Loading...

expert
Alex StevicFotboll 
2019-03-14T10:13:00+01:00

Real Betis – FC Barcelona

2019-03-17T20:45:00+01:00
AHCP1 Units
2,00

Real Betis gör en bra säsong. De ligger 8:a i tabellen efter 11-6-10 i matcher och 31-32 i målskillnad. Laget från Sevilla gick till semifinal i cupen där Valencia blev numret för stort. Men nu har de bara ligan kvar att fokusera på och chansen på en minst 6:e plats som ger spel i Europa ska vara rätt höga om de fortsätter att visa upp sig från sin bästa sida.

De har varit i en svacka med dåliga resultat, men det beror på ett intensivt matchande som de inte riktigt har bredden i truppen för. Det har inte bara varit dubbelmöten i cupen utan spel i Europa Leauge också. Under perioden 5 januari till 28 februari spelade de 16 viktiga tävlingsmatcher på 54 dagar. Det är nästa en match var tredje dag och det gick inte. Hälften av matcherna var avgörande cupmatcher.

Nu har de bara spelat två matcher i mars och energidepåerna bör vara påfyllda igen, både i kroppen och knoppen. Kvalitén finns definitivt i laget när de spelar på topp. Vinst senast med 1-0 borta mot Celta Vigo var siffror som kunnat vara större. Det såg bra ut.

Tidigare matcher på hemmaplan mot topplag har blivit 1-0 mot Atlético Madrid och 1-2 mot Real Madrid. I Andalusien är de inte speciellt förtjusta i Barcelona heller (även om de hatar Real Madrid mer) och motivationen ska vara på topp. Även på läktaren. Förra säsongen snittade de över 46 000 åskådare på Benito Villamarín Stadion. Det blir fullsatt på söndag.

Men spelet är ännu mer mot Barcelona än på Real Betis. Barcelona leder ligan med 7 poäng och +21 i bättre målskillnad med 11 omgångar kvar och känner sig säkra på ligatiteln i La Liga. De underskattar inte Real Betis, de bara har fokuset på Champions League för närvarande. Lyon besegrades med 5-1 i onsdags hemma på Nou Camp och jag kan inte tänka mig att fokuset räcker till söndagskvällen.

Kanske får någon stjärna stå över som belöning. Kanske byts några spelare ut på slutet vid ledning. Men framförallt tror jag Barcelona slår av på takten på slutet ifall de har ledningen.

Real Betis +1,25 mål till 2,00.

Halv vinst på uddamålsvinst är smaskens då de inte förlorat med mer än uddamålet sedan 17 augusti. Det var i premiären mot Levante och i första omgången kan det bli oväntade resultat.


Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...