Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-05-16T09:14:00+02:00

Olympic Marseille – Atletico Madrid

2018-05-16T20:45:00+02:00
AHCP1 Units
2,00

Ofta är det bästa spelet att inte göra något spel alls. Men nu är det final i Europa League och om man ändå ska kolla matchen så blir det desto roligare om man spetsat tillställningen med ett litet lir. 

Att tro att man ska kunna plocka fallfrukt i den här matchen är förmätet. Matchen är genomanalyserad av spelbolag och spelsyndikat och det eventuella övervärdet skulle man plockat direkt när oddsen kom ut, om man hade gjort en bra analys som man trodde på. 

Men den andra sidan av myntet är att det inte kostar mycket i teoretisk skatt att ta sig ett lir. På Sportmarket har de 1,80 på ena sidan och 2,15 på andra sidan. Det är inte många punkter skatt.

Båda lagen är i princip skadefria. Spanjorerna har haft en stabil säsong, medan fransmännen svajat betydligt mer.

Atletico Madrid har mer rutin och är det bättre laget. De är ett lag i absolut europeisk toppklass. De planerade att gå långt i Champions League och det var inte orealistiskt alls. Tvåa i La Liga med 56-20 i målskillnad på 37 matcher. Jag har en faiblesse för starka försvar och att släppa in 20 mål på 37 matcher för ett snitt på 0,54 mål ger mig ryckningar i underlivet. 

I Champions League släppte de in 4 mål på 6 matcher. I Europa League har de släppt in 4 mål på 8 matcher, men 3 av dem var när dubbelmötet redan var avgjort. Det enda "riktiga" målet var mot Arsenal borta.

Atletico Madrid har Europas bästa defensiv. Mot det ställs Olympic Marseille som alltid varit stolta över att forsa framåt och halvt om halvt strunta i bakåt. Du vet vad som brukar hända med ett bra defensiv mot ett bra anfall. Jag är sugen på 2,04 på spansk vinst, men det känns bättre att gambla och hoppas på 0-0 ett tag för ett klart högre odds på livebettingen. Det blir ju spänning från start i alla fall.

Matchen spelas i Lyon i Frankrike, men det innebär ingen hemmaplansfördel för Marseille. Fördel igen för spanjorerna igen tack vare rutinen.

Nackdelen är däremot att de inte har lika lätt att skapa tryck och forcera in bollen som andra topplag. Atletico Madrid är byggt för att vinna mot spelförande lag som Barcelona och Real Madrid. Och för all del Olympic Marseille. Men i min analys kom jag fram till att fransmännen också insett det här och kommer välja att ställa upp klart mer defensivt än vanligt.

Se där, tänkte jag. Under i första halvlek är hur jag ska slå marknaden. Men oddset på under 1 mål hade rasat från 1,78 till 1,64. Min analys var rätt, men jag var försent ute på bollen. If you snooze you loose.

Men oddset på över 2 mål i matchen har gått från 1,73 till 1,84. Det börjar rycka i speltarmen, men överlägset igen verkar vara att göra ett sådant spel på livebetting.

En final som börjar tajt kan öppna upp väldigt mycket på slutet när ena laget tvingas gå allin på kvittering.

Sorry, inget speltips alltså, men bra tankar inför livebetting och kanske har du också lärt dig mer om hur man ska tänka för att bli en vinnare i långa loppet.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...