Loading...

staff
Ken LennaárdNBA 
2019-02-28T14:06:00+01:00

Speltips NBA: New York Knicks – Cleveland Cavaliers

2019-03-01T01:30:00+01:00
TOT1 Units
2,04

Två bottenlag i ligan i en match där ingen vill vinna. New York Knicks ligger sist i Eastern Conference med 13-48 i matcher. Cleveland Cavaliers ligger näst sist med 14-47 i matcher.

Endast Phoenix Suns i Western Conference är sämre i hela NBA med 12-50 i matcher. 

För bottenlagen är det viktigt att komma så långt ner i tabellen som möjligt så att de får drafta högre och därmed ha större chans att pricka in större talanger som kan bygga ett lag från grunden.

Här har vi alltså två lag som inte vill vinna och jag har alltid undrat vad det är för människor som betalar för biljetter och åker till en arena för att titta på två lag som inte vill vinna. Som inverterad essence av vad sport går ut på. 

För att titta på matchen vill jag ha betalt, eller åtminstone ha en fet bet för att orka hålla ögonlocken öppna. Matchen börjar 01.30 och då sover jag. Men om John Blund vägrar komma och hälsa på ska jag skärskåda vad det är för zombies som sitter på läktaren och jublar.

Bästa sättet att inte vinna är att inte göra poäng. Här har vi två lag som har samma plan och underspelet lockar ordentligt. 

Näst bästa sättet att inte vinna är att inte spela försvar. Men det är inte lika effektivt om motståndarlaget inte är intresserad av att göra poäng. 

Visst kan det blir run n' gun med poäng i de flesta anfallen à la all-star-matcher och en skyhög total, men statistiken säger att det oftare blir lågt tempo och slarviga skott i sådana här lägen, och då ligger vi bra till.

Under 216 poäng till 2,04.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...