Loading...

expert
Alex StevicFotboll 
2019-01-02T11:12:00+01:00

Sevilla FC – Atlético Madrid

2019-01-06T16:15:00+01:00
AHCP1 Units
2,02

Toppmöte i La Liga mellan serietvåan och serietrean. Sevilla tar emot Atlético Madrid på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, men förvänta dig ingen klang och jubelföreställning med en massa mål. Om du däremot bli hård i brallan av disciplinerat försvarsspel där positionerna ligger fast och noll utrymme ges, ja då får du inte missa den här matchen.

Atlético Madrid har ett av Europas bästa försvar. Tabelltvåan har endast släppt in 12 mål på 17 matcher i serien. Förra säsongen släppte de in 22 mål på 38 matcher. Det var 7 mål färre än Barcelona som var näst bäst.

Men det är inte omöjligt att göra mål. Försvaret är inte lika benhårt som förra året och i Champions League släppte de in 6 mål på 6 matcher i gruppspelet. Fast det är inte riktigt hela sanningen. Om man tar bort 0-4 förlusten borta mot Borussia Dortmund släppte de bara in 2 mål på 5 matcher.

Det är ett mycket svårslaget lag och de har 13 raka utan förlust efter torsken i Dortmund. Men de är klart mer beskedliga på bortaplan. 2-5-1 och 9-8 lyder resultatet för bortamatcherna i La Liga.

Planen är enkel och klar. Hålla nollan och försöka få med sig en poäng hem till huvudstaden. Totalen är låg, under 2,5 mål står i 1,65 och det lockar inte.

Barcelonas Sergio Busquets går så långt och att han påstår att Atlético Madrid inte vill spela fotboll. Det var efter att Barcelona fick 1-1 borta mot dem. Äckligt disciplinerade hade finska hockeytränaren Timo Lahtinen sagt.

Sevilla på hemmaplan är någonting att bita i. De ligger trea i tabellen efter 9-5-3 i matcher och 30-17 i målskillnad. På hemmaplan har de 6-1-1 i matcher och 12-5 i målskillnad. Formen är bra och det är framförallt bakåt som de briljerat på slutet. På de sju senaste matcherna har de endast släppt in 3 mål.

Allt talar för en målsnål tillställning, men oddset är som sagt nedtryckt i källaren.

Jag testar istället hemmalaget. Det är två likvärdiga lag där hemmaplanen viktar fördelen åt Sevilla. Om Atlético Madrid gör mål kan Sevilla flytta upp och forcera. Men om Sevilla gör mål tror jag de har klart större chans att stänga igen lådan.

Sevilla +0,0 mål till 2,02.

Pengarna tillbaka på oavgjort och spelbolagen har fel favorit.Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...