Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-06-03T10:23:00+02:00

Schweiz att vinna Grupp E

2018-06-17T14:00:00+02:00
OUT0,5 Units
8,00

Grand Salami är en aptitlig spelform. Läs vidare så ska jag berätta varför.

Coolbet sticker ut med 30 gånger på gruppseger för Costa Rica. Det är såklart ett överodds, alla andra spelbolag har 19-23 gånger, men överoddset är mindre än det ser ut. Coolbet har högre återbetalningsprocent än andra spelbolag och då blir det att de ofta sticker ut med högst odds. Men det betyder inte automatiskt att det är överodds, bara att det är mindre skatt, men det är gott nog när man vill ta sig ett lir.

Costa Rica har en lätt väg att vandra till VM-slutspel via Nordamerika och Centralamerika. De har kvalificerat sig 5 gånger sedan 1990. På de fyra tidigare försöken har de statistiken 5-4-6i matcher. Inte illa för ett alltid förväntat bottenskrap. De gick till kvartsfinal 2014, där de inte förlorade en match på ordinarie matchtid. Lagets stora stjärna är Real Madrids målvakt Keylor Navas, och det passar bra då det är defensiven som ska ta dem vidare från gruppspelet. Men jag vill se hur de presterar i de tre vänskapsmatcherna innan jag eventuellt investerar några mynt. Jag är nämligen skeptisk.

Serbien har hamnat lite i skymundan känns det som. Coolbet erbjuder 10 gånger på gruppvinst och det är högst i världen igen. Serbien vann sin kvalgrupp före Irland, Wales och Österrike. Vad som sticker ut mest är offensiven. 20-10 i målskillnad på 10 matcher var 6 mål fler än Österrike som gjorde 14 mål. Det måste också nämnas att Irland och Wales bara släppte in 6 mål var på 10 matcher och då blir Serbiens 20 mål än mer imponerande. Laget är tekniskt, men ser ut som en blekare kopia av Kroatien där de saknar de där riktiga stjärnorna. Om Serbien vaknar på rätt sida kan de stjälpa stora lass. Ett minus för tränarsituationen där Slavoljub Muslin fick sparken efter lyckat kval. Mladen Krstajic tog över och frågan är vad han kan åstadkomma med sådant kort varsel. 

Schweiz spelade 9-0-1 och 23-7 i kvalet, men kom bara tvåa efter Portugal. Det hade räckt med oavgjort borta mot Portugal i sista matchen, men det blev förlust med 0-2. Saknaden efter Valon Behrami var stor. Han talar Schweiz alla tre officiella språk, har spelat i 4 raka VM och leder laget på alla sätt. Det var en väldigt lätt grupp, det måste säga. I playoff blev det först 1-0 borta mot Nordirland och sedan 0-0 hemma. Ett väldigt defensivt Nordirland, det måste också sägas. Det här är året som är klockmakarnas stora chans. Den gyllene generationen som vann U17 VM 2009 har vuxit upp. Nu är de 26 år gamla och har den perfekta mixen av fysik och rutin. Coolbet erbjuder 8 gånger, högst i världen det med, och jag är riktigt sugen.

Brasilen är som vanligt favorit att vinna VM. Och som vanligt med rätta. Grabbarna på Coolbet tror stenhårt på dem och erbjuder bara 1,25 på gruppseger. Det förklarar bjudoddsen på övriga lag i gruppen. Om du vill lira Brasilien får du spela någon annanstans, och det lär gälla på matcherna också. Men du vill väl inte lira Brasilien? Är garanterat fiskspel att följa med i strömmen. När det är VM-dags drar allmogen fram och stick högripen i låga favoritodds. Men visst ser Brasilien starka ut. De vann Sydamerikanska kvalgruppen helt överlägset. 12-5-1 och 41-11 är grymma siffror mot tufft motstånd. Coach Adenor "Tite" Bacchi tog över landslaget i september. Sedan dess har det blivit 9-3-1 i matcher och 25-4 i målskillnad. Han har infört en fin balans mellan disciplin och kreativitet. Jag har alltid motivation som en viktig del i min analys. 1-7 mot Tyskland i senaste VM bränner fortfarande i Brasilianska hjärtan och det blir ett fokuserat Brasilien i Ryssland. Neymar är såklart den stora stjärnan. 26 år nu och laddad för att kliva upp på samma nivå som Ronaldo och Messi. Nästan synd att man inte kan spela Brasilien för att oddset är nedtryckt överallt.

Salami är gott. Fett och salt är en bra kombination, men en Grand Salami kan vara ännu smarrigare. Det är namnet på en spelform från USA där du spelar på totalt antal mål i flera matcher, vanligtvis för alla NHL-matcher på en dag. Spelbolagen vet att folk gillar att spela över, så värdet går vanligtvis att hitta på under, men spelbolagen går också väldigt mycket på statistik så det är en spelform som går att slå. Det är också en väldigt rolig spelform där du får ett intresse i alla matcher, och nöjesaspekten ska respekteras den med.

Coolbet erbjuder 1,73 på över 14,5 mål i gruppen. Det krävs alltså ett snitt på 2,5 mål på de sex matcherna. Jag ser 3 starka anfall i gruppen som alla gjort ordentligt med mål i kvalet. Det är ett troligt scenario att målskillnad avgör och det finns chans att några av matcherna blir målkalas. Jag måste testa en tugga på salamin.

Mina spel:

Schweiz att vinna gruppen till 8,00. 0,5 units på det.

Möter ett förhoppningsvis avsågat och uppgivet Costa Rica i sista matchen. Där Brasilien inte har råd att förlora mot Serbien i den andra matchen.

Grand Salami över 14,5 mål till 1,73. 1 unit på det.

Oddsen finner du hos Coolbet här.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...