Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-11T12:52:00+02:00

Speltips NFL: Atlanta Falcons – Tampa Bay Buccaneers

2018-10-14T19:00:00+02:00
HCP1 Units
2,05

Atlanta Falcons såg ut att kunna utmana om Super Bowl inför säsongen, men skador på försvarets 4-5 bästa spelare har redan förstört säsongen. Försvaret som skulle vara medelbra är istället bland de sämsta i NFL, men det går att vinna genom att göra mest poäng istället för att släppa in minst poäng.

Falcons anfall är ett av de bästa. Nu har QB Matt Ryan fått ett ytterligare passningsvapen i form av rookien Calvin Ridley som draftades i första rundan i år. Falcons har redan en av ligans bästa wide receivers och när motståndarna dubblar mot honom har Ridley haft lekstuga på andra kanten. Mohamed Sanu är namnet på deras tredje passningsvapen och han är överlägset bästa WR3:an i hela NFL.

I år verkar de även ha fått ordning på deras problem att göra TD i redzone, som var akilleshälen förra säsongen. En stor del är bara vanlig varians, men OC Steve Sarkisian verkar ha lärt sig av sina misstag år 2. 

Inför den här matchen får de tillbaka sin främsta running back Devonte Freeman och Matty Ice har för första gången alla sina leksaker skadefria och på plats.

Anfallet är byggt på snabbhet och variation, något som kräver sitt underlag. Falcons är mycket mer potenta inomhus hemma på konstgräset  i Mercedes-Benz Stadium. 

Falcons står i 1,89 på att de ska göra över 30,5 poäng på söndag. Det är en skyhög total, men ingenting jag ens skulle drömma om att gå emot. På deras tre hemmamatcher i år har de gjort 31, 37 och 36 poäng.

Atlanta Falcons är 1-4 i matcher och i praktiken kan säsongen redan vara över, eftersom försvaret inte lär bli bättre inom överskådlig tid, men det anser de knappast själva. Men de håller med om att slutspelschansen dör om de inte vinner här. Vi lär få se 100 % motivation i en match de måste vinna. Inte för att det behövs mer motivation än så, men Buccaneers är också en divisionsrival.

Tampa Bay Buccaneers, och framförallt QB Ryan Fitzpatrick, chockade NFL genom att besegra två Super Bowl-kandidater. New Orleans Saints besegrades på bortaplan med 48-40 och regerande mästarna Philadelphia Eagles besegrades med 27-21 hemma. Men efter att ha besegrats av Steelers med 20-28  och sedan börjat dåligt mot Bears bytte Bucs tillbaka till sin QB1:a Jameis Winston. Bears slaktade dem med 48-10 och Winston var inte bra.

Jameis Winston var avstängd i de första två matcherna. Rutinerade reserven Ryan Fitzpatrick var fenomenal och fick förtroendet i tredje matchen mot Steelers. Han var dålig i första halvlek, men skärpte till sig i andra halvlek. Det räckte inte och Winston tog över mot Bears.

Fitzpatrick är snart 36 gammal och den allmänna uppfattningen är att han aldrig kommer bli top-20 QB i NFL. Winston är inne på sitt tredje år och anses ha stor potential efter att ha draftats 1:a i hela draften, före 2:an Titans QB Marcus Mariota.

Både spelare och tränare gick ut publikt och ville att Fitzpatrick skulle fortsätta spela, men General Managern Jason Licht vet att de är chanslösa i år och vill se om Jameis Winston kan utvecklas, alternativt höja hans bytesvärde inför draften nästa år då de annars måste drafta en ny QB.

Enligt rapporterna från omklädningsrummet är Ryan Fitzpatrick populär och Jameis Winston är allt annat än populär. Det är en dålig situation och det brukar innebära att lag slutar kämpa, och faller ihop som ett korthus som följd.

Buccaneers kommer kunna göra poäng på Falcons försvar, men jag ser inte hur deras anfall ska hänga med i samma tempo som Falcons, som lär göra poäng i varje anfall mot Bucs usla D. På hemmaplan har Bucs släppt in 21 respektive 30 poäng. På bortaplan har de släppt in  40 respektive 48 poäng.

Bucs har haft bye och en veckas ledigt att planera inför Falcons. Men har man NFL:s sämsta försvar är det svårt att trolla.

48 poäng i röva mot Bears QB Mitchell Trubisky? WTF! Jag har övertalat mig själv, med RB Devonte Freeman är Falcons offensiv ännu mer potent och jag lirar Falcons team total över 30,5 poäng till 1,89.

Innan säsongen började stod Falcons i -6,5 poäng i handikapp i den här matchen. Med skador på probowlers som LB Deion Jones och S Keanu Neal är det rimligt att linan är lägre, men å andra har Bucs sett sämre ut än väntat och Falcons anfall har rett ut sina redzoneproblem och är för första gången skadefria.

Atlanta Falcons -3,5 poäng till 2,05.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...