Loading...

staff
Ken LennaárdFotboll 
2018-08-10T08:36:00+02:00

Norrköping – Hammarby

2018-08-13T19:00:00+02:00
TOTundefined Units

Det var tydligen bara en svacka. Hammarbys 4-1 mot Dalkurd hemma och 3-1 mot Trelleborg borta visade att de är ett lag som kan utmana AIK om guldet. Men jag förbannar mig själv att jag inte spelade Trelleborg i senaste matchen på Tele2 Arena. +1,5 mål i handikapp är mycket i Allsvenskan och det är när alla tror på ena sidan som man ska hålla för näsan och lira det osexiga laget. 

Bajen vann med 1-0 och hade lätt kunnat vinna med mer. Men alla chanser blir inte alltid mål och det är därför det ska spelas om det.

Nyförvärvet Vladimir Rodic borde kunna tillföra någonting på mittfältet. Efter att Malmö sålde honom till Turkiet har han senaste spelat i Silkesborg i Danmark.

 "Vladimir en mittfältare som kommer tillföra ett djupledsspel, en aggressivitet och en genombrottskraft, vilket är egenskaper vi känt att vi saknat lite i vår truppsammansättning. Han är också i full form, det danska seriespelet har ju startat och han spelade match så sent som i helgen, så han är med och konkurrerar på samma villkor som övriga spelare i truppen från start."

– Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Mer offensiva krafter låter det som. Till ett bajen som redan har gjort flest mål i Allsvenskan med 34-18 i målskillnad på 16 matcher.

Hemmalaget Norrköping är inte heller dåliga på att göra mål. 27-17 på 16 matcher. Peking ligger 3:a i tabellen och om de vill knappa in på topplagen måste de gå för vinst här. Och de vill de. De är mycket starka på hemmaplan: 7-0-1 och 15-7 i målskillnad är resultatet på Östgötaporten i år.

Båda lagen gillar snabbt konstgräs och det lär vattnas både innan matchen och i halvtid.

Både lagen är i princip skadefria och mönstrar bästa laget.

Den här matchen blir en öppen historia och överspelet är givet. Båda lagen kommer efter matcher med mindre mål och det ger oss de där extra punkterna på oddset som skapar spelvärdet.

Det är svårt att se att inte båda lagen ska kunna göra mål och då behöver vi bara en balja till för att frirulle till ett trevligt odds.

Över 3 mål till 2,16.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...