Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2019-03-20T12:17:00+01:00

Sampdoria – Milan

2019-03-30T20:30:00+01:00
1X21 Units
2,40

Det är landslagsuppehåll och jag brukar passa på att se vilka lag som har många viktiga spelare borta respektive inte, något som brukar påverka energinivån och den mentala skärpan i den första matchen tillbaka i serielunken, och alltså prestationen.

Lag i högsta serien i någon av de stora ligorna som inte har så många landslagsspelare brukar kunna vara extra samspelta istället.

Milan har elva spelare borta på landslagsuppdrag.

https://www.acmilan.com/en/news/internationals/2019-03-18/11-rossoneri-players-receive-international-call-ups

Men det är en hel del U21-spelare inräknat.

Sampdoria har också elva spelare borta på landslagsuppdrag: Joachim Andersen, Bartosz Bereszynski, Karol Linetty, Albin Ekdahl, Jakub Jankto, Omar Colley, Dennis Praet, Vid Belec, Ronaldo Vieira, Fabio Quagliarella och målvakten Emil Audero.

Min analys kommer fram till att det är klart viktigare spelare för Sampdoria som är borta jämfört med Milans dito. Bortalaget från Milan har även en bredare trupp och ett möjligt spel börjar ta form.

Sampdoria är ett bra lag, särskilt hemma i Genoa där de har 7-2-4 i matcher och 21-11 i målskillnad. De ligger nia i Serie A efter 12-6-10 i matcher och49-38 i målskillnad. De har häng på sjätteplatsen med tre poäng upp, men de brukar ha klara problem när de möter elitlagen i serien.

De har tre segar på de fyra senaste matcherna men vinsterna har varit mot lag i den nedre delen av tabellen. Formen är normal.

Milan däremot visade upp hysterisk form innan sista matchen som blev 2-3 i Milanderbyt mot Inter. Innan dess hade de 7-3-0 i matcher mot väldigt bra motstånd. De ligger fyra i tabellen och siktar uppåt, då måste de gå för tre poäng i en sådan här match.

Jag brukar kolla nollbollen som referens. Det vill säga vad oddset är på +0,0 i handikapp, vilket i sin tur betyder pengarna tillbaka på oavgjort.

Milan står i 1,67 på nollbollen. Förra året i samma match var oddset 1,50 vid matchstart. Året innan var det 1,70. 

12 januari i år tog Sampdoria emot Milan på Stadio Luigi Ferraris i den italienska cupen. Den matchen slutade 0-0 vid full tid med Milan som segrare med 2-0 efter förlängning. Men 4 dagar efteråt mötte Milan Juventus i Supercupen och ställde över  Suso, Davide Calabria, Krzysztof Piatek and Lucas Paqueta. Fyra spelare som har ett snittvärde på 350 miljoner styck på transfermarknaden.

Trots det var slutoddset nära det samma som Milan nu står i.

Allting talar för Milan här. Och att oddset kommer sjunka ett par tiondelar till matchstart.

Milan att vinna till 2,40.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...