Loading...

staff
Ken LennaárdÖvrigt 
2018-03-22T12:11:00+01:00

Purdue Boilermakers – Texas Tech Red Raiders

2018-03-24T02:55:00+01:00
ML1 Units
2,16

Det här är den enda av åtta matcher och 16 lag där båda favoriterna lyckats vinna två raka matcher och nå Sweet Sixteen.

För dryga månaden sedan var Texas Tech rankat 5:a i nationen. Sedan skadade sig bästa spelaren point guard Keenan Evans. Han missade en match och var halvskadad i ytterligare tre med en besvärligt tåskada. Texas Tech förlorade alla fyra matcher och rasade i rankingen.

Keenan Evans är tillbaka, har spelat 5 matcher och snittat 21 poäng. Mot Florida State var han enligt sig själv "85-procent hel". Det var i lördags, ytterligare vila på det och jag räknar med en ännu vassare Evans mot Purdue.

Rankingen inför March Madness och en allt friskare Keenan Evans hänger ihop och gör Texas Tech underskattade här. 

Purdue såg riktigt starka ut i januari, men har imponerat mindre efter det. Men de är fortfarande överskattade efter att ha börjat säsongen 19-1.

Purdue är ett klassiskt storlag som i modern tid alltid misslyckas i NCCA-slutspelet. Matt Painter har coachat laget sedan 2005. Trots att skolan år efter år fylls med talang har Painter aldrig lyckats föra Purdue längre än Sweet Sixteen. 

Center Isaac Haas är skadad och har spelat färdigt för säsongen. Han skadade sig i första slutspelsmatchen mot Cal State och spelade inte mot Butler i match nummer två. Haas är 2,19 lång och snittar 14,7 poäng och 5,7 rebounds. Förstaårsreserven Matt Haarms från Holland fyllde in bra defensivt, men är en svaghet offensivt.

Texas Tech kan förväntas utmana Haarms och försöka få honom i foulproblem. Purdue har ingenting bakom och det kan göra stor skillnad.

Texas Tech har bättre statistik defensivt, skapar mer turnovers och skjuter mer frikast. Purdue har ett bättre anfall, men utan Isaac Haas kan offensiven falla ihop till ett endimensionellt lag som tvingas skjuta tre-poängare.

Fel lag är favorit.

Texas Tech till 2,16.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...