Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-06-01T13:41:00+02:00

Portugal att vinna Grupp B

2018-06-15T20:00:00+02:00
OUT0 Units
3,20

Observera att jag inte tror på Portugal. Men det gjorde jag inte i EM 2016 heller, du vet, när de vann. Med en viss Cristiano Ronaldo har Portugal spetsen att kunna vinna mot vilket lag som helst.

VM-kvalet löstes enkelt genom att vinna gruppen före Schweiz och Ungern med raden 9-0-1 och 32-4 i målskillnad. Enda förlusten var 0-2 borta mot Schweiz. De andra målen de släppte in var ett tröstmål hemma när de slog Färöarna med 5-1, och ett annat tröstmål när de slog Lettland hemma. Det imponerar ordentligt.

Tränare Fernando Santos har skapat en solid defensiv som står emot bra, med förhoppningen att Ronaldo ska skapa magi framåt. Strategin har varit mycket lyckosam. Till skillnad från Sverige som hade samma strategi med Zlatan i alldeles för många år. Portugal hade dessutom mycket mer bakom sin stjärna.

Portugal har rutinen, ett samspelt lag och världens farligaste målgörare. De är 8:e rankade enligt oddsmakarna och Coolbet sticker ut hakan med marknadshögsta 28 gånger.

Det är inget för mig. Även om det är sista resan med gänget för Ronaldo och polarna så känns laget för tunt. Nu är de 2 år äldre efter EM och kanske även omedvetet lite mätta. Mitt selektiva minne säger mig också att de hade tur när de vann EM. Sällan, eller aldrig, har jag sett en spelare med mer tur än Ronaldo. Han har fått många bollar till skänks genom åren när den studsat rätt. Han har förvaltat tillfällena bra såklart, men ska inte turen ta slut snart? Eller orken? Han är 32 år gammal och snart kommer han tappa sin avgörande speed.

Om du istället är en sådan som inte tror att det jämnar ut sig och gärna ryggar en rötkuk så är det bara att spela Portugal att vinna VM till 28 gånger sidfläsket.

Iran vann sin kvalgrupp för Sydkorea med raden 6-4-0 och 10-2 i målskillnad. I näst sista matchen behövde de oavgjort mot Sydkorea för att bli klar gruppetta. 0-0 på bortaplan skördades utan problem. I sista matchen hade de inget att spela för och fick 2-2 mot ett Syrien som hade allt att spela för. Ta bort de två matcherna och du får raden 6-2-0 och 8-0 i målskillnad. Jag ska skriva mer om det här laget, men säger bara att med den defensiven kan de bli en obehaglig överraskning för de Iberiska storheterna.

Marocko ligger geografiskt granne med Spanien och Portugal. De vann sin kvalgrupp före Elfenbenskusten, Gabon och Mali. Raden lyder 3-3-0 och 11-0 i målskillnad. Laget är disciplinerat och har en del spets. Även de kan bli en obehaglig överraskning för favoriterna.

Spanien står i 7,25 hos Coolbet att vinna VM.  Även det marknadshögst. Boysen på Coolbet gillar att sticka ut hakan. Det behöver inte vara fel att lägga en slant på den gyllene generationen. EM-silver 2008, VM-guld 2010, EM-guld 2012 – Spanien är den mest framgångsrika nationen de senaste 10 åren. Det här är sista resan med gänget och de lär vara revanschsugna efter två mindre framgångsrika slutspel.

Som skrivet högst upp: jag lirar inte Portugal att vinna gruppen, men det finns nog ett värde i 3,20. Nyckeln är att de möter Spanien i första matchen. Den matchen stinker kryss, något båda lagen skulle vara nöjda med. Sedan kan det bli en målskillnadsaffär mot Spanien om att vinna gruppen och det finns ingen mer målkåt än Ronaldo. Han fullkomligt älskar att spruta in mål när matchen redan är avgjord.

Portugal att vinna gruppen till 3,20. Hos Coolbet.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...