Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2018-10-10T09:36:00+02:00

Speltips Nations League: Irland – Danmark

2018-10-13T20:45:00+02:00
AHCP1 Units
1,79

Danmark gjorde inte bort sig i VM, och det ser bättre ut med facit i hand. 1-0 mot Peru, 1-1 mot Australien och sedan 0-0 mot världsmästarna Frankrike. En match båda var nöjda med 0-0, men ändå.

I åttondelen fick de 1-1 efter fulltid och förlängning mot VM:s silvermedaljör Kroatien innan de åkte ut på straffar. Vinst där och en seger mot Ryssland i kvartsfinalen hade inte varit någon omöjlighet. För att inte tala om England i semin. Det är små marginaler när bollen är rund och vi hade kunnat haft en helt annan uppfattning om det här danska landslaget.

Fast den andra sidan av den runda bollen är att 1-0 mot Peru var tursamt och om inte Frankrike varit nöjda med 0-0 lär det blivit torsk i den matchen och då hade Danmark åkt ut redan i gruppspelet. Och ansetts som ett av de sämsta lagen i VM i somras. Små marginaler som sagt.

Men Danmark har ett riktigt bra landslag. Stabilt och välorganiserat som Sverige, men med lite mer kreativ potential och en storstjärna i Christian Eriksen.

De tog sig till VM via playoff mot just Irland som de möter här. 0-0 hemma på Parken var en missräkning, men övertaget var brutalt och det lossnade sedan i returen när de slog Irland med 5-1 borta i Dublin.

Cristian Eriksen hade stor show och gjorde hattrick i den matchen. Nu missar han resan till Dublin, men Danmark är fortfarande ett bättre landslag än Irland och har ett starkare kort på varje position i startelvan.

Wales besegrades komfortabelt med 2-0 i första omgången av Nations League och Danmark kan spela avslappnat här. Det passar dem perfekt.

Irland är en liten fotbollsnation som emellanåt rosat fotbollspubliken med framgångar i både EM och VM, men för närvarande är de riktigt på dekis. Det finns inte en enda stjärna i laget. Till exempel består anfallsduon av Callum Robinson som spelare för Preston och 35-åriga Jonathan Walters i Ipswich. Båda spelare  i Championship alltså, en liga långt ifrån Europatoppen.

Wales är den stora rivalen för Irland då de är mer på samma nivå, även om såklart en vinst över de gamla ockupanterna England får hela den gröna ön att gråta av glädje. Irland och Wales har bara ett mindre sund emellan sig och har mötts många gånger i fotbollssammanhang de senaste åren.

I Nations League föll Irland tungt i premiären borta. 1-4 mot Wales sved i den irländska folksjälen, men de är inte bättre än så. På hemmaplan krigar de alltid extra hårt, men att de ska lyckas vinna mot ett överlägset Danmark kan jag inte tänka mig.

Det spelar ingen roll att matchen avgörs på lördagskväll och irländarna på läktarna har tankat med hojtarolja i form av Guinness hela dagen. Danmark är helt enkelt bättre.

Däremot är det väldigt lätt att tänka sig ett scenario där Irland trycker på för att de måste vinna för att han chans att gå vidare från gruppspelet, och att Danmark får ytor att komma i farliga kontringar.

Danmark +0,0 till 1,79.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...