Loading...

staff
Ken LennaárdNBA 
2018-04-20T11:11:00+02:00

Milwaukee Bucks – Boston Celtics

2018-04-21T03:30:00+02:00
ML2 Units
2,00

I DEN HÄR artikeln beskriver jag hur man ska jobba för att vinna på NBA. Jag har även på andra ställen tjatat om hur stor skillnad det är på amerikanska sporter jämfört med till exempel europeisk fotboll. Om du bara går på hur det sett ut i de senaste matcherna kommer du bli fullkomligt slaktad.

Om du tänker efter så är det självklart att bookisarna justerar oddset efter hur det sett ut, för de vet hur alla Sladjans tänker. Ett poänghandikapp är lurigare än man tror och Sladjan kliver i fällan varje gång för han ser ingen skillnad på -3.5 och -4,5 i handikapp. Eller Chelsea på hemmaplan och bortaplan.

Det finns många svenska tippare som lämnar långa analyser på amerikanska sporter och använder sitt "europeiska" tänk. Du kommer gå back om du ryggar dem.

Jag citerar en av dem:

"Jag förstår mig inte på hur man kan lägga Boston som 7 poängs underdog efter att Boston vann med 17 poäng senaste matchen."

Om man inte förstår så ska man kanske vara försiktig med att spela? Framförallt ska min inte lämna speltips till andra. (Vi bortser ifrån att linan aldrig ens varit +7 poäng.)

"Linan för mig är +1,5 på Celtics."

Tipparen i fråga tycker alltså att alla bookisar i hela USA är helt ute och cyklar. Och att marknaden inte fattar nånting. Och att alla spelsyndikat är helt hjärndöda som inte bombar sönder till +6,5 i handikapp. För att du ska förstå så anser den här tipparen att en Celticvinst ska stå i 2,10 och inte i 3,40 som de gör. Well, självförtroende är bra, men högmod går före fall.

Den här matchen är ett prima exempel på hur mekanismerna fungerar i praktiken på NBA. Sluta genast att lyssna på alla som tippar Celtics inatt. Bucks är rätta sidan, garanterat! Om oddset är tillräckligt högt för att slå din bookie är nästa fråga.

Boston Celtics är det bättre laget utan tvekan, men Sladjan kan inte värdera hemmaplansfaktorn och lirar bortalaget.

Celtics vann första matchen med 113-107 och andra matchen med 120-106. Men första matchen var efter övertid och hade inte Antetokounmpo blivit outfoulad hade den matchen kunnat sluta annorlunda. Men Sladjan ser bara 2 enkla vinster och kissar på sig av lycka när han får +6 poäng på Celtics. Men du vet vad som händer när kisset kallnar …

Celtics har en fin bredd med hela 8 spelare som snittar över 10 poäng per match. De har en av NBA:s bästa coaches i blott 41-årige Brad Stevens. De kommer vinna serien mot Bucks. Men de har skadeproblem och kommer att behöva vila krafterna i någon match.

Det här är matchen Milwaukee Bucks satsar på, första matchen på hemmaplan och de måste vinna annars står det 0-3 i matcher. Jag ser inte att Celtics kommer överanvända sina bästa spelare eller plocka fram de bästa taktiska dragen ur trollerihatten. Om Buck tar en stor ledning tror jag att Celtics packar ihop och lägger ner. Celtics plan är att försöka stjäla en bortamatch och det försöket blir match 4:a.

Milwakuee Bucks är ett helt annat typ av lag. De har två riktiga stjärnor i  Giannis Antetokounmpo som snittade 26,9 poäng per match i grundserien, och Khris Middleton som snittade 20,1 poäng per match. Bucks står och faller med dessa två spelare.

Celtics släpper till 3:e minst poäng i NBA med ett snitt på 100,4 poäng per match. Men jag tycker att Bucks stjärnspelare har gjort lite som de velat i de första två matcherna. Antetokounmpo har gjort 35 poäng och 30 poäng, och Middleton har gjort 31 poäng och 25 poäng. 

Hemmaplan nu och jag ser hur de kommer dominera ännu mer. Och då vinner de enkelt.

Milwaukee Bucks -6 poäng till 2,00.

Det här är ett 2-unit spel för mig. 

Prenumeration

Missa aldrig ett tips från våra experter.
Loading...

Relaterade tips

Loading...