Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2018-10-09T09:52:00+02:00

Speltips Nations League: Kroatien – England

2018-10-12T20:45:00+02:00
TOT1 Units
2,44

UEFA:s nya påhitt Nations League tas inte på allvar av alla nationer än, det är ju något som ersätter tidigare träningslandskamper, men det lär bli ändring på det. Rankingen påverkas av matcherna och det finns direktplatser till EM i potten.

Kroatien och England spelar i grupp 3 i Leauge A, som är den högsta rankinggruppen. Gruppen består av 3 lag och England har inlett med att förlora med 1-2 hemma och Kroatien förlorade med 0-6 borta mot Spanien. Enda chansen att gå vidare är att helt och hållet satsa på vinst här. Naturligtvis vill båda lagen göra det och det bör bli bra tv-underhållning.

Kroatien gjorde succé i VM med sitt VM-silver. England var inte mycket sämre med sin 4:e plats.

Kroatien måste räknas som ett av de bästa lagen i Europa. Deras stjärnor är välkända över hela Europa efter VM. Mittfältet är förmodligen världens bästa med Modric, Rakitic, Kovacic och Brozovic. De ska kunna skapa mycket chanser till anfallet som inte heller går av för hackor: Kramaric, Perisic och Rebic. Nog ska de kunna vara inspirerade nog att göra några mål,  även fast matchen spelas inför tomma läktare.

0-6 mot Spanien var en riktig plump i protokollet. Vi skriver av den som baksmälla efter VM-succén och tror på en fin insats igen. Innan dess hade Kroatien gjort mål i 10 raka matcher.

Försvaret är inte lika vasst, vilket blev uppenbart i VM-finalen mot Frankrike. Målsnittet i VM på 3,40 mål per match var högt.

Den långsamma backlinjen hängde inte med när Mbappé och Griezmann satte fart. Sterling och Rashford besitter också tillräckligt med snabbhet för att skapa oreda i positionerna. 

England har gjort sin generationsväxling och det ser bra ut för framtiden. Styrkorna är en stark positionering i försvaret samt något av det mest dominanta huvudspelet jag sett på fasta situationer. De kommer skapa farligheter mot Kroatien med sina inlägg på Kane och kompani. De lär också var väldigt revanschsugna efter 1-2 mot Kroatien i semifinalen i VM.

Det England har problem med att försvara sig emot är skickliga och kreativa passar från mittfältet som luckrar upp positionerna. Precis det Kroatien är experter på med Modric och mera.

I Englands senaste 10 matcher har de ett målsnitt på 2,60 mål per match.

Jag förstår inte alls den här låga totallinan. Kanske är det oddsmakarnas gamla modell för träningslandskamper som ligger bakom. I vilket fall tackar jag och tar emot.

Över 2,5 mål till 2,44.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...