Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2019-03-26T11:40:00+01:00

Schalke 04 – Eintracht Frankfurt

2019-04-06T15:30:00+02:00
AHCP1 Units
1,98

Schalke 04 kom överlägsen tvåa i Bundesliga förra året. Men i år har det gått mycket tyngre och den första frågan är vilket av åren som är mest representativt. Det vill säga är det bättre än nuvarande tabelläge och kan vi förvänta oss en förbättring eller är de inte bättre än resultatraden.

Svaret är nog någonstans mittemellan, som det så ofta är. För två år sedan kom de 10:a och för tre år sedan kom de 5:a. Sett till truppen var förväntningarna om en topplacering rimliga, men det ska spelas om det också och det är inte alltid lätt att vända på skutan här självförtroendet slakar och det är dålig stämning i truppen, som det nästan alltid är i sådana här lägen.

Schalke 04 ligger på 15:e plats efter 6-5-15 i matcher och 27-44 i målskillnad. Det är en placering och  tre poäng ovanför kvalstrecket. På hemmaplan har de raden 4-1-8 i matcher och 13-21 i målskillnad.

Formen är så dålig som den kan vara med sju raka förluster och 4-24 i målskillnad. Det är ett snitt på nästan 3,5 mål i baken per match och visar på djupa problem

Ny tränare sedan 14 mars är holländaren Huub Stevens som inlett sin karriär i Schalke 04 med 0-1 och 0-2 som två matchresultat. Jag förväntar mig inte att han fått stopp på blödningen än, även om försvaret verkar ha skärpt till sig åtminstone. Men framåt saknas självförtroende och kreativitet.

Tre dagar innan den här matchen tar Schalke 04 emot Werder Bremen i kvartsfinalen i tyska cupen. En framgång i cupen skulle kunna rädda säsongen och jag tror de satsar på den matchen. Hur det än går kan det bli baksmälla i den här matchen.

Viktiga ledargestalen på mittfältet Daniel Caliguli lär vara fortsatt skadad och även i övrigt ser det halvdassigt ut på skadefronten, även om det kan hända en del fram till den här matchen som är en bit bort.

Eintracht Frankfurt däremot har kul på planen för tillfället. Det verkligen syns på planen att det är harmoni i laget.

Bortalaget ligger 5:a i tabellen efter 13-7-6 i matcher och 51-30 i målskillnad. De är inte blyga på bortaplan: 6-4-3 i matcher och 23-14 i målskillnad.

Eintracht Frankfurt siktar uppåt i tabellen, på en av de fyra platserna som ger spel i Champions Leauge. Då behöver man gå för tre poäng i sådana här matcher.

Formen är lysande. De har inte förlorat på de 13 senaste matcherna och har 6-1-0 i matcher och 15-3 i målskillnad på slutet. De har hållit nollan i 4 raka matcher. 

Då ska man komma ihåg att de på de 11 senaste matcherna mött Inter två gånger och Shakhtar Donetsk två gånger, inklusive de två tuffa bortamatcherna. I bundesliga har de mött 3:an RB Leipzig, 4:an Mönchengladbach. och 2:an Borussia Dortmund.

Senaste hemmamatchen för Schalke 04 var slutoddset +0,5 och 1,93 mot RB Leipzig. Det är möjligt att de är snäppet bättre än Eintracht Frankfurt, men inte för dagen med den formen frankfurtarna är i.

I vilket fall är oddset alldeles för högt och jag rekommenderar omedelbart spel.

Eintracht Frankfurt +0,0 till 1,98.

Rak vinst till 2,77 är också värt en slant.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...