Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-06-03T16:49:00+02:00

Polen att vinna Grupp H

2018-06-19T14:00:00+02:00
OUTundefined Units
2,90

Jag sparade det bästa till sist. En av de skönaste sakerna med VM är att vi får se väldig olika stilar av fotboll. Det ger bättre underhållning och skapar även bättre möjligheter att klå bookisarna som räknat fel när de inte har någon adekvat statistik att gå på. Grupp H består av Polen, Colombia, Japan och Senegal. Fyra lag från fyra olika världsdelar med många tusen mil mellan landslagen. Det kan inte bli bättre än så …

Jo! Det kan det faktiskt. Om lagen är hyfsat jämbördiga. Bästa laget i gruppen är enligt spelbolagen Colombia, som är 11:e rankade. Polen är 13:e rankade, Senegal 20:e och Japan 24:e rankade. Ingen annan grupp har en lägre rankad favorit och endast Dödens Grupp D har Island rankad 1 plats högre än Japan. Det går att få utlösning i brallan av bara tanken på den jämna gruppen.

Coolbet har 2,50 på Colombia, 2,90 på Polen, 5,00 på Senegal och 8,00 gånger på Japan att vinna gruppen.

Japan vann sin kvalgrupp före Saudiarabien och Australien med 6-2-2 och 17-7. Det imponerar inte direkt och den bosniska tränaren Vahid Halilhodzic hade en tuff uppgift framför sig, men å andra sidan navigerade han Algeriet till en åttondelsfinal i VM 2014. Men  det hjälpte inte när spelarna vädrade missnöje och han fick sparken. Vid rodret ser vi istället Akira Nishino, och tränarbytet bara åtta veckor till VM-start gör mig skeptiskt. Laget saknar stjärnor, men har ordentligt med rutin och många spelare som spelar i bra serier i Europa. I förra VM lyckades "De Blåa Samurajerna" bara ta en poäng och göra två mål. Det finns klar risk på något liknande här.

Senegal vann sin kvalgrupp med 4-2-0 och 10-3. Men de förlorade borta mot Sydafrika med 1-2.  Fast matchen dömdes att spelas om efter att domaren fått påfyllning i lädret och bara blåste åt ett håll. Det ändrade dynamiken i gruppspelet och kanske har vi ett överskattat lag här. Senegal tog till till kvartsfinal i sin VM-premiär 2002, som endast 1 av 2 afrikanska lag någonsin. Sverige var bättre i åttondelen men stolparna var rätt oförskämda om du kommer ihåg. Man vill ju gärna gå emot av den anledningen, 16 år känns inte tillräckligt för att glömma och gå vidare. Liverpools anfallare Sadio Mane är mannen som ska skapa magi med sin blixtrande snabbhet. Annars är det ett anonymt lag.

Colombia tog sig till VM med liten marginal. 4:a i Sydamerikanska kvalgruppen och 7-6-5 med 21-19 i målskillnad. Oavgjort borta mot Peru i sista matchen räckte precis. Colombia nådde kvartsfinal för fyra år sedan och många verkar tro att de ska åstadkomma något liknande igen, men jag ser inte riktigt vad som särskiljer dem från andra mittengäng som till exempel Sverige. Kanske James Rodriguez som slog igenom i VM för 4 år sedan och nu spelar i Bayern Munchen, på lån från Real Madrid där han inte platsade. Eller kanske Monacos anfallare Radamel Falcao. Visst kan de slå alla lag om de har en bra dag, men de där bra dagarna kommer inte per automatik bara för att man vill. Och framförallt handlar det om odds. Eftersom Colombia är sexiga så är deras odds osexiga. 

Polen var en populär outsider i EM 2016, men var en besvikelse. Fast egentligen inte. Två 1-0 segrar mot Nordirland och Ukraina och 0-0 mot Tyskland gav en slutspelsplats. Schweiz var ingen drömlottning direkt, men Polen slog ut dem på straffar. I kvarten åkte Polen själva ut på straffar mot slutliga vinnarna Portugal. Nu flyger de istället under radarn och lär vara revanschsugna i sommar. En väldigt skön dubbel när man letar övervärden på oddsmarknaderna. Kvalgruppen vanns före Danmark med 8-1-1 och 28-14. Polacker hatar Ryssar (på väldigt goda grunder) men det lär inte stoppa dem från att resa till grannlandet i stora mängder och ett publikövertag är en faktor så god som någon. Vad jag inte gillar är att tränaren Adam Nawalka vill att Polen ska vara spelförare, det blir svårt mot Tyskland och de andra stora nationerna när de avancerat så långt. Lagkaptenen och stora stjärnan är Bayern Munchens anfallare Robert Lewandowski. Om han har en bra turnering går inget lag säkert. Han gjorde 16 mål på 10 matcher i kvalet. 

Coolbet har marknadshögsta på Polen. Då jag tror att de kan gå långt så är spelet givet.

Polen att vinna gruppen till 2,90. 1 unit på det.

Den här gruppen ska punktmarkeras och jag räknar med att hitta fina spel i omgång 2 och 3.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...