Loading...

expert
Alex StevicFotboll 
2018-11-27T09:53:00+01:00

Rayo Vallecano – Eibar

2018-11-30T21:00:00+01:00
AHCP1 Units
1,84

Eibar fortsätter att imponera. Det är en liten klubb med allt vad det innebär av liten publik, mindre i sponsorpengar och mindre ekonomi på alla sätt. Jag är väldigt imponerad av vad de åstadkommit den här säsongen. SD Eibar ligger på en 10:e plats med 5-3-5 i matcher och 15-18 i målskillnad. 9:e platsen från förra året ska kunna slås med lite stolpe-in, eller i alla fall inte om man slipper stolpe-ut.

Som alla andra spanska lag är det klart starkare på hemmaplan med 4-1-2 och 11-8, men de kan också bita ifrån sig bra på bortaplan som 1-1 mot topplaget Atlético Madrid. 1-2-3 och 4-10 på bortaplan lyder raden.

I senaste matcher slog man Real Madrid med 3-0 och den segern lär inte glömmas på många år av lagets fans. Nollan trots att det var två viktiga defensiva pjäser avstängda. Nu är försvararen Anaitz Arbilla och mittfältaren Papakouli Diop båda tillbaka och kommer att bidra med ännu mer stabilitet i det defensiva spelet.

Rayo Vallecano har inte tagit poäng i den takt fansen önskat. 1-4-8 i matcher och 14-28 i målskillnad innebär att endast målskillnaden – med 1 mål till godo –  räddar dem från jumboplatsen. Det blir en lång säsong för nykomlingarna. Om det ska finnas något hopp måste trepoängare plockas på hemmaplan, men 0-3-4 i matcher och 10-19 i målskillnad på Estadio de Vallecas lovar inte gott.

Framåt är 14 mål på 13 matcher godkänt, men 28 mål i baken är sämst i La Liga och det är där skon klämmer. Senast blev det 0-3 borta mot Valencia, men innan dess var det 7 matcher i rad där båda lagen gjorde mål. Ett BTTS-spel kan vara en bra idé.

Ett överspel behöver inte heller vara fel. Det är ofta rätt med ett hemmalag med bra offensiv och dålig defensiv.

Men jag gillade vad jag såg av Eibars defensiv senast och ser en klar fördel där. 

Båda lagen spelar likartad med en högt stående central backlinje med hög press genom hela laget. Inget av lagen har den där snabbheten för att komma runt på kanterna och det blir positionsspelet och den individuella skickligheten som avgör. Där ser jag en stor fördel för bortalaget.

På tränarsidan har Eibars Mendilibar en överlägsen rutin gentemot Rayo Vallecanos Míchel. Den taktiska fördelen är inte att förringa.

Jag tror att hemmalaget kommer fastna i uppspelen och inte heller har den individuella skickligheten för att bryta igenom försvarsleden. När det gäller självförtroendet måste det vara klart plus för dagen för bortalaget.

SD Eibar +0,0 till 1,84.

Pengarna tillbaka på kryss. Endast en plattmatch kan stoppa bortalaget. 

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...