Loading...

staff
Ken LennaárdNFL 
2018-10-25T11:34:00+02:00

Speltips NFL: Arizona Cardinals – San Francisco 49ers

2018-10-28T21:25:00+01:00
ML2 Units
1,94

Bottenmöte i NFC West och faktiskt i hela NFL mellan två lag som endast vunnit en match var. San Francisco 49ers är ursäktade då de tappade sin QB Jimmy Garoppolo på grund av en skada och reserven C.J. Beathard inte är tillräckligt bra för att ta dem till slutspel.

Det var på grund av Beathard jag spelade Arizona Cardinals borta i San Francisco 49ers för tre veckor sedan. Även deras quarterback blev skadad för säsongen, men Sam Bradford var ändå inget extra och han skadar sig alltid så det var väntat. 

Cardinals rookie-QB:n Josh Rosen såg bra ut i matchen innan och mitt speltips på Cardinals att vinna till 2,86 kändes riktigt bra. De vann också, med 28-18, men det var mer tur än skicklighet. 49ers var klart bättre, men förlorade turn overs med 0-5. Det brukar räcka med att vinna turn overs för att vinna matchen, eller allra minst täcka handikappet. Jag har räknat på det där och värderar en turnover till 4 poäng, och då undervärderar jag förmodligen den mentala biten. -5 i turn overs är alltså 20 poäng i handikapp och det kan inget lag överkomma. 49ers hade nära 300 yards mer i offensiven.

Jag sa till mig själv att jag skulle lira 49ers i returen och här är den matchen. Bara tre veckor senare innebär att alla i 49ers har matchen på näthinnan och är laddade. Med 1-6 i matcher har de inte mycket annat att spela för den här säsongen än att ta revansch på en divisionsrival. 49ers har förövrigt kämpat i alla matcher.

Cardinals däremot ser bara sämre och sämre ut. Hemmamatchen mot Denver Broncos såg på förhand ut som en match de kunde vinna. Men de blev överkörda till tonerna av 10-45. Mot Broncos som inte direkt rosat marknaden.

Huvuden var tvungna att rulla och head coach Steven Wilks sparkade offensiva coordinatorn Mike McCoy direkt efter matchen. Att försöka springa mot Broncos som har ett bra springförsvar istället för att passa var allmänt hjärndött, men båda skulle naturligtvis få sparken. Vi får se om Wilks klarar sig säsongen ut. Tills dess är jag alltid sugen på att gå emot tomten.

49ers är 18:e mot springspelet och lär fokusera kraften på att stoppa Cardinals vassa RB David Johnson. Han är bra, men lär inte kunna prestera när 49ers satsar på att stoppa honom. Då återstår det för QB-rookien Josh Rosen att försöka vinna med passar till dinosaurien Larry Fitzgerald. Den kommande Hall-of-Famern är fortfarande bra, men skulle passa bättre som en WR2:a. QB Josh Rosen är inte redo för NFL och lär få en tuff säsong att utvecklas på.

På ena sidan har vi ett hyfsat lag i 49ers som kämpar och vill ha revansch för den försmädliga förlusten i förra mötet. På andra sidan har vi ett Cardinals där alla vet att säsongen är körd. Jag har svårt att se att spelarna har förtroende för HC Steven Wilks och då är det lätt att de slutar kämpa.

Det har kommit oharmoniska rapporter från diverse spelare som ännu inte gett upp säsongen och vill byta lag. Cornerback Patrik Petersen är en av ligans bästa på sin position och Cardinals bästa spelare. Han har gått ut publikt och tiggt om att få byta lag. Det tar jag som ett starkt järtecken på att Cardinals är i oharmoni och kommer sluta kämpa.

Cardinals har ett försvar som är något bättre än medel, men C.J. Beathard ska kunna skapa tillräckligt för att vinna. Om inte Cardinals redan gett upp förstås, då blir segern enkel.

Cardinals har en bra passrush med Chandler Jones, men han kommer från kanten och där är 49ers O-line ganska bra. Det är i mitten de är svaga och det kan inte Cardinals utnyttja.

En sak som kan utnyttjas är 49ers springspel mot Cardinals springförsvar. 49ers är rankade 2:a i springspelet och mot dem står Cardinals springförsvar som är rankat sämst i NFL. DET kommer öppna upp för QB Beathard och ge en trevlig afton för alla som spelat 49ers som jag.

San Francisco 49ers att vinna till 1,94.


Uppdaterat till 2-unit spel!

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...