttat från San Diego till Los Angeles och har ingen riktig hemmaarena än för den håller på att byggas. Chargers har med andra ord rutin att spela bortamatcher och har gjort det riktigt bra.

Faktum är att Los Angeles Chargers är 7-1 i matcher på bortaplan i år. Enda förlusten var mot rivalen Los Angeles Rams. Annars har de spöat så bra lag som Seattle Seahawks, Kansas City Chiefs och Pittsburgh Steelers på bortaplan.

Linan öppnade på 2,36 på Chargers, men oddset spelades snabbt ned till som lägst 2,16. Det är en indikation på att proffsspelare gillar dem att vinna. Men sedan har oddset tricklat upp igen och när det nådde 2,33 slog jag till. Fick faktisk en bra bit till 2,36 på en oddsbörs också. Att oddset steg igen kan ha att göra med oron över hur pass skadefri running back Melvin Gordon är men förmodligen mer troligt att den stora massan gillar Ravens på hemmaplan med deras elaka försvar.

Totalen öppnade på under 42 till 1,93. Inte mycket har hänt där och i skrivande stund finns 1,87 på under. Om man gillar Ravens finns det en korrelation med under och dubbeln är då spelvärd om din bookie tillåter sådana dubblar.

Men jag tror som skrivet på Chargers. Spelade till 34 gånger att vinna Super Bowl och 17 gånger att vinna AFC börjar det bli spännande nu. Det är ett komplett lag med ett 8:e rankat försvar som nu är bättre med DE Joey Bosa skadefri. Men anfallet är ännu bättre där de är 3:e rankade.

Tight End Hunter Henry är en blivande storstjärna som flög helt under radarn innan säsongen. Tyvärr skadade han sig direkt, men nu tränar han med förstalaget och kanske kan spela några snaps på söndag. Det skulle vara nyttigt då Chargers ända svaghet är deras O-line, som är klart sämst av alla slutspelslag. QB Philip Rivers är inte mobil och kan få problem mot Ravens passrush.

Baltimore Ravens har näst bästa försvaret i NFL och det sägs att försvar vinner mästerskap. Det finns en del sanning i det, men på senare år har NFL förändrats till ett mer anfallsglatt spel där även domarnas bedömningar gynnar anfallen.

I näst senaste matchen slog Ravens Chargers på bortaplan med 22-10. Det är en anledning till att många säkert vill spela Ravens. Chargers kunde inte stoppa Ravens springspel och många anser att det var en regelrätt överkörning. Jag håller inte alls med. Chargers hade otur och Philip Rivers hade olikt honom en match med 0 TD och 2 interceptions. Och det var otur inblandat.

Hoppas att de möts igen tänkte jag då. Allra helst i Baltimore tänkte jag vidare. 

Ravens har ett grymt försvar, men Chargers är inte mycket sämre.

Åt andra hållet är det däremot en stor skillnad. Ravens anfall rankar 15:e, men det är inklusive QB Joe Flacco. Vi kan säga 10-12:e bäst.

QB Lamar Jackson är en blogg 21-årig rookie som är rå. Han är väldigt bra på att scrambla och springa ihop yards själv, men han kan inte passa. Det kommer inte gå mot Chargers D. Ravens anfall med Jackson är väldigt simpelt. Chargers får här chans på revansch efter att ha gjort hemläxan.

Cleveland Browns visade även senast hur det ska gå till. Tryck upp linebackers precis bakom D-linen och gå allin på stoppa springspelet. Utmana Jackson att kasta. Jag ser minst en interception i kristallkulan för Jackson.

I hans 8 starter har han 6 passnings-TD och 3 interceptions. Men han är riktigt dålig på någonting annat som de flesta verkar ha missat. Han kan inte hålla i bollen.

Mot Browns senast fumblade Jackson 2 gånger och blev av med bollen 1 gång.

Mot Chargers fumblade han 1 gång men blev inte av med bollen.

Mot Buccaneers fumblade han 1 gång och blev av med bollen.

Mot Chiefs fumblade han 1 gång och blev av med bollen.

Mot Falcons fumblade han 3 gånger och blev av med bollen 1 gång.

Mot Raiders fumblade han 1 gång men blev inte av med bollen.

Mot Bengals fumblade han 1 gång men blev inte av med bollen.

Mot Steelers fumblade han 1 gång men blev inte av med bollen.

På hans 8 starter har han fumblat i alla 8 matcher. Det är extremt dåligt! 11 fumbles på 8 matcher kan säkert vara något slags rekord. Statistiskt sett blir man av med hälften av de bollarna, men Jackson har bara blivit av med 3 av 11 gånger. 

Här möter han i mitt tycke NFL:s bästa passrushtandem med Melvin Ingram och Joey Bosa. 

Chargers är klara favoriter att vinna turn overs. Med +1 i diff har jag ett riktigt bra spel, med +2 i diff är det ett absolut monsterspel.

Chargers hade faktiskt en bra plan i senaste mötet. Jackson sprang minst yards av alla hans matcher: Endast 39 yards på 13 scrambles. Han rötade in en lång pass till sin tight end som blev touch down. Rivers åt andra hållet hade istället otur när hans långa pass borde fångats av TE Antonio Gates som okaraktäristiskt tappade bollen för en säker TD.

Lamar Jackson kommer tvingas till långa passar, och det är höga odds på att han lyckas med dem.

RB Melvin Gordon kan spela spela matchen, något han inte kunde i senaste mötet. QB Philip Rivers har upprättelse att utkräva efter förra plattmatchen. Jag tror vi får se en laserskärpt Rivers, som under hela säsongen varit en av ligans bästa quarter backs.

Det finns bara en sak jag är orolig över. Chargers HC Anthony Lynn är inte bra på game management och taktik. Det är däremot Ravens HC John Harbough. Han har till och med vunnit Super Bowl med Ravens så sent som 2013.

Ett spel på Chargers i första halvlek kan vara ett ännu bättre spel och jag har avfyrat en salva.

Los Angeles Chargers att vinna första halvlek till 2,24.

Ravens är starka och vill mala motståndarnas försvar trötta med långa anfall. Men jag tror inte att de lyckas och mitt spel på hela matchen är lika självklart.

Los Angeles Chargers att vinna till 2,33.

Skulle oddset stiga anser jag att det är en skymf och kan bli sugen på att fylla på.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...