Loading...

expert
Mr. XFotboll 
2018-12-19T10:25:00+01:00

Newcastle – Fulham

2018-12-22T16:00:00+01:00
TOT1 Units
1,94

Fulham beger sig på lördag till norra England för att försöka kriga till sig poäng mot Newcastle på St. James Park. Londonlaget ligger sist i Premier League och de känner kalla vindar blåsa i nacken.

Tränare Slavisa Jokanovic fick sparken 13 november och Claudio Ranieri tog över rodret. Resultatraden lydde 1-2-9 och 7-33. Inga vackra siffror och efter 7 raka förluster, inklusive en i ligacupen protesterade nog inte ens Jokanovic när han fick sparken.

Ranieri har lett sitt lag till 1-2-3 i matcher och 5-11 i målskillnad. Inte heller någon vacker rad, men i alla fall ett steg framåt. Manchester United borta 1-4 och Chelsea borta 0-2 är inte mycket att säga om och utan dessa matcher är de 1-2-1 och 4-5. Då plötsligt börjar det se respektabelt ut.

Fulham har ett spelarmaterial som ska kunna klara sig kvar i högsta ligan utan problem. Fokuset har som väntat varit på defensiven för Ranieri. 11 mål på 6 matcher är inte speciellt bra, men ändligt mycket bättre än 31 mål på 11 matcher, som säsongen inleddes med.

På bortaplan har Fulham 0-1-8 i matcher och 6-24 i målskillnad. Ett spel på Fulham känns uteslutet, däremot lockar underspelet. De kommer kriga bra och har endast en skada i mittfältaren Ryan Sessegnon som även spelar i U21-landslaget.

Newcastle har en ännu bättre tränare. Rafael Benitez har tränat Liverpool, Inter, Chelsea, Valenica, Napoli och Real Madrid. Han var påtänkt som ny landslagstränare för Spanien och större klubbar rycker konstant i honom. Sett till spelarmaterialet och klubbens resurser ska Newcastle inte ha mycket att hämta i Premier League. De relativa framgångarna ska äras tränare Benitez enligt de flesta.

Newcastle har inlett säsongen med 4-4-9 i matcher och 14-22 i målskillnad. De bör klara sig kvar med marginal, men inte med mer än så. Lages styrka är försvarsspelet, men mycket bygger på deras två innermittfältare som står upp bra. Mohamed Diamé spelar även i Senegals landslag och Ciaran Clark är en rutinerad irländare som även han spelar i sitt landslag. Längst bak har de också en landslagsman i form av den slovakiska målvakten Martin Dúbravka.

Framåt är de inte lika lyckosamma och det passar mitt underspel perfekt. Inget av lagen har förmågan att växla tempo och gå på en ordentligt offensiv ifall de hamnar i underläge och det här ska bli en målsnål match.

Under 2,5 mål till 1,94.

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...